Skocz do zawartości

Zdjęcie

Prędkość psa

80 odpowiedzi w tym temacie

#61 gibon12

gibon12
  • Użytkownik
  • 65 postów
  • Skądmars

Napisano 01 listopad 2012 - 23:18

Jak rozpędził się samochod do +-90 km/h a on biegł 50 metrów za nami to znaczy że biegł z taką prędkością i koniec kropka. Tylko że to nie jest pies z budy, który całe życie siedzi na 5 metrowym łańcuchu tylko pies, który dostaje lepszy food niż ja i był na nie jednej wycieczce gdzie robił za lokomotywę na spacerkach w górach. Jeżeli ktoś ma psa, z którym chodzi na wycieczki w góry to wie co mówie.

#62 netta1987

netta1987
  • Użytkownik
  • 301 postów
  • SkądAugustow/ Białystok

Napisano 01 listopad 2012 - 23:57

a pro po treningów sprintów obejrzyjcie American Flyers 19 minuta

#63 Gosc_rower_*

Gosc_rower_*
  • Gość

Napisano 02 listopad 2012 - 09:21

Jak rozpędził się samochod do +-90 km/h a on biegł 50 metrów za nami to znaczy że biegł z taką prędkością i koniec kropka. Tylko że to nie jest pies z budy, który całe życie siedzi na 5 metrowym łańcuchu tylko pies, który dostaje lepszy food niż ja i był na nie jednej wycieczce gdzie robił za lokomotywę na spacerkach w górach. Jeżeli ktoś ma psa, z którym chodzi na wycieczki w góry to wie co mówie.

Twojemu psu, niestety brakuje jeszcze 10 km/h do geparda :mrgreen:

#64 czmiel

czmiel
  • Użytkownik
  • 471 postów
  • SkądWlkp

Napisano 02 listopad 2012 - 10:36

Z wiki:

Greyhound

Współcześnie wykorzystywany jest jako pies wyścigowy lub do towarzystwa. Jest jednym z najszybszych psów[6][4]. Rekordowa prędkość jaką odnotowano w czasie wyścigów wynosi 72 km/h[1].

Radzę skalibrować prędkościomierz.

#65 Huskacz

Huskacz
  • Użytkownik
  • 127 postów
  • Skądtaka śląska wiocha

Napisano 02 listopad 2012 - 10:40

7kg pinczer nie jest w stanie tyle pobiec ze względu na krótkie łapy = mniejszy krop = krótszy galop i skok w jednostce czasu. :)

#66 ioannahh

ioannahh
  • Użytkownik
  • 104 postów
  • Skądwawa

Napisano 02 listopad 2012 - 14:03

Jeżeli ktoś ma psa, z którym chodzi na wycieczki w góry to wie co mówie.

nie chodze z psami na wycieczki z gory, ale od lat zajmuje sie sportami kynologicznymi, w tym agility i z przykroscia musze stwierdzic, ze osiagniecie przez psa predkosci 90 km/h jest niemozliwe. chyba, ze pies siedzi w samochodzie ;)

#67 gibon12

gibon12
  • Użytkownik
  • 65 postów
  • Skądmars

Napisano 02 listopad 2012 - 15:30

Pinczer i krótkie łapki? Z choinki spadłeś? Mój pies wygląda tak http://pl.wikipedia....zer_miniaturowy tylko że jest wyrośnięty i ma właśnie bardzo długie nogi i łapy.To że psy wyścigowe biegają 72 km+ na zawołanie nie oznacza wcale, że inny pies nie może pobiec raz w życiu o wiele szybciej jak odczuwa zagrożenie życia - tym bardziej pies wycieczkowy. ioannahh dlaczego niby żaden pies nie mógłby osiągnąc 90 km/h ? To że duży pies osiągnie 90km/h jest niczym nadzwyczajnym i były już setki takich przypadków.

#68 czmiel

czmiel
  • Użytkownik
  • 471 postów
  • SkądWlkp

Napisano 02 listopad 2012 - 17:11

Brnij dalej. Robi się ciekawie :)

#69 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Napisano 02 listopad 2012 - 20:35

Może ten pinczer był na sznurku? Dlatego czuł zagrożenie życia :-) .
A tak na poważnie, to wszystko może się rozbijać właśnie o rzetelność tego pomiaru. Błąd prędkościomierza + sposób pomiaru podobny do stosowanego przez policyjne patrole z wideorejestratorem (który tak naprawdę pokazuje średnią prędkość radiowozu i daje pewne pole do manipulacji). Jeśli to uwzględnimy, to może i faktycznie prędkościomierz przez chwilę pokazywał te 90 km/h.

#70 Huskacz

Huskacz
  • Użytkownik
  • 127 postów
  • Skądtaka śląska wiocha

Napisano 03 listopad 2012 - 11:41

Gibon, po pierwsze po to przy nicku są znaczki określające płeć, żeby nie mówiło się do kobiety per Pan.
Po drugie, pies ważący do 5kg i mierzący do 30cm (licząc, że Twój jest wyrośnięty to do 15kg i 50cm) NIE MOŻE równać się z psem, który ma ponad 70cm w kłębie i waży dwa-trzy razy tyle. Tymbardziej, nie chodzi o samą długość łap - tutaj chodzi również o "wcięcie w talii", które pozwala psu mocniej przycisnąć tylne łapy do ciała, co prowadzi do większego kroku i większej prędkości. Pomijając fakt, że pies, który jest od lat hodowany prawie wyłącznie po to, żeby gonić, jak najszybciej, będzie miał lepsze predyspozycje (i budowy anatomicznej i morfologicznej) jak i możliwości - przystosowane serce, płuca, lepszą wydolność (zobacz, jaką wielką klatę mają greyhoundy). Żeby nie było, że konkretne dane z palca wyssałam - http://pl.wikipedia.org/wiki/Greyhound :)
Po za tym, pies wyższy (a w tym i cięższy) już z racji fizyki nie jest w stanie osiągać takich prędkości jak samo jak pies za mały :)
I w porządku, 70km/h się zdarza, 80 jeszcze uwierzę, ale, że 90km/h i przez dłuższy czas - no way. Po prostu nie ma takiej opcji.

Pomijam fakt, że liczniki w samochodzie są ustawione na "zawyżanie" prędkości, więc tym bardziej nie mogło to być realne 90km/h.

PS. Pies pinczeropodobny, nie pinczer, jeśli wyrośnięty (chyba, że to jest doberman... ;) ).

#71 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Napisano 03 listopad 2012 - 15:13

Ale spinka ;)
Jedna osoba rzuciła orientacyjną szybkość psa i teraz strona bicia piany.

#72 ioannahh

ioannahh
  • Użytkownik
  • 104 postów
  • Skądwawa

Napisano 03 listopad 2012 - 17:22

ioannahh dlaczego niby żaden pies nie mógłby osiągnąc 90 km/h ? To że duży pies osiągnie 90km/h jest niczym nadzwyczajnym i były już setki takich przypadków.

pokaż choć jeden.. ;)

#73 maccacus

maccacus
  • Użytkownik
  • 494 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 03 listopad 2012 - 18:14

Przyłączam się do prośby ioannahh...

#74 ioannahh

ioannahh
  • Użytkownik
  • 104 postów
  • Skądwawa

Napisano 03 listopad 2012 - 21:19

maccacus, obawiam sie, ze nie doczekamy sie wiarygodnej odpowiedzi gibona (ekhm... wlasnie poczulam sie dziwnie.. :lol: 8-) )

gwoli scislosci pozwole sobie jeszcze napisac, ze najszybszymi psami na swiecie sa greyhoundy - maksymalna predkosc takiego psa, zarejestrowana podczas wyscigu chartow, to nieco powyzej 70 km/h. do dziewiecdziesieciu jeszcze przepasc.. ;)

#75 Mediana

Mediana
  • Użytkownik
  • 438 postów
  • SkądLublin

Napisano 03 listopad 2012 - 22:01

Podpowiem, bo widzę błądzicie - hasło >> EPO. :P

Pozdr.
M...
Czytasz?

Merida Scultura Disc 6000 - Black  Power :)

#76 maccacus

maccacus
  • Użytkownik
  • 494 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 03 listopad 2012 - 22:19

Poza tym w wyścigach do jakich odnosi się ioannahh nie ma bezpośredniego zagrożenia życia o którym wspominał gibon12. Może jakby pies był nakoksowany erytropoetyną albo po autotransfuzji i goniłby go gepard to może by się rozbujał do tej 90tki...

:mrgreen:

#77 gibon12

gibon12
  • Użytkownik
  • 65 postów
  • Skądmars

Napisano 04 listopad 2012 - 20:21

przepraszam ze was wprowadzilem w blad.Moj piesek to wlasnie taki jak ktos dal linka do wiki.Pisalem pinczer z dlugimi nogami nie znam sie na psach, nie interesuje to czego krzyzówka moze byc moj pies... pozatym to było 8 lat temu

#78 ioannahh

ioannahh
  • Użytkownik
  • 104 postów
  • Skądwawa

Napisano 05 listopad 2012 - 13:59

gibon12, jeszcze sa wieksze pinczery:
- pinczer sredni http://pl.wikipedia....=20090218085951
- doberman http://pl.wikipedia.org/wiki/Doberman
tak czy siak, zaden nie rozpedzi sie do 90 km/h ;)

#79 Koroliow

Koroliow
  • Użytkownik
  • 384 postów
  • SkądKaszuby

Napisano 05 listopad 2012 - 21:04

Teń koń drapieżca (a może to muł) dał przykład jak walczyć z agresywnym pitbullem. Najpierw pogryźć, porządnie skopać, sponiewierać a potem utopić.
http://www.sadistic....vt139897,45.htm

Mi to bardziej podchodzi pod znęcanie się nad zwierzętami bo kto na to pozwolił jak nie człowiek? Dla tych co do tego doprowadzili i doprowadzają jako nieodpowiedzialni ode mnie wielki ch... na grób! I jeszcze to nagrywać telefonem.

Winę ponosi właściciel tego pitbulla. Właściciel muła tylko bronił swoich zwierząt. A muł wykonał kawał dobrej roboty i jestem pełen podziwu dla jego zdolności. Brawo muł!

Wstawiłem link, aby uświadomić ludziom do czego zdolny jest pitbull, bo sam nie zdawałem sobie sprawy zanim nie zobaczyłem tego filmu. Ludzie różne psy trzymają i trzeba uważać aby coś takiego nas nie zaatakowało, bo jak widać na filmie nie poddaje się do śmierci. Jeżeli ktoś nie ma nerwów żeby to oglądać to mi przykro. Ale jeżeli go zaatakuje taki pies na żywo, to raczej lepiej to nie będzie wyglądać.

Co do tego psa V=90 km/h, to może był uwiązany za tylny zderzak? :mrgreen:
Przez 1 km 90 km/h - buhahahaha.

#80 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 05 listopad 2012 - 21:58

Co do filmiku obejrzałem go do końca. Są kraje gdzie te psy szkoli się do walki. Jeśli tak jak jest to ten pies nie odpuszcza do śmierci. A jak uciekł z jakiejś hodowli?? Jakby zagryzł tego konia, to by wszyscy mówili bestia, maszyna do zabijania. Czy dziwić się facetowi, który zarabia tym mułem (czym koniem) na życie, jak u nas rolnik kombajnem. On ma powiedzmy 3 dzieci do wyżywienia, czy będzie się przejmował psem, który chce mu zabrać narzędzie pracy. Popatrzcie czasem z 2 stron.

Ja rozumiem, jakby ten facet tłukł tego psa, tak po prostu, z głupoty a nie w obronie, to jest okrucieństwo.

Dodaj odpowiedź