Prędkość psa
Napisano 01 listopad 2012 - 23:18
Gosc_rower_*
Napisano 02 listopad 2012 - 09:21
Twojemu psu, niestety brakuje jeszcze 10 km/h do geparda :mrgreen:Jak rozpędził się samochod do +-90 km/h a on biegł 50 metrów za nami to znaczy że biegł z taką prędkością i koniec kropka. Tylko że to nie jest pies z budy, który całe życie siedzi na 5 metrowym łańcuchu tylko pies, który dostaje lepszy food niż ja i był na nie jednej wycieczce gdzie robił za lokomotywę na spacerkach w górach. Jeżeli ktoś ma psa, z którym chodzi na wycieczki w góry to wie co mówie.
Napisano 02 listopad 2012 - 10:36
Jak rozpędził się samochod do +-90 km/h a on biegł 50 metrów za nami to znaczy że biegł z taką prędkością i koniec kropka. Tylko że to nie jest pies z budy, który całe życie siedzi na 5 metrowym łańcuchu tylko pies, który dostaje lepszy food niż ja i był na nie jednej wycieczce gdzie robił za lokomotywę na spacerkach w górach. Jeżeli ktoś ma psa, z którym chodzi na wycieczki w góry to wie co mówie.
Z wiki:
Greyhound
Współcześnie wykorzystywany jest jako pies wyścigowy lub do towarzystwa. Jest jednym z najszybszych psów[6][4]. Rekordowa prędkość jaką odnotowano w czasie wyścigów wynosi 72 km/h[1].
Radzę skalibrować prędkościomierz.
Napisano 02 listopad 2012 - 14:03
Jeżeli ktoś ma psa, z którym chodzi na wycieczki w góry to wie co mówie.
nie chodze z psami na wycieczki z gory, ale od lat zajmuje sie sportami kynologicznymi, w tym agility i z przykroscia musze stwierdzic, ze osiagniecie przez psa predkosci 90 km/h jest niemozliwe. chyba, ze pies siedzi w samochodzie
Napisano 02 listopad 2012 - 15:30
Gosc_marvelo_*
Napisano 02 listopad 2012 - 20:35
A tak na poważnie, to wszystko może się rozbijać właśnie o rzetelność tego pomiaru. Błąd prędkościomierza + sposób pomiaru podobny do stosowanego przez policyjne patrole z wideorejestratorem (który tak naprawdę pokazuje średnią prędkość radiowozu i daje pewne pole do manipulacji). Jeśli to uwzględnimy, to może i faktycznie prędkościomierz przez chwilę pokazywał te 90 km/h.
Napisano 03 listopad 2012 - 11:41
Po drugie, pies ważący do 5kg i mierzący do 30cm (licząc, że Twój jest wyrośnięty to do 15kg i 50cm) NIE MOŻE równać się z psem, który ma ponad 70cm w kłębie i waży dwa-trzy razy tyle. Tymbardziej, nie chodzi o samą długość łap - tutaj chodzi również o "wcięcie w talii", które pozwala psu mocniej przycisnąć tylne łapy do ciała, co prowadzi do większego kroku i większej prędkości. Pomijając fakt, że pies, który jest od lat hodowany prawie wyłącznie po to, żeby gonić, jak najszybciej, będzie miał lepsze predyspozycje (i budowy anatomicznej i morfologicznej) jak i możliwości - przystosowane serce, płuca, lepszą wydolność (zobacz, jaką wielką klatę mają greyhoundy). Żeby nie było, że konkretne dane z palca wyssałam - http://pl.wikipedia.org/wiki/Greyhound
Po za tym, pies wyższy (a w tym i cięższy) już z racji fizyki nie jest w stanie osiągać takich prędkości jak samo jak pies za mały
I w porządku, 70km/h się zdarza, 80 jeszcze uwierzę, ale, że 90km/h i przez dłuższy czas - no way. Po prostu nie ma takiej opcji.
Pomijam fakt, że liczniki w samochodzie są ustawione na "zawyżanie" prędkości, więc tym bardziej nie mogło to być realne 90km/h.
PS. Pies pinczeropodobny, nie pinczer, jeśli wyrośnięty (chyba, że to jest doberman...
Napisano 03 listopad 2012 - 21:19
gwoli scislosci pozwole sobie jeszcze napisac, ze najszybszymi psami na swiecie sa greyhoundy - maksymalna predkosc takiego psa, zarejestrowana podczas wyscigu chartow, to nieco powyzej 70 km/h. do dziewiecdziesieciu jeszcze przepasc..
Napisano 03 listopad 2012 - 22:19
:mrgreen:
Napisano 05 listopad 2012 - 13:59
- pinczer sredni http://pl.wikipedia....=20090218085951
- doberman http://pl.wikipedia.org/wiki/Doberman
tak czy siak, zaden nie rozpedzi sie do 90 km/h
Napisano 05 listopad 2012 - 21:04
Mi to bardziej podchodzi pod znęcanie się nad zwierzętami bo kto na to pozwolił jak nie człowiek? Dla tych co do tego doprowadzili i doprowadzają jako nieodpowiedzialni ode mnie wielki ch... na grób! I jeszcze to nagrywać telefonem.Teń koń drapieżca (a może to muł) dał przykład jak walczyć z agresywnym pitbullem. Najpierw pogryźć, porządnie skopać, sponiewierać a potem utopić.
http://www.sadistic....vt139897,45.htm
Winę ponosi właściciel tego pitbulla. Właściciel muła tylko bronił swoich zwierząt. A muł wykonał kawał dobrej roboty i jestem pełen podziwu dla jego zdolności. Brawo muł!
Wstawiłem link, aby uświadomić ludziom do czego zdolny jest pitbull, bo sam nie zdawałem sobie sprawy zanim nie zobaczyłem tego filmu. Ludzie różne psy trzymają i trzeba uważać aby coś takiego nas nie zaatakowało, bo jak widać na filmie nie poddaje się do śmierci. Jeżeli ktoś nie ma nerwów żeby to oglądać to mi przykro. Ale jeżeli go zaatakuje taki pies na żywo, to raczej lepiej to nie będzie wyglądać.
Co do tego psa V=90 km/h, to może był uwiązany za tylny zderzak? :mrgreen:
Przez 1 km 90 km/h - buhahahaha.
Napisano 05 listopad 2012 - 21:58
Ja rozumiem, jakby ten facet tłukł tego psa, tak po prostu, z głupoty a nie w obronie, to jest okrucieństwo.