Obecnie mam przelajowke na osprzecie Sora, korba kompakt 50-34, kaseta 11-32. W najblizszym czasie duze inwestycje w caly osprzet nie wchodza w gre, ale mysle nad drobnymi zmianami.
Mieszkam na Pomorzu, generalnie plasko, ale troche gorek tez jest, jezdze tez po sciezkach lesnych.
Po pierwsze chce zmienic blat z 50 na 46, zjazdow do dokrecania zbytnio nie mam w okolicy, a 46 lepiej by sie sprawdzil poza asfaltem i mialbym mniejszy przeskok miedzy zebatkami z przodu.
Do tego chcialbym poprawic stopniowanie kasety, czy 12-27 byloby ok? Zebatke 46T Sora znalazlem tylko w jednym sklepie, kasete HG50 maja wlasnie 12-27 (albo 12-23 i 12-25, ale te na pewno bylyby za twarde).
Nadmienie jeszcze, ze na razie moja kondycja jest na niskim poziomie, ale mam zamiar to poprawic :-D
Obecnie mam przelajowke na osprzecie Sora, korba kompakt 50-34, kaseta 11-32. W najblizszym czasie duze inwestycje w caly osprzet nie wchodza w gre, ale mysle nad drobnymi zmianami. Naped nie jest zbytnio zuzyty, takze kaseta moze byc w rezerwie na wyjazd w gory
Mieszkam na Pomorzu, generalnie plasko, ale troche gorek tez jest, jezdze tez po sciezkach lesnych.
Po pierwsze chce zmienic blat z 50 na 46, zjazdow do dokrecania zbytnio nie mam w okolicy, a 46 lepiej by sie sprawdzil poza asfaltem i mialbym mniejszy przeskok miedzy zebatkami z przodu.
Do tego chcialbym poprawic stopniowanie kasety, czy 12-27 byloby ok? Zebatke 46T Sora znalazlem tylko w jednym sklepie, kasete HG50 maja wlasnie 12-27 (albo 12-23 i 12-25, ale te na pewno bylyby za twarde).
Nadmienie jeszcze, ze na razie moja kondycja jest na raczej niskim poziomie, ale mam zamiar to poprawic :-D