Czy szalenstwo, to sie okaze.
Znam ludzi ktorzy robia calkiem niezle przebiegi na alu kasetach. Poza tym takie kasety to nie nowosc w np. TdF.
Nie spodziewam sie cudow, tak po prostu ciekawosc i nie ma co ukrywac niska waga
Mostek jest banalnie prosty do zrobienia na czarno.
Cale szczescie, ze Rysiek jest malowany a nie traktowany laserem.
Zastosowalem NitroMors, usuwacz farb. Malowanie samo zlazi.
Plakietka mostka - musialem kupic nowy mostek Pro 44 matrix. Tym samym sposobem usunalem farbe pod ktora ukazala sie ladna matowa anoda.
Sruby sa wymienione na Ti malowane cos ala proszkiem.
Niestety mostka juz, wg mojej wiedzy, nie da sie na ta chwile odchudzic. Z prostej przyczyny, jest on w systemie 1 1/4". Moze za jakis czas, producenci mostkow chyba sie szykuja do zaatakowania tego rozmiaru, zobaczymy.
Sztyca, to Ritchey WCS/VCLS, z usunietym napisem Ritchey, ta sama metoda co mostek.
Owszem, mozna lzej i to wiecej niz 30g ale koszty takiej sztycy sa spore. Mam lzejszego Tokena ale jest w 3k i zupelnie nie pasuje do calosci.
Poza tym jestem z niej zadowolony. Moze cos w przyszlosci.
Kola - masz racje, i tu mozna sporo lzej ale jak wyzej i sam zauwazyles, cena...
Nie majac ograniczen finansowych: obrecze Ax lightness, piasty Tune mig45 mag150 i jakies szprychy i robi sie zestaw ok 950g.
Top capa wogole ni uzywam, to jest zaleta sterow syncrosa, ktore to w swojej budowie umozliwiaja regulowanie sily z jaka sa dociskane lozyska.