Ośka Warszawa
Napisano 03 marzec 2012 - 16:24
EDIT: Intel action, możesz pojechac tak: http://www.bikemap.net/route/1437328
Trochę okrężnie, ale za to trudno się pogubić. Wystarczy 3 razy skręcić. W ten sposób ominiesz centrum i budowę metra.
Napisano 03 marzec 2012 - 16:57
Jutro rano to w mieście będzie pusto, więc nie ma co kombinować, proponuję tak dojechać do zoo prostą drogą: http://www.bikemap.net/route/1437391Witam przepraszam ,że zawracam głowę ale mam pytanko wybieram się jutro do Warszawy a konkretnie do zoo i jadąc od Kielc jest jakaś łatwa droga żeby się nie pchać w centrum żeby tam dojechać. Pytam ponieważ mój pierwszy wyjazd do stolicy i nie chcę psuć innym kierowcą nerwów szukając ulic i błądząc
hehe, jak dla mnie to było bardzo mocno, szczególnie przez krótkie podjazdy na skarpę wiślaną które są na trasie ośkowej. Nie mam teraz sprawnej szosy więc jeżdżę na trekingu.Krzysiek a co się stało? Było trochę mocniej? :-)
Nie wiem kto to był ale raczej nie WKK. Jechałeś z plecakiem w którym miałeś piłkę ? :-) Odbiłeś dokładnie w Woli Wągrodzkiej (74km tej trasy: http://www.bikemap.net/route/1403610 )Hej dzięki za wspólną jazdę, byłem pierwszy raz ale na pewno pojawię się jeszcze
(biało-czerwono czarny strój na niebieskim 'colnago' to ja)
Trasa jak na mnie trochę za długa (przygotowuję się na krótsze wyścigi), bo z dojazdem wyszłoby mi 200km, dlatego odłączyłem się od Was chwilę przed Grójcem, nie kojarzę nazwy miejscowości.
BTW. Czy minęliście się z później tą grupką kolarzy jadącą z wozem serwisowym?kto to był? WKK?
Napisano 03 marzec 2012 - 19:01
Jechałeś z plecakiem w którym miałeś piłkę ? :-) Odbiłeś dokładnie w Woli Wągrodzkiej
Zostałem poniekąd wywołany, więc aż się zarejestrowałem
Ten od plecaka i piłki, to ja. Dzięki za pokierowanie mnie i wspólną jazdę, piłkę sprzedałem w Tarczynie
Jeżeli ktoś to czyta i się zastanawia, czy się wybrać (tak jak ja w zeszłym roku), to mogę napisać, że warto. Napiszę parę słów relacji z perspektywy nowicjusza - może komuś się to przyda.
Doświadczenie w kolarstwie mam bardzo małe, bo tej zimy rozpocząłem swój pierwszy pełny sezon treningowo-startowy i taka jazda jak Ośka może być dobrym sposobem właśnie na zdobycie doświadczenia.
No Ośce byłem drugi raz, pierwszy raz byłem na jesieni, jazda w obu przypadkach była bardzo konkretna. Na jesieni, startowaliśmy we trzech, jeden z nas zrezygnował dość wcześnie, natomiast ja z trudem trzymałem koło Miszy, który ostatecznie urwał mnie na podjeździe pod Górą Kalwarią. Zachował się bardzo fajnie, bo zaczekał na mnie i zachęcał mnie, żebym nie rezygnował, ale nie chciałem mu psuć treningu, więc zapytałem o drogę na Piaseczno i się rozjechaliśmy.
Dzisiaj udało mi się utrzymać w czołowej grupie (która w pewnym momencie stopniała z kilkunastu do chyba sześciu osó
Nie wiem, jak często będę bywał, bo nieźle się ujechałem, a ponieważ dopiero przechodzę z okresu przygotowania do okresu bazy, to może tydzień w tydzień nie będę sobie aplikował takiego obciążenia, choć to kusi
Pozdrowienia dla kolegi Picca, razem z którym we wcześniejszej część trasy jechałem w ogonie i gadałem.
Napisano 03 marzec 2012 - 19:32
Napisano 03 marzec 2012 - 20:21
he he to ja byłem tym trzecim cieniasem ;-) fajnie ze ludzie wracają i trenuja dalej, ale pewnie bym Ciebie nie poznał, bo wtedy byłeś w kominiarce
Gosc_danger_*
Napisano 08 marzec 2012 - 21:57
Tak mi się właśnie wydawało, że Ty to Ty
Fajnie, że kontynuujesz swoją ideę z czasówką. Już ją sobie zapisałem w swoim kalendarzyku startowym.
Napisano 09 marzec 2012 - 08:38
Nie wiem, czy nie powinniśmy przenieść się na pw, żeby nie zajmować wątku o Ośce. Z drugiej strony od Powsina do Piaseczna jest rzut kamieniem, więc może komuś się nasza rozmowa przyda i rozważy przyłączenie się.
Napisano 12 marzec 2012 - 13:08
http://www.bikemap.net/route/1451226
na pewno będą 4 osoby, tempo bardzo spokojne maksymalnie do 30km/h
9:30 na starcie trasy
Napisano 12 marzec 2012 - 15:05
Na pewno się uda, najwyżej poczekamy ale nie sądzę że trzeba będzie czekać. Ja będę na trekingu z torbą, jeden kolega będzie drugi raz na rowerze w tym roku a drugi kolega miał niedawno złamaną nogę i też jeździ bardzo spokojnie. Jakby Wam się nudziło to nie przyśpieszajcie bo nie o to chodzi !Ja na będę na 90%, możliwe że z znajomym. Jeśli tempo faktycznie nie będzie przekraczać 30 km/h to może nawet uda mi się tym razem przejechać całą trasę.
Napisano 12 marzec 2012 - 20:25
z trylinki :-) nie, nie będziemy jechali tym odcinkiem ulicy Antoniewskiej. Tylko przez moment będzie jazda po płytach przy tej górce nad wisłą ale to niedługo, dalej idealny nowy asfalt wzdłuż wału wiślanegokrzy1976, startujesz z domu z Ursynowa? O której? Czy na Siekierkach trasa jest z Treblinki takiej jak pod Warką?
Startuję z domu z ursynowa o 8:30 bo chcę jeszcze do Jacka skoczyć i z nim wrócić na miejsce zbiórki na 9:30. Pojedziesz jutro z nami ?
Napisano 13 marzec 2012 - 15:27
Napisano 13 marzec 2012 - 15:41