Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ośka Warszawa

457 odpowiedzi w tym temacie

#161 picca

picca
  • Użytkownik
  • 560 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 marzec 2012 - 16:24

No, tak jak sądziłem, trening Ośki jako pierwsze wyjście na rower od trzech miesięcy to nie był najlepszy pomysł i odpadłem w okolicach Czerska. Ale nie narzekam, było super, a samotny powrót też miałem przyjemny, chociaż z średnią prędkością prawie o połowę niższą bo cały czas pod wiatr. Ja byłem na stalowym "CBT Italia" z prostą kierownicą. Pozdro

EDIT: Intel action, możesz pojechac tak: http://www.bikemap.net/route/1437328
Trochę okrężnie, ale za to trudno się pogubić. Wystarczy 3 razy skręcić. W ten sposób ominiesz centrum i budowę metra.

#162 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 03 marzec 2012 - 16:57

Witam przepraszam ,że zawracam głowę ale mam pytanko wybieram się jutro do Warszawy a konkretnie do zoo i jadąc od Kielc jest jakaś łatwa droga żeby się nie pchać w centrum żeby tam dojechać. Pytam ponieważ mój pierwszy wyjazd do stolicy i nie chcę psuć innym kierowcą nerwów szukając ulic i błądząc

Jutro rano to w mieście będzie pusto, więc nie ma co kombinować, proponuję tak dojechać do zoo prostą drogą: http://www.bikemap.net/route/1437391

Krzysiek a co się stało? Było trochę mocniej? :-)

hehe, jak dla mnie to było bardzo mocno, szczególnie przez krótkie podjazdy na skarpę wiślaną które są na trasie ośkowej. Nie mam teraz sprawnej szosy więc jeżdżę na trekingu.

Hej dzięki za wspólną jazdę, byłem pierwszy raz ale na pewno pojawię się jeszcze :) (biało-czerwono czarny strój na niebieskim 'colnago' to ja)
Trasa jak na mnie trochę za długa (przygotowuję się na krótsze wyścigi), bo z dojazdem wyszłoby mi 200km, dlatego odłączyłem się od Was chwilę przed Grójcem, nie kojarzę nazwy miejscowości.
BTW. Czy minęliście się z później tą grupką kolarzy jadącą z wozem serwisowym? ;) kto to był? WKK?

Nie wiem kto to był ale raczej nie WKK. Jechałeś z plecakiem w którym miałeś piłkę ? :-) Odbiłeś dokładnie w Woli Wągrodzkiej (74km tej trasy: http://www.bikemap.net/route/1403610 )

#163 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 03 marzec 2012 - 17:11

Dzięki chłopaki za odpowiedź ;-) i przepraszam ,że wam się w temat w ciąłem

#164 Miko³aj

Miko³aj
  • Użytkownik
  • 12 postów
  • SkądPiaseczno

Napisano 03 marzec 2012 - 19:01

Jechałeś z plecakiem w którym miałeś piłkę ? :-) Odbiłeś dokładnie w Woli Wągrodzkiej

Zostałem poniekąd wywołany, więc aż się zarejestrowałem :) Witam wszystkich użytkowników.
Ten od plecaka i piłki, to ja. Dzięki za pokierowanie mnie i wspólną jazdę, piłkę sprzedałem w Tarczynie :)

Jeżeli ktoś to czyta i się zastanawia, czy się wybrać (tak jak ja w zeszłym roku), to mogę napisać, że warto. Napiszę parę słów relacji z perspektywy nowicjusza - może komuś się to przyda.
Doświadczenie w kolarstwie mam bardzo małe, bo tej zimy rozpocząłem swój pierwszy pełny sezon treningowo-startowy i taka jazda jak Ośka może być dobrym sposobem właśnie na zdobycie doświadczenia.
No Ośce byłem drugi raz, pierwszy raz byłem na jesieni, jazda w obu przypadkach była bardzo konkretna. Na jesieni, startowaliśmy we trzech, jeden z nas zrezygnował dość wcześnie, natomiast ja z trudem trzymałem koło Miszy, który ostatecznie urwał mnie na podjeździe pod Górą Kalwarią. Zachował się bardzo fajnie, bo zaczekał na mnie i zachęcał mnie, żebym nie rezygnował, ale nie chciałem mu psuć treningu, więc zapytałem o drogę na Piaseczno i się rozjechaliśmy.
Dzisiaj udało mi się utrzymać w czołowej grupie (która w pewnym momencie stopniała z kilkunastu do chyba sześciu osóB) i też bardzo miło zachował się jeden kolega, który widząc, że ciężko mi się jedzie, pomógł słowami otuchy :)
Nie wiem, jak często będę bywał, bo nieźle się ujechałem, a ponieważ dopiero przechodzę z okresu przygotowania do okresu bazy, to może tydzień w tydzień nie będę sobie aplikował takiego obciążenia, choć to kusi :)

Pozdrowienia dla kolegi Picca, razem z którym we wcześniejszej część trasy jechałem w ogonie i gadałem.

#165 Bucz

Bucz
  • Użytkownik
  • 219 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 marzec 2012 - 19:32

Ja tu klikam i co widzę? Rumor na forum jak w środku sezonu ;-) Dziś niektórzy poczuli się chyba jakby był czerwiec, bo tempo mimo "wiaterku" było dość mocne. To pewnie przez te promienie słońca i szum gum bum-bum... Jak dla mnie było dziś nieco za mocno jak na tę część sezonu, bo powinienem "w tlenie" nabijać km pod bazę wytrzymałościową. Skoro już pojechaliśmy takim a nie innym tempem, to przynajmniej mogłem sobie przepalić nogę i zobaczyć na tle innych jak stoję z formą. Aha dziś było tak zimno, że cały się spociłem ;-)

#166 Mateusz84

Mateusz84
  • Użytkownik
  • 105 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 marzec 2012 - 20:21

Mikołaj napisał "No Ośce byłem drugi raz, pierwszy raz byłem na jesieni, jazda w obu przypadkach była bardzo konkretna. Na jesieni, startowaliśmy we trzech, jeden z nas zrezygnował dość wcześnie"

he he to ja byłem tym trzecim cieniasem ;-) fajnie ze ludzie wracają i trenuja dalej, ale pewnie bym Ciebie nie poznał, bo wtedy byłeś w kominiarce

#167 Miko³aj

Miko³aj
  • Użytkownik
  • 12 postów
  • SkądPiaseczno

Napisano 03 marzec 2012 - 21:16

Tak mi się właśnie wydawało, że Ty to Ty :)
Fajnie, że kontynuujesz swoją ideę z czasówką. Już ją sobie zapisałem w swoim kalendarzyku startowym.

#168 Gosc_danger_*

Gosc_danger_*
  • Gość

Napisano 08 marzec 2012 - 21:57

Mikolaj. trochę nie na temat w wątku, ale widzę, że jesteś z Piaseczna - ja też. Możemy ustawić się kiedyś na traskę - jest tu więcej osób (ja kręcę latem z Dannym - jest na forum)

Tak mi się właśnie wydawało, że Ty to Ty :)
Fajnie, że kontynuujesz swoją ideę z czasówką. Już ją sobie zapisałem w swoim kalendarzyku startowym.

#169 Miko³aj

Miko³aj
  • Użytkownik
  • 12 postów
  • SkądPiaseczno

Napisano 09 marzec 2012 - 08:38

Dzięki za zaproszenie, oczywiście bardzo chętnie się wybiorę, np. jutro przed południem. Dłuższe jazdy generalnie robię w soboty/niedziele, poniedziałki i środy/czwartki. O tej porze roku przed obiadem :)
Nie wiem, czy nie powinniśmy przenieść się na pw, żeby nie zajmować wątku o Ośce. Z drugiej strony od Powsina do Piaseczna jest rzut kamieniem, więc może komuś się nasza rozmowa przyda i rozważy przyłączenie się.

#170 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 12 marzec 2012 - 13:08

ktoś chętny na jutro rano taką trasą ?
http://www.bikemap.net/route/1451226
na pewno będą 4 osoby, tempo bardzo spokojne maksymalnie do 30km/h
9:30 na starcie trasy

#171 picca

picca
  • Użytkownik
  • 560 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 marzec 2012 - 13:27

Ja na będę na 90%, możliwe że z znajomym. Jeśli tempo faktycznie nie będzie przekraczać 30 km/h to może nawet uda mi się tym razem przejechać całą trasę.

#172 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 12 marzec 2012 - 15:05

Ja na będę na 90%, możliwe że z znajomym. Jeśli tempo faktycznie nie będzie przekraczać 30 km/h to może nawet uda mi się tym razem przejechać całą trasę.

Na pewno się uda, najwyżej poczekamy ale nie sądzę że trzeba będzie czekać. Ja będę na trekingu z torbą, jeden kolega będzie drugi raz na rowerze w tym roku a drugi kolega miał niedawno złamaną nogę i też jeździ bardzo spokojnie. Jakby Wam się nudziło to nie przyśpieszajcie bo nie o to chodzi !

#173 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 postów
  • SkądPiaseczno/Sochaczew

Napisano 12 marzec 2012 - 19:31

na pewno będą 4 osoby

Kto ma być?

A czemu start w niestandardowym miejscu?

#174 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 12 marzec 2012 - 19:55

na pewno będą 4 osoby

Kto ma być?

A czemu start w niestandardowym miejscu?

Jacek, Paweł i Kamil z Żolibera.
Bo czas na zmiany...

#175 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 postów

Napisano 12 marzec 2012 - 20:07

krzy1976, startujesz z domu z Ursynowa? O której? Czy na Siekierkach trasa jest z Treblinki takiej jak pod Warką?

#176 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 12 marzec 2012 - 20:25

krzy1976, startujesz z domu z Ursynowa? O której? Czy na Siekierkach trasa jest z Treblinki takiej jak pod Warką?

z trylinki :-) nie, nie będziemy jechali tym odcinkiem ulicy Antoniewskiej. Tylko przez moment będzie jazda po płytach przy tej górce nad wisłą ale to niedługo, dalej idealny nowy asfalt wzdłuż wału wiślanego
Startuję z domu z ursynowa o 8:30 bo chcę jeszcze do Jacka skoczyć i z nim wrócić na miejsce zbiórki na 9:30. Pojedziesz jutro z nami ?

#177 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 postów

Napisano 12 marzec 2012 - 23:49

Ja jutro też obecny :-D

#178 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 13 marzec 2012 - 00:18

super :-)

#179 picca

picca
  • Użytkownik
  • 560 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 marzec 2012 - 15:27

Kilka razy oślepłem i byłem bliski bełta, ale było super. Dzięki za wyrozumiałość dla mojej lichej formy i za to że na mnie czekaliście. Mam nadzieję, że nie zepsułem wam treningu swoim ociąganiem się. Może następnym razem jak się spotkamy to już nie będę odstawać. Pozdro

#180 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 13 marzec 2012 - 15:41

Dzisiaj pojechaliśmy tak:
http://www.bikemap.net/route/1451226
Picca musisz regularnie jeździć !

Dodaj odpowiedź