Maksymalna odleglosc ...
Napisano 02 styczeń 2009 - 16:48
Napisano 02 styczeń 2009 - 18:35
Cytat
To bylo tak . Wsiadłem w pociąg w Łodzi , wysiadłem w ŚWINOUJŚCIU ,wsiadłem na rower
i po prostu jechałem do domu.
Haha szacun! Najprostsze rozwiązania są najlepsze

Też planowałem podobną akcję pt.: '300km' ale jakoś nie doszła do skutku ... W tym roku spróbuję ponownie.
Gosc_angel_*
Napisano 02 styczeń 2009 - 18:50
Zgorzelec . I zawsze w ten sam sposób. Szkoda ,że pociągi nie doeżdżają wszędzie tam gdzie byśmy chcieli. Pozdrowienia dla wszystkich miłosników jazdy na rowerze.
Gosc_cigane_*
Napisano 02 styczeń 2009 - 19:10
Cytat
No to witam w klubie...też sam zrobiłem 125 km...a jeżdżę raptem 48 dni aktywnie...Arnoldzik, a Ty sam jechałeś w tedy ?
ja najwięcej na razie 125km - 30 do Ostrowa sam - 65 z grupa z ostrowa - 30 do domu z nowym kompanem
zaznaczam ze to byl moj pierwszy sezon ,a dystans zrobiony 11 listopada..
W tym roku mam zamiar przejechać 200 km w jeden dzionek...zobaczymy
Napisano 03 styczeń 2009 - 22:09
[ Dodano: 2009-01-03, 22:41 ]
Tak to u mnie wyglądało http://maps.google.c...1,14.150391&z=6 reszte dokręciłem w okolicy.
Napisano 03 styczeń 2009 - 23:04
Można by zorganizować podobną akcję jak te powyżej, ale zastosować metodę do kilku kolarzy. Np. umawiamy się, że przy sprzyjających warunkach pogodowych, czyli z każdym innym wiatrem byle nie 'wmordewind' (bo deszcz da się przeżyć) jedziemy od p-tu A do p-tu B, w ciągu powiedzmy 20 godzin.
Trzeba by kontrolować prognozę pogody ale z ICM'em jest to do robienia i w odpowiednim momencie stawić się we wcześniej umówionym p-cie A. Oczywiście dojazd we własnym zakresie (auto, pociąg, rower ...), zaplecze techniczno-żywieniowe także ...
Taki spontan

Póki co to wstępny pomysł, ale myślę, że całkiem możliwy do realizacji. Co Wy na to ?
Gosc_Qba_*
Napisano 03 styczeń 2009 - 23:27
A szkoda bo można by było spróbować walnąć jakiś rekordzik :mrgreen: ...
Pozdro!
Napisano 04 styczeń 2009 - 01:34
Cytat
Pomysł wydaje mi się sam w sobie niegłupi. Ale z realizacją będzie gorzej- przypomnij sobie tylko jak było w temacie o jakimś forumowym zlocie... Ciężko by było wybrać punkt A i B oraz termin tak by wszyscy byli zadowoleni. Zawsze komuś będzie a to za daleko, a to nie po drodze, a to wszystko fajnie tylko gdyby nie ten termin...
A szkoda bo można by było spróbować walnąć jakiś rekordzik :mrgreen: ...
Pozdro!
Myślę, że wizja pobicia/ustanowienia swojego osobistego rekordu działała by mobilizująco i motywowała do większego poświęcenia się, a więc ... nie marudźcie!

Wystarczy uzgodnić konkretny termin (poparty aktualną prognozą pogody, a więc na ok. tydzień PRZED maxymalnie - piątek wydaje się najlepszy-zawsze można wziąć jeden dzień urlopu na żądanie i zostaje weekend na regenerację). Jak już będzie znany kierunek wiatru - ustalić p-t A. Punkt B jest mniej istotny. Spontan ludzie, spontan!
Gosc_angel_*
Napisano 05 styczeń 2009 - 13:44
nigdy mnie nie zawiódł, po drugie wszystko zależy od trasy jaką się obierze plus
niespodziewane utrudnienia - objazdy ,remonty dróg, i te nieszczęsne ścieżki rowerowe,
które nam kolarzom trochę życie utrudniają. obliczenia z mapy czy atlasu to czysta teoria, dopiero trasa weryfikuje wszystko.
POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH.
Gosc_tozik_*
Napisano 05 styczeń 2009 - 15:26
http://www.bikely.com/
i wprowadzam sobie swoje ulubione trasy i jak do tej pory dystanse zgadzają mi się z dokładnością +/1 km.
Gosc_cigane_*
Napisano 05 styczeń 2009 - 22:27
Cytat
No tak, tylko że odległość z miasta A do miasta B JEST LICZONA DO TABLICY NA ROGATKACH, A JADĄC DO MIASTA c , NIKT NAM NIE NANOSI PRZEJAZDU PRZEZ SAMO MIASTO, W MOIM WYPADKU TO MOJE MIASTO PRZEJEŻDŻAM 8 KM...TEGO NA MAPIE NIE MA...Nie do końca.. ja od pewnego czasu korzystam z serwisu:
http://www.bikely.com/
i wprowadzam sobie swoje ulubione trasy i jak do tej pory dystanse zgadzają mi się z dokładnością +/1 km.
Może się mylę...
sorry za capsa
Napisano 06 styczeń 2009 - 00:27

Dodaj odpowiedź