Skocz do zawartości

Maksymalna odleglosc ...

308 odpowiedzi w tym temacie

#141 Gosc_cigane_*

Gosc_cigane_*
  • Gość

Napisano 06 styczeń 2009 - 10:49

Podobno są już liczniki z GPSem, które wyliczają i pokazują nam całą przebyta trasę...
Podejrzewam że to droga zabawka...mimo że lubię takie gadgety...

#142 thorian

thorian
  • Użytkownik
  • 858 postów
  • SkądRoztocze

Napisano 06 styczeń 2009 - 11:59

cigane są i to już od dawna a ceny faktycznie zaporowe. Najpopularniejsze takie zabawki są chyba firmy Garmin Edge
ale ostatnio pojawiły się o wiele tańsze 1 2 ale wydaje mi się, że to może być jakiś bubel. Tak czy inaczej kiedyś takie zabawki stanieją na tyle, że będzie można się zastanowić nad ich kupnem.
Pozdrawiam

#143 xGx

xGx
  • Użytkownik
  • 458 postów
  • SkądWrocław

Napisano 06 styczeń 2009 - 13:20

Cytat

Z tym, KermitOZ, ze jak miałem okazję się przekonać różne miasta różnie lokalizują swoje centra - dlatego bywa, że tablice przydrożne podają nieco rozbieżne wyniki. Osobiście jakiś czas temu zacząłem sprawdzać wyniki poprzez Google Maps - można dokładnie sprawdzić ile kilometrów, skąd i dokąd dokładnie. Jako sprawdzian przed jazdą, zwłaszcza dłuższą - polecam :)

google maps nie jest wiarygodne

#144 KermitOZ

KermitOZ
  • Użytkownik
  • 3 postów
  • SkądLublin

Napisano 06 styczeń 2009 - 15:06

thorian mam kumpla, który zabawkę 1 i jest zadowolony, po prostu dużo mniej bajerów niż w Garminie. Ale już funkcje rowerowe ma i tracka też można zrzucić. Ja raczej wolę tradycyjny licznik a jeśli komuś wystarcza tylko track, żeby zrzucić go po przyjeździe i widzieć gdzie się było to można dokupić moduł gps na bluetooth do komórki (cena ok 100 zł).

A co do tego, że centra są w różnych miejscach umownie przyjmowane nie zmienia faktu, że do tablicy na rogatkach się odległości nie mierzy. Nawet przy pewnej rozbieżności w lokalizacji tego centralnego punktu, to już i tak łatwiej cokolwiek policzyć.

pOZ:Drower

#145 Von Munchhausen

Von Munchhausen
  • Użytkownik
  • 273 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 styczeń 2009 - 15:35

Cytat

Cytat

Z tym, KermitOZ, ze jak miałem okazję się przekonać różne miasta różnie lokalizują swoje centra - dlatego bywa, że tablice przydrożne podają nieco rozbieżne wyniki. Osobiście jakiś czas temu zacząłem sprawdzać wyniki poprzez Google Maps - można dokładnie sprawdzić ile kilometrów, skąd i dokąd dokładnie. Jako sprawdzian przed jazdą, zwłaszcza dłuższą - polecam :)

google maps nie jest wiarygodne

Nu, poza mapami wojskowymi ciężko znaleźć coś 100% wiarygodnego ;-) Fakt faktem że jak dotąd na google.maps się nie zawiodłem - choć i tak ostatecznie przyjmuję to, co podaje mi licznik. Który, nawiasem mówiąc, też ma jakiś promil błędu pomiaru.

#146 TyRaN

TyRaN
  • Użytkownik
  • 26 postów
  • SkądBełchatów

Napisano 23 styczeń 2009 - 17:46

Heh, widzę tutaj całkiem niezłe długości. Ja nie mam się czym chwalić przejechałem 43km.
No ale oceniając weźcie pod uwagę mój wiek.

#147 Zawrom

Zawrom
  • Użytkownik
  • 324 postów
  • SkądRacibórz

Napisano 24 styczeń 2009 - 19:11

Widzę iż mój wynik ( 179 km z śr 30km/h) nie jest taki zły ;-) . Mając na uwadze iż jestem amatorem bez przeszłości kolarskiej oraz samotną jazdę. A była to "runda honorowa" czyli ile jechałem z górki tyle pod górkę , ile z wiatrem tyle pod wiatr 8-) Może w tym roku znajdę współtowarzysza (jeszcze lepiej współtowarzyszkę :mrgreen: ) wycieczek i zaliczę większą odległość.

#148 szalony kolarz

szalony kolarz
  • Użytkownik
  • 57 postów
  • SkądBolesławiec

Napisano 24 styczeń 2009 - 19:23

Cytat

Widzę iż mój wynik ( 179 km z śr 30km/h) nie jest taki zły ;-) . Mając na uwadze iż jestem amatorem bez przeszłości kolarskiej oraz samotną jazdę. Może w tym roku znajdę współtowarzysza (jeszcze lepiej współtowarzyszkę :mrgreen: ) wycieczek i zaliczę większą odległość.

jak dla mnie jest zaje*** fajny :-P
ja tylko marzę o takich średnich. Jak do tąd najdalej taką miałem na niecałych 100km. Cóż nie każdy rodzi się sprinterem ;-)

#149 kurier

kurier
  • Użytkownik
  • 293 postów
  • Skądkatowice/kielce

Napisano 24 styczeń 2009 - 21:52

1016km w imagis tour :mrgreen: z czego 700km przez pierwsza dobe non stop :-D
i cała reszta maratonów

#150 szalony kolarz

szalony kolarz
  • Użytkownik
  • 57 postów
  • SkądBolesławiec

Napisano 24 styczeń 2009 - 22:00

:shock:
za 12 lat też będę taki mocny :-P

#151 kurier

kurier
  • Użytkownik
  • 293 postów
  • Skądkatowice/kielce

Napisano 24 styczeń 2009 - 22:05

zobacz ile ma lat ten co wygrał imagis tour :-P i w jakim czasie to przejechał.
www.imagistour.pl

#152 Rebe

Rebe
  • Użytkownik
  • 661 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 24 styczeń 2009 - 23:58

W Polsce jest ponad 35 milionów ludzi ,prawie kazdy kiedyś siadał lub siądzie na rower.
A "Kalina " jest tylko jeden . Wiem jakie ma roczne przebiegi - zawodowcy przejężdżają mniej .Na pewno ciężej i intensywniej ,ale mniej. Niestety w maratonach jest w mojej kategorii- mam przechlapane.

#153 kurier

kurier
  • Użytkownik
  • 293 postów
  • Skądkatowice/kielce

Napisano 25 styczeń 2009 - 14:03

rebe. ale nie znaczy że inni nie moga osiagnac takich wyników. nie ma ludzi niezastapionych. ja w tym roku z kobietą jade na imagisie :mrgreen: na TANDEMIE :-P :-P

#154 Pacek

Pacek
  • Użytkownik
  • 180 postów
  • SkądBełchatów

Napisano 25 styczeń 2009 - 14:37

Najdłuższa 145km na trasie Bełchatów-Radomsko-Końskie-Przysucha ze średnią 22km/h może nieimponującą ale mi odpowiadała :D

Najszybciej przejechałem natomiast trase Bełcható-Łódź 48km ze średnią 34km/h leciutko z wiaterkiem.

No i może całiem poza tematem najszybszy (i zarazm najgłupszy) zjazd 92 km/h (wedłóg licznika przypuszczam że mogło byc troszke mniej) zjazd z góry kamieńsk po asfaltówce która znajduje się z drugiej strony góry niż stok

#155 pimpor

pimpor
  • Użytkownik
  • 6 postów
  • SkądŁódź

Napisano 28 styczeń 2009 - 11:58

Najdluzsza trasa to wycieczka z Łodzi nad zalew Jeziorsko. Po dojechaniu na miejsce troche sie tam pokrecilem i razem wyszlo prawie 150 km (razem w obie strony) ze srednia okolo 25km/h. Moze bez rewelacji ale ja jestem z tego dumny :mrgreen:

#156 KamilSPL

KamilSPL
  • Użytkownik
  • 13 postów
  • SkądKamienna góra

Napisano 29 styczeń 2009 - 21:22

120km. Wiem, trochę mało, ale w tym wjazd na okraj, no i głównie po górach.

W te wakacje postaram się przebić 200km (już zacząłem treningi na siłowni).

#157 radek_3131

radek_3131
  • Użytkownik
  • 453 postów
  • SkądPabianice

Napisano 07 luty 2009 - 20:56

treklingiem 148km Pabianice-Radomsko-Pabianice w 6 godzin
a najszybciej (o dziwo też treklingiem, bo kolarką nie miałem okazji spróbować) to na trasie Pabianice-Bełchatów-Pabianice w 2godziny 16minut - jakie ja zakwasy po tym miałem :mrgreen:

#158 rafku74

rafku74
  • Użytkownik
  • 4 postów
  • SkądJarosław

Napisano 12 kwiecień 2009 - 21:47

Mój rekord 451 km w 22.5godz jazda była przerywana "zwiedzaniem" Lublina,Kazimierza i Sandomierza. A trasa w Bieszczady pętla i z powrotem 340km to kilkanaście razy w czasie około 21 godz.

#159 wjagus

wjagus
  • Użytkownik
  • 195 postów
  • SkądMysłowice

Napisano 12 kwiecień 2009 - 21:54

Cytat

treklingiem...

trekkingiem :!:

Ja mojego maksa zrobiłem niechcący bo się zgubiłem :-P 180km

#160 radek_3131

radek_3131
  • Użytkownik
  • 453 postów
  • SkądPabianice

Napisano 12 kwiecień 2009 - 21:58

Cytat

Cytat

treklingiem...

trekkingiem :!:

Ja mojego maksa zrobiłem niechcący bo się zgubiłem :-P 180km

Już pobiłem to. :mrgreen: 6 marca 2009 zrobiłem 190,23km.
A jeżeli ci chodziło o błąd ortograficzny to :oops: .

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy