Jaki pulsometr?
Napisano 09 lipiec 2009 - 11:25
KRZYSZTOF1985
Mój kolega używa tego pulsometru, nie narzeka, choć widzę duża różnicę pomiędzy moją Sigma Pc-15, a tym pulsometrem.
Jedna z nich to odswieżanie pulsu na zegarku, tamten odświeża co kilka sekund,a Sigma odświeża co 1-2 sek.
Ajak często patrzysz na pulsometr? Też mam Mediona tylko inny model i jest ok. pozdr
Dzis do mnie dotarl zgodnie z oczekiwaniami bardzo fajny pulsometr ladnie lapie tetno jestem zadowolony do tego sporo opcji dziekuje wam za opinie ;-)
Napisano 24 lipiec 2009 - 18:59
Jakie funkcje powinien mieć dobry pulsometr :?: Szukam czegoś w przedziale cenowym od 150-200zł i jak narazie to tylko Sigma się mi narzuca (modele; PC-15, Onyx Easy, Onyx Classic). W książce Armstronga pisało że dobrze mieć 5 stref tętna, stop itd.
#228 Gosc_czajam_*
Napisano 04 sierpień 2009 - 21:26
Ja mam sigme PC-9 i jest ok. Nieraz zdazylo sie ze nie zlapal pulsu ale poza tym to bardzo fajna zabaweczka Niestety pozyczona i musze ja oddac. Dlatego zwracam sie do was z tym samym zapytaniem co kubano.
Ktory model: PC-15, Onyx Easy, Onyx Classic a moze Onyx Pro ??
Bardzo prosze o szybka pomoc!
Napisano 06 sierpień 2009 - 12:49
http://www.allegro.p...gly_pomiar.html
nie potrzebuję na razie żadnych średnich ani stref, tylko chcę żeby pokazywał w miarę prawdziwy puls... nie mówcie mi tylko proszę, że za tą cenę to zegarka porządnego nie kupię, bo nie zależy mi na czymś porządnym, tylko żeby dotrwało do końca sezonu...
#234 Gosc_czajam_*
Napisano 14 sierpień 2009 - 08:57
Napisano 18 sierpień 2009 - 12:11
Napisano 19 sierpień 2009 - 11:17
oj tam.. ja używam pulsometra firmy bliżej mi nieznanej[vitalcontrol] ,działa dobrze od stycznia.. czasem się focha ,ale czy w deszczu czy w upale działa a kosztował mnie bagatela 45zł
I masz racje bo czasami , ludzie patrza na cene ktora oddaje jakosc produktu ale , ja tak samo zakupilem tanszy pulsometr i jestem zadowolony :-D
#238 Gosc_diabeu_*
Napisano 21 sierpień 2009 - 19:28
na moj gust najtansza wersja sigmy wystarcza. chyba ze ktos potzrebyje mase funkcji typu miedzyczasy i inne bajery mobilizujace do treningu.
Napisano 21 sierpień 2009 - 19:50
http://www.centrumro...em/Produkt.aspx
Zastanawiam sie czy nie lepiej zostawić na rowerku sigme 1606 i dokupić osobny pulsometr?? Co sądzicie o takim rozwiązaniu?? Czy pulsometry zintegrowane z licznikami są równie dobre co te osobne (myśle tu np o jakiejś sigmie onyx).
#240 Gosc_juhas_*
Napisano 21 sierpień 2009 - 20:02
Zastanawiam sie czy nie lepiej zostawić na rowerku sigme 1606 i dokupić osobny pulsometr?? Co sądzicie o takim rozwiązaniu?? Czy pulsometry zintegrowane z licznikami są równie dobre co te osobne (myśle tu np o jakiejś sigmie onyx).
Jeżeli pulsometr zintegrowany z licznikiem nie ma możliwości komunikacji z komputerem i wszystkie dane wpisujesz ręcznie do dzienniczka (jeżeli takowy prowadzisz) to imho lepsze sa dwa osobne urządzenia:
1) więcej zmiennych wyświetlanych jednocześnie (na licznika 2/3 i tak samo na pulsometrze)
2) pulsometr założysz na rękę i zawsze można coś podpatrzeć podczas biegu, nart lub na basenie
Jeżeli pulsometr zgrywa wszystkie dane z treningu na komputer automatycznie, to zdecydowanie jedno urządzenie.
Kiedyś miałem stary licznik Sigmy (BC700, czy jakoś tak) i pulsometr Sigmy 1600. Współpraca była ok, dopóki pulsometr, po kilku miesiącach "wariacji" nie padł. Skutecznie wyleczyłem się z Sigmy. Przynajmniej pulsometry, bo licznik ma ponad 10 lat i dalej działa. Od 4 lat mam Polara S725 i wiem że jest warty każdej wydanej na niego złotówki - zero problemów.
BTW Podobno obecne Polary (made in China, czy inna Azja) nie dorównują jakością tym starszym, made in Finland.