Jaki pulsometr?
Napisano 24 styczeń 2010 - 21:04
Profesjonalny pulsometr POWER H7 CRANE SPORTS / LIFETEC MD 15215:
http://www.allegro.p...e_power_h7.html
Sam go uzywalem jakies 5 miesiecy i musze przyznac chodzil bardzo dobrze , szybko lapal puls i jak na taka niske cene mial dosc sporo opcji . W tym przedziale cenowym trafiles dobrze chodz ja go kupilem za 45zl ;-) .
Napisano 26 styczeń 2010 - 22:32
Proszę, o poradę i pomoc w decyzji. Czas na zakup nowego pulsometra. Na allegro znalazłem taką ofertę:
Profesjonalny pulsometr POWER H7 CRANE SPORTS / LIFETEC MD 15215:
Mimo, że już kupiłeś ten pulsometr, postaram się go pokrótce scharakteryzować. Kupiłem go na tej samej aukcji, którą podano. Paczka dotarła szybko, ale do sedna; na aukcji jest napisane a nawet zaznaczone dwa razy:
Otóż jest to nieprawda, bo w instrukcji jak byk jest napisane, że pulsometr przeznaczony jest do normalnego użytkowania, nie na mokre warunki. Jako "minus" to jak dla mnie zbyt cichy budzik i ten ogólny dźwięk. Może mam jakąś ciulową baterię, ale włożyłem nową, dostarczoną z pulsometrem. Poza tym wszystko na aukcji raczej się zgadza, ma te funkcje, działa sprawnie, nie zawiesza się. Jest wykonany z dbałością o szczegóły bo nie ma żadnych niedociągnięć, miło się na niego patrzy podczas jazdy :mrgreen: . Po założeniu paska na klate pulsometr łapie puls po ok 30sekundach, zanim pasek przyjmie temp. ciała. Uchwyt na kierownicę dołączony i sprawdza się w 100%. Myślałem, że będzie przerywać gdy odejde na ok metr, ale wszystko jest super ;-) Do pulsometru dołączona jest niemiecka instrukcja ale polska jest w necie, miłego szukania :-D- wodoszczelny do 30 metrów - idealny dla pływaków
- wodoszczelność - do 30 m pod wodą
Jako, że to mój pierwszy pulsometr jestem z niego całkowicie zadowolony i myślę, że śmiało mogę go polecić, bo za te pieniądze warto i nie rozpadnie się od razu. Mam taką nadzieję
#266 Gosc_Castor Troy_*
Napisano 26 styczeń 2010 - 23:18
O superancko, że ktoś go dokładnie opisał! Dzięki Meka! :-D
Ja swój będę miał jutro, bo awizo leży przede mną na stole... :->
Fajnie, że szybko łapie puls i że działa Ci bez zarzutu. Co do tego "głębinowego" zastosowania to dla mnie to akurat mniej ważne bo nurkować w nim nie będę. :-P Ja swój przetestuję w piątek na treningu.
Napisano 27 styczeń 2010 - 17:53
Tutaj jest obszerniejsza instrukcja niż ta, którą mają na stronie ;-)
Wszystko przetłumaczone, tak jak w niemieckiej instrukcji.
Napisano 27 styczeń 2010 - 23:53
Już zamówiony.
Choć nie mam ambicji na jakiś poważny trening, to za taką kasę można się pobawić gadżetem Jak przyjdzie, to wypróbuję działanie choćby na siłowni.
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen
Napisano 01 luty 2010 - 15:48
Witam no i jak przetestowałes juz ten pulsometr, warto go zakupić?Profesjonalny pulsometr POWER H7 CRANE SPORTS / LIFETEC MD 15215:
Widzę ze juz nawet podrożał :->
http://allegro.pl/it...e_power_h7.html
Napisano 01 luty 2010 - 20:01
Witam no i jak przetestowałes juz ten pulsometr, warto go zakupić?
Widzę ze juz nawet podrożał :->
http://allegro.pl/it...e_power_h7.html
Moj znajomy jakis czas temu , wozil je z niemiec jakos po 30zl ;-)
#274 Gosc_Castor Troy_*
Napisano 02 luty 2010 - 14:00
Witam no i jak przetestowałes juz ten pulsometr, warto go zakupić?
Tak. :-D
W pełni podzielam euforytyczną opinię Meki. Warto! :-D
To co najważniejsze:
- Puls łapie praktycznie od razu
- Nie przerywa i nie gubi odczytu naswet po oddaleniu się około do 1,5 metra
- BARDZO dobra opcja czasomierza z opcją "okrążeń" (robiąc powtarzalne ćwiczenie w czasie, można uzyskać dokłądne statystyki każdego "kółka")
- opcja pamięci 12 treningów
- po każdym treningu dostajesz pełne statystyki + graficzny pomiar pulsu w czasie (coś na wzór sinusoidy
WARTO KUPIĆ! :-D Polecam!
Napisano 02 luty 2010 - 16:11
To co najważniejsze:
- Puls łapie praktycznie od razu
- Nie przerywa i nie gubi odczytu naswet po oddaleniu się około do 1,5 metra
- BARDZO dobra opcja czasomierza z opcją "okrążeń" (robiąc powtarzalne ćwiczenie w czasie, można uzyskać dokłądne statystyki każdego "kółka")
- opcja pamięci 12 treningów
- po każdym treningu dostajesz pełne statystyki + graficzny pomiar pulsu w czasie (coś na wzór sinusoidy
WARTO KUPIĆ! :-D Polecam!
Pewnie ze warto napewno wzgledem tych ktore w tej cenie sa na allegro, to spelnia oczekiwania ma dosc ladny wyglad tez tazke , jak na pierwszy raz ktos zaczyna zabawe starczy w zueplnosci ;-)
#279 Gosc_arekap_*
Napisano 04 luty 2010 - 18:26
od roku "trenuję" kolarstwo i zastanawiam się nad kupnem pulsometru, co byście doradzili?
Chcę aby pochodził mi parę lat, zastanawiałem się nad takimi do 100zł, ale po opiniach myślę nad zakupem Sigmy pc 15(koszt ok 150zł), a co z tym:
?Profesjonalny pulsometr POWER H7 CRANE SPORTS / LIFETEC MD 15215
Jaki byście polecili pulsometr?