Suplementacja w kolarstwie
Started By
Gosc_Tompoz_*
, 25 cze 2008 10:07
667 odpowiedzi w tym temacie
#101 Gosc_Tompoz_*
Napisano 12 luty 2009 - 15:11
BCAA to tylko
http://www.suple.us/...hp?cmd=2&id=390
jest to w proszku i polecam mój patent na trening długi 2-5 godiznny dawka w bidon rozpuszczona
To co kolego tu napisałeś ............................ to ci powiem za bardzo doświadczony i oczytany w internecie to ty nie jesteś
jak bedziesz kumał tematy suplementqacji np. trójfosforanem sodu to wtedy pogadamy.
A teraz jak poziom twojje wiedzy kończy się na BCAA, kreatynie i witaminkach to nie pogadamy i nie filozofuj ...................... a więcej poczytaj sobie i nie podniecaj się suplem dla fajterów.
Tompoz
http://www.suple.us/...hp?cmd=2&id=390
jest to w proszku i polecam mój patent na trening długi 2-5 godiznny dawka w bidon rozpuszczona
To co kolego tu napisałeś ............................ to ci powiem za bardzo doświadczony i oczytany w internecie to ty nie jesteś
jak bedziesz kumał tematy suplementqacji np. trójfosforanem sodu to wtedy pogadamy.
A teraz jak poziom twojje wiedzy kończy się na BCAA, kreatynie i witaminkach to nie pogadamy i nie filozofuj ...................... a więcej poczytaj sobie i nie podniecaj się suplem dla fajterów.
Tompoz
#102 Gosc_emka_*
Napisano 12 luty 2009 - 18:07
i po co ta agresja :shock:
po pierwsze ja twojego poziomu wiedzy nie oceniam a po drugie wcale nie chcialem z tobą 'pogadać' tylko napisac co biore i dlaczego
zeby komus kto mysli ze od kreatyny sie rosnie a od l-karnityny chudnie sie to do czegos przydalo
widze ze o trójfosforan pytałes na sfd.pl, od czerwca pewnie dużo się dowiedziałeś
nie musze nic o nim wiedziec bo mam progres od samego treningu wiec bcaa w zupelnosci mi wystarczy
ciesze sie tez ze masz kase na nutrabolics, ja za swojego fitmaxa dalem 35 zeta za 120 tabsów wiec wybacz ale zostane przy nim
pozdrawiam
po pierwsze ja twojego poziomu wiedzy nie oceniam a po drugie wcale nie chcialem z tobą 'pogadać' tylko napisac co biore i dlaczego
zeby komus kto mysli ze od kreatyny sie rosnie a od l-karnityny chudnie sie to do czegos przydalo
widze ze o trójfosforan pytałes na sfd.pl, od czerwca pewnie dużo się dowiedziałeś
nie musze nic o nim wiedziec bo mam progres od samego treningu wiec bcaa w zupelnosci mi wystarczy
ciesze sie tez ze masz kase na nutrabolics, ja za swojego fitmaxa dalem 35 zeta za 120 tabsów wiec wybacz ale zostane przy nim
pozdrawiam
Napisano 13 luty 2009 - 09:22
Growth factor Nutrabolics można na allegro kupić za sześćdziesiąt parę złotych i wcale nie wychodzi drożej niż np. BCAA Olimp. biorąc pod uwagę dawkowanie i jakość.
Ja osobiście wolę dopłacić do lepszej sprawdzonej odżywki (czyli zainwestować w siebie) niż np. kupić o trzy stówy droższą kierownice która waży o 15 gram mniej niż jej odpowiednik za 80 zł.
Ja osobiście wolę dopłacić do lepszej sprawdzonej odżywki (czyli zainwestować w siebie) niż np. kupić o trzy stówy droższą kierownice która waży o 15 gram mniej niż jej odpowiednik za 80 zł.
Napisano 17 luty 2009 - 08:51
panowie mam taki dylemat.Planuje zakup Body Octane,poczytałem w necie że jako jedyny suplement podnosi wydajność tlenową ale z kolei zawiera on cytrulinę,która występuje również w nitrobolon II który mógł mnie przesrywać(jak sugeruje giziu we wcześniejszym poście).Piszę mógł ale nie musiał bo jednocześnie szamałem WPC 80,więc nie wiem który mnie pogonił.Z drugiej strony wywalić 140 zł za body octane żeby siedzieć potem w kiblu ?
Jakie wnioski się wam nasuwają ?
Jakie wnioski się wam nasuwają ?
#109 Gosc_emka_*
Napisano 17 luty 2009 - 14:00
najprędzej miales problemy po WPC 80, na białko bez enzymów wiekszosc ludzi tak reaguje. nie bralem, ale tak jak wszyscy slyszalem same dobre rzeczy o Bo. Ja bym zapodał, po pierwszej puszce bedziesz wiedzial. ewentualnie wyproś jakąs próbke w swoim sklepie, powinni miec takie rzeczy. jak bedzie ok to pociagnij tak ze 3 miesiace. ja bralbym jakies mniejsze dawki bo balbym sie pompy.
Napisano 18 luty 2009 - 17:01
Jak czytam takie pierdoły o bananach i wafelkach w treningu to pusty śmiech...itd.
Nie jestem zwolennikiem bezmózgowego łykania czegokolwiek ,ale forsowny trening na byle czym prowadzi do zgubnych skutków.
Miałem u siebie w grupie kompletnie amatorskiej chłopaka który w zeszłym roku przejechał ponad 18 000 km. czasem na wodzie , czasem na prawie niczym. Nie chcial słuchac o witaminach , odżywianiu i regeneracji. Organizm upomniał sie o swoje prawa i facet dziś jest cieniem .Wygląd anorektyka- 188cm i poniżej 70kg. wagi Koniec sezonu miał taki ,że robił po 50km. w tempie 25km/h i
był zmęczony .Ten sezon jeszcze się na dobre nie zaczął ,a on już jest zniechęcony i ma dość. Przegięcie nie jest dobre w żadną stronę
MYŚLENIE MA ZAWSZE PRZYSZŁOŚĆ.
Nie jestem zwolennikiem bezmózgowego łykania czegokolwiek ,ale forsowny trening na byle czym prowadzi do zgubnych skutków.
Miałem u siebie w grupie kompletnie amatorskiej chłopaka który w zeszłym roku przejechał ponad 18 000 km. czasem na wodzie , czasem na prawie niczym. Nie chcial słuchac o witaminach , odżywianiu i regeneracji. Organizm upomniał sie o swoje prawa i facet dziś jest cieniem .Wygląd anorektyka- 188cm i poniżej 70kg. wagi Koniec sezonu miał taki ,że robił po 50km. w tempie 25km/h i
był zmęczony .Ten sezon jeszcze się na dobre nie zaczął ,a on już jest zniechęcony i ma dość. Przegięcie nie jest dobre w żadną stronę
MYŚLENIE MA ZAWSZE PRZYSZŁOŚĆ.
Napisano 19 luty 2009 - 13:54
no i dupa psia,dziś odebrałem wyniki morfologii,są niedobre,hematokryt 39,drastyczny spadek żelaza na poziomie 49 (norma 60-160)
nie wiem co się dzieje,jutro idę do lekarza,może to efekt grypy którą przechodziłem tydzień temu,ale aż tak niski poziom żelaza?
chyba na razie zawieszam treningi,chociaż wczoraj było porządnie :mrgreen: 42 zjazdy na telegrafie co zajęło mi 5 godzin z małą przerwą na kufelek :-D
nie wiem co się dzieje,jutro idę do lekarza,może to efekt grypy którą przechodziłem tydzień temu,ale aż tak niski poziom żelaza?
chyba na razie zawieszam treningi,chociaż wczoraj było porządnie :mrgreen: 42 zjazdy na telegrafie co zajęło mi 5 godzin z małą przerwą na kufelek :-D
#115 Gosc_michaelk_*
Napisano 19 luty 2009 - 23:02
mam takie wątpliwości i pytanie, nie stosowałem żadnych suplementów oprócz l-karnityny, żelaza, witamin i minerałów, izotoników, czy np. BCAA nie może powodować efektów ubocznych? np. przyrostu masy ciała? akurat ja mam budowę ciała nazwę to solidną, tzn łatwo mi przyrastają mięśnie, równocześnie mam rozbudowane kości (osoby o rzadszych i mniejszych kościach pomimo że mają więcej tłuszczu ważą np mniej ode mnie) i przy tym nie chcę doprowadzić do sytuacji że będę ważył za dużo.
czy naprawdę trzeba się faszerować dodatkowo? czy może wystarczą izotoniki i batoniki energetyczne?
co najwyżej na regenerację po wysiłku polecacie?
aha jeszcze ktoś pisał wcześniej o witaminach, że się nie przyswajają
ja jestem przeciwnego zdania, przecież główne niebezpieczeństwo łykania witaminek to nie to że się wydaje na nie kasę, a witaminy się nie przyswajają, a przeciwnie chodzi o to że takie witaminy łatwo przedawkować!!
czy naprawdę trzeba się faszerować dodatkowo? czy może wystarczą izotoniki i batoniki energetyczne?
co najwyżej na regenerację po wysiłku polecacie?
aha jeszcze ktoś pisał wcześniej o witaminach, że się nie przyswajają
ja jestem przeciwnego zdania, przecież główne niebezpieczeństwo łykania witaminek to nie to że się wydaje na nie kasę, a witaminy się nie przyswajają, a przeciwnie chodzi o to że takie witaminy łatwo przedawkować!!
#120 Gosc_Tompoz_*
Napisano 20 luty 2009 - 17:49
Kolego Michalek nie nabierzesz od BCAA masy miesniowej jednocześnie trenując wytrzymalościową. Mówiąc po chłopksku to BCAA odsuwa zmęczenie od człowieka ale takie zmięczenie w perspektywie długiej 1-2 tygodniowej. Czyli działa na regeneracje iż z dnia na dzień możesz trenowac cieżko. Ale bierz BCAA pod włąsnie tym warunkiem trenuje ciezko 4-6 razy w tygodniu.
Tompoz
Tompoz