Skocz do zawartości

Suplementacja w kolarstwie

667 odpowiedzi w tym temacie

#141 radek_3131

radek_3131
  • Użytkownik
  • 453 postów
  • SkądPabianice

Napisano 26 luty 2009 - 21:55

Witam w gronie "tych z udem 60+cm" :-D
Nie zrozumiałem Cię, bo napisałeś żeby kupił większy rozmiar jakby to było takie proste, a sam na pewno wiesz, że to takie nie jest.

Kończymy ot, bez odbioru.

Zgadzam się to nie takie proste. :-) Kończymy tą dygresje, bo nie ma co zaśmiecać tematu. :-)

#142 tomasvc

tomasvc
  • Użytkownik
  • 86 postów
  • Skądsochaczew/łódź

Napisano 26 luty 2009 - 21:58

faktycznie problemy ze spodniami zaczynaja sie w okolicach 60cm. z moimi 64 juz nie wszystko co bym chcial da sie zalozyc, no i nie kazde spodenki kolarskie ktore niby rozmiarowo sa ok beda odpowiednie

no tak, nie ma co zasmiecac :-P ale to taka uwaga dla innych na przyszlosc zeby nie patrzec tylko na "glowny" rozmar ubran ;-)

#143 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 26 luty 2009 - 23:02

Może się mylę, ale wydaję mi się, że przyrost siły idzie w parze z przyrostem masy (mięsniowej) I nie mówie tu o przyrostach z XL na XXXL czy nawet z XL na XXL. Jak wiemy siła się z nikąd nie bierze - potrzebuje mięsni, tlenu i wody. (ogólnie mówiąc) Jedząc to co na talerzu raczej bedzie cięzko nakarmić organizm przy ciężkich treningach. Pomiajm fakt, ze wielu z nas prawdzi "szybki" tryb zycia i po prostu niemożliwe jest zjeść po ludzku to co dobre i wartościowe. I logiczne jest też to, że na pstrykniecie palcem, po kilkunastu dniach nie bedzie widać efektów.

Co do mojej potrzeby jesli chodzi o mase. To ja nie potrzebuje byc wielki i szeroki jakbym pracował w firmie rozwożącej telewizory, tylko by wyglądać normlanie - teraz raczej normalnie nie wyglądam :-D I nie chodzi o leczenie moich kompleksów (bo takowych nie mam) tylko niwelowanie problemów z doborem ciuchów - jak wezmę L to dobre na szerokośc, ale gorzej z długościa - jak wezme XL to super na długośc, ale z szerokoscia nie bardzo bo wszystko wisi (mam 186cm)

Oczywiscie pol zartem pol serio pisze o ciuchach, ale fakt faktem wiecej miesni by sie przydało, tym bardziej pozytywne nastawienie mam do białke po zeszłym sezonie gdzie wziąłem tylko jedną paczke 900g w jakies poltora miesiąca. Generalnie brałem nieregularnie, a i tak czułem działanie dodatkowego przypływu białka. Fajnie jest przejeźdźać z tygodnia na tydzien coraz wiecej kilometrów i czuc sie z kazdym kolejnym kilometrem lepiej niż poprzednio ;-)

#144 Mika

Mika
  • Użytkownik
  • 298 postów
  • SkądGliwice

Napisano 27 luty 2009 - 08:37

zaiste, szybko efekty białka są widoczne, po 2 tygodniowym obozie wróciłam do domu i co? (wybaczcie,że znowu ciuchy...) brzuch płaski bo trochę tłuszczyku zostało w górach,ale z nogami i tyłkiem gorzej - spodnie ciasne ;-/

#145 cyryl3000

cyryl3000
  • Użytkownik
  • 159 postów
  • SkądZłotów

Napisano 27 luty 2009 - 10:09

Może się mylę, ale wydaję mi się, że przyrost siły idzie w parze z przyrostem masy

niekoniecznie

Jedząc to co na talerzu raczej bedzie cięzko nakarmić organizm przy ciężkich treningach.

jeśli robisz więcej niż 1500km w miesiącu to tak

Generalnie brałem nieregularnie, a i tak czułem działanie dodatkowego przypływu białka. Fajnie jest przejeźdźać z tygodnia na tydzien coraz wiecej kilometrów i czuc sie z kazdym kolejnym kilometrem lepiej niż poprzednio ;-)

Poczytaj o efekcie PLACEBO ;)

#146 Gosc_felipe_*

Gosc_felipe_*
  • Gość

Napisano 27 luty 2009 - 10:36

zaiste, szybko efekty białka są widoczne, po 2 tygodniowym obozie wróciłam do domu i co? (wybaczcie,że znowu ciuchy...) brzuch płaski bo trochę tłuszczyku zostało w górach,ale z nogami i tyłkiem gorzej - spodnie ciasne ;-/

Dziewczyna bez tyłka, to nie dziewczyna ;)

#147 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2254 postów
  • Skądkrakow

Napisano 27 luty 2009 - 10:43

Święte słowa Felipe. Zaczynasz się wyrabiać. 2009 - zero kilometrów niestety. pozdr

#148 daniel1302

daniel1302
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • SkądPabianice

Napisano 12 marzec 2009 - 12:31

witam mam pytanko czy kolega Tompoz jeździ na łodziaków

#149 Gosc_Tompoz_*

Gosc_Tompoz_*
  • Gość

Napisano 12 marzec 2009 - 14:09

witam mam pytanko czy kolega Tompoz jeździ na łodziaków

doprezyzuj pytanie ?

Tompoz

#150 bezdred

bezdred
  • Użytkownik
  • 491 postów
  • SkądPTB

Napisano 29 marzec 2009 - 15:50

Od 2 miesięcy trenuje na siłowni 4 x na tydzień. Teraz byłem na tzw. diecie redukcyjnej żeby trochę tłuszczu spalić. Ważyłem 75kg przy 175cm wzrostu. Teraz ważę ok 70kg czyli 5 kg w 2 miechy podobno dobry wynik i bezpieczny. Zimą mniej jeździłem a teraz zaczynam sezon na dobre więc siłkę max 3 razy na tydzień będę robić żeby na rower starczyło dnia no i odpoczynek jakiś tez był. Zrezygnowałem z białego pieczywa i zamiast tego jem więcej ryżu brązowego, kasz itp. Poza tym zwracam większą uwagę na białko i jem więcej niż przedtem. Po kilku cięższych treningach na rowerze widzę że forma jak na początek sezonu jest lepsza niż się spodziewałem :-) Chudnąć już nie zamierzam i bilans energetyczny będę zwiększać, tym bardziej, że chce nad rowerem więcej popracować.
I tu pytanie czy bez suplementacji się obejdzie bo siłownię tak na "poważnie" 1 raz robię?? (mam dietę dość zróżnicowaną i znam się trochę na układaniu posiłków). Siłowni używam aby rozwinąć mięśnie które nieco zaniedbałem i podnieść ogólną sprawność... Planuje stosować tylko jakieś izotoniki na rower a co do regeneracji opierać się na diecie i czy dam radę?? ;-)

#151 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 03 kwiecień 2009 - 13:02

Co sądzicie o oleju MCT?

#152 Gosc_Tompoz_*

Gosc_Tompoz_*
  • Gość

Napisano 13 kwiecień 2009 - 11:43

Swego czasu Ryszard Szul doradca treningowy Roberta Korzeniowskiego na jednym z portali biegowych zachwałał olej MTC jako żródło eenrgii podczas startu i treningu. Podawał nawet że Korzeniowskiemu na start trwający ponad 3,5 godizny czyli chód 50 km szykowano bidony z węglami i olejem MTC we wzajemnych proporcjach w zależności czy na począdku czy na końcu startu ten dany bidon miał być wypity. Ale szczegółów nie pamiętam i sam nie stosowałem. Reasumując olej MTC mozę być żrodłem energii podczas startu jakim są np. batony energetyczne, banan, izotonik ale na pewno nie zwiększają wydolności.

Bo wydolność to zwiększa EPO i jego młodi bracia i siostry

Tompoz

#153 kuba259

kuba259
  • Użytkownik
  • 495 postów
  • Skądelbląg

Napisano 14 kwiecień 2009 - 18:15

Siemka
Czy warto brać Daily Formula Universal i pić (podczas treningów) Ionto drink vitamin liquid?
http://suple.net/vit...00ml-p-356.html
Nie chce brać nic innego, tylko witaminy. Kiedyś brałem L-Glutamine T6 Trecka.

#154 Freeq

Freeq
  • Użytkownik
  • 400 postów
  • SkądZ żyta

Napisano 14 kwiecień 2009 - 18:30

Ionto vitamin drink liquid pijam jako izotonik na treningach. Dobrze "wchodzi" i dobrze nawadnia. Jak sobie zrobisz do picia tak w domu to smak jest taki mocno średni, bo słodzony aspartamem. Natomiast na treningu nawet tego nie czujesz, tylko pijesz i nie ma odruchu cofnego :-P
Bardzo ekonomicznie wychodzi, gdyby nie ten aspartam to byłby bardzo dobry izotonik. Tak jest po prostu dobry i tani.
Wykańczam już drugą litrową butelką tego koncentratu :->

#155 kuba259

kuba259
  • Użytkownik
  • 495 postów
  • Skądelbląg

Napisano 14 kwiecień 2009 - 18:34

wiem, bo to piłem, ale nie wiem czy warto, dlatego pytam, bo te dwie substancje maja witaminy, a nie chciałbym przedawkować.

#156 Freeq

Freeq
  • Użytkownik
  • 400 postów
  • SkądZ żyta

Napisano 14 kwiecień 2009 - 18:38

Z witaminami jest tak, że lepiej mieć ich niedobór niż je przedawkować. Myślę, że jeśli w miarę zdrowo się odżywiasz i jesz produkty, które zawierają witaminy to nie bierz Daily Formuły.

#157 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 kwiecień 2009 - 18:38

Jak dla mnie aspartam dyskwalifikuje ten specyfik...

#158 kuba259

kuba259
  • Użytkownik
  • 495 postów
  • Skądelbląg

Napisano 14 kwiecień 2009 - 18:41

ryzyko jest, a jeśli brałbym pół tabletki Daily Formuły, to nic by się nie stało? Albo jedna tabletkę co 2 dni?

#159 xGx

xGx
  • Użytkownik
  • 458 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 kwiecień 2009 - 19:22

jeśli chodzi o aspartam to polecam film:

http://www.google.pl...lient=firefox-a

#160 Gosc_Tompoz_*

Gosc_Tompoz_*
  • Gość

Napisano 15 kwiecień 2009 - 19:56

Siemka
Czy warto brać Daily Formula Universal i pić (podczas treningów) Ionto drink vitamin liquid?
http://suple.net/vit...00ml-p-356.html
Nie chce brać nic innego, tylko witaminy. Kiedyś brałem L-Glutamine T6 Trecka.

1 ten supel to takie same witmainy i sole mineralne jak Vigor z apteki itd. Problem takich rzeczy jak vigor to ze poprzedgólne jego składniki osłabiają swoje wchanianie i wogle się słabo wchłaniają.

2 supel to jak ci tu kolega pisał jest to koncentrat do robienia izotoniku.

Jak chcesz brać tylko vitaminy to się zdrowo odżywiaj jedz brokuły, nerkowca, orzeszki, owoce i warzywa itd. itd.

Tompoz

Dodaj odpowiedź