Skocz do zawartości

Zdjęcie

Radom,Starachowice,Skarżysko i okolice

286 odpowiedzi w tym temacie

#181 Andy777

Andy777
  • Użytkownik
  • 83 postów
  • SkądPrzysucha

Napisano 05 lipiec 2012 - 09:18

Andy777, jak mniemam trenujesz na tej Hucie przed TdPA?
Chętnie bym się przyłączył ale w tym tygodniu trudno mi się konkretnie umówić.

Wybieram się w Tatry z moją Anią i Hubertem (poznałeś człowieka) już w najbliższy poniedziałek. W planach kilka ambitnych podjazdów no i być może TdPA. Zobaczymy na co pozwoli pogoda i kondycja. Żeby pojechać ten wyścig w dobrym tempie to trzeba by zrobić sobie dwa dni rekonwalescencji przed startem. Nie wiem czy będąc w górach usiedzę dwa dni praktycznie bez roweru :lol:

Jak znajdziesz chwilę to do niedzieli jestem na miejscu i chętnie się podłączę pod jakąś trasę.

#182 bicicleta

bicicleta
  • Użytkownik
  • 364 postów
  • SkądRadom

Napisano 08 lipiec 2012 - 22:31

Andy777, dziś się regenerowałem po wczorajszej Pętli Beskidzkiej no i dopiero wszedłem na forum
btw Faramir b. udanie reprezentował na region i zajął 4 miejsce w swojej kategorii! Niby 4 najgorsze ale w takim wyścigu to jest sukces.

Faramir Gratulacje!!!

Udanego pobytu w górach i startu w TdPA. Nie przesadzaj z przygotowaniami, jeśli jeździłeś Hutę to poradzisz sobie. Dystans jest krótki, i jest tylko 1 trochę stresujący podjazd no i zjazd z Gliczarowa. Ząb jest na początku więc jest dużo siły. Na ten Gliczarów warto mieć z tyłu kasetę 27, żeby nie wchodzić.

Też chyba wybiorę się tam z rodziną na łikęd, więc do zobaczenia na starcie, choć w takim tłoku może być trudno.

#183 Faramir

Faramir
  • Użytkownik
  • 238 postów
  • SkądWierzbica

Napisano 08 lipiec 2012 - 23:33

bicicleta-dzięki! Tobie również należy się szacunek za przejechanie giga, można się było zapewne nieźle umordować.
Co do TdPA to jednak mnie nie będzie, także mój następny wyścig to Road Trophy, ew. może uda się zawitać do Nowego Sącza.
W niedziele tradycyjnie będę na mosirze, bo w środę wracam do domu.

#184 nime.

nime.
  • Użytkownik
  • 6 postów
  • SkądRadom

Napisano 14 lipiec 2012 - 14:03

Witam czy w tę niedzielę będzie trening i jakie dystanse będą uskuteczniane, czy szybkie tempo bo nie wiem czy podołam :oops: szosę zacząłem ujeżdżać od 3 tygodni i myślę ze to będzie miłość na cale życie :-D przy okazji pozdrawiam wszystkich

#185 Faramir

Faramir
  • Użytkownik
  • 238 postów
  • SkądWierzbica

Napisano 14 lipiec 2012 - 15:03

Trening będzie (chyba, że pogoda będzie fatalna) , dystans koło stówy, co do tempa to różne grupki się robią w trakcie, w pierwszej wychodzi średnia pod 31-32 km/h po jakiś tam górkach zazwyczaj.

#186 nime.

nime.
  • Użytkownik
  • 6 postów
  • SkądRadom

Napisano 14 lipiec 2012 - 15:12

Brzmi świetnie choć dystans 100 km to moze byc dla mnie zbyt ambitnie

#187 Faramir

Faramir
  • Użytkownik
  • 238 postów
  • SkądWierzbica

Napisano 15 lipiec 2012 - 21:25

bicicleta, Andy-jesteście w domach w tym tygodniu czy gdzieś na wyjazdach? Można by zrobić jakąś ustawkę, bo zaspałem dzisiaj na mosir, a przejechałbym się w grupie ;-)

#188 bicicleta

bicicleta
  • Użytkownik
  • 364 postów
  • SkądRadom

Napisano 16 lipiec 2012 - 09:16

No mogę. Np. jutro, tj. wtorek. Czasem nie jestem ograniczony więc zaproponujcie.

#189 Andy777

Andy777
  • Użytkownik
  • 83 postów
  • SkądPrzysucha

Napisano 17 lipiec 2012 - 08:13

Jestem już na miejscu. Dziś muszę odpocząć, jutro jadę do Wawy i nie wiem na którą mi się uda wrócić. Czwartek odpada, impreza urodzinowa żony, więc i piątek może odpaść :)
Ciężko z czasem, po tygodniowej nieobecności w domu!

#190 Faramir

Faramir
  • Użytkownik
  • 238 postów
  • SkądWierzbica

Napisano 17 lipiec 2012 - 19:14

bicicleta-a co powiesz na czwartek? Ma być mniej deszczowo.

#191 Andy777

Andy777
  • Użytkownik
  • 83 postów
  • SkądPrzysucha

Napisano 17 lipiec 2012 - 20:13

Jutro, tj wtorek nie jadę do Wawy. Więc może jutro komuś pasuje ??
Patrze na pogodę, to rzeczywiście może być ciężko, ale bym zaryzykował!

#192 bicicleta

bicicleta
  • Użytkownik
  • 364 postów
  • SkądRadom

Napisano 17 lipiec 2012 - 21:18

Pogoda niezachęcająca była więc dziś bez treningu. Prognozy może się nie sprawdzą i wtedy można pojechać,Andy777, zgaduję, że chodzi Ci jednak o środę, jednak przy takiej aurze nie pojadę dalej niż 20 km od domu.
Faramir, we czwartek wstępnie tak ale jak wyżej gdzieś w okolicy Radom-Ruda-Wierzbica można pokręcić.

#193 Andy777

Andy777
  • Użytkownik
  • 83 postów
  • SkądPrzysucha

Napisano 17 lipiec 2012 - 21:31

bicicleta, masz rację, przez ten urlop i ogrom pracy po nim straciłem rachubę i rozkład tygodnia, tym bardziej iż z urlopu wróciłem w poniedziałek.
Rozumiem obawy. Przekładamy na kolejny tydzień/weekend. Jak wypatrzę jutro na niebie szansę na 2,5 godziny bez deszczu to ruszę standardowo Przysucha -> Huta -> Bliżyn -> Majdów -> Szydłowiec -> Przysucha.

P.S.
W najbliższy czwartek wstępnie planujemy objazdówkę po Górach Świętokrzyskich, jakby ktoś był zainteresowany.

#194 bicicleta

bicicleta
  • Użytkownik
  • 364 postów
  • SkądRadom

Napisano 18 lipiec 2012 - 21:27

Faramir, jutro przy dobrej pogodzie od 17.30 będę robił pętle (clockwise) między Kowalą i Dąbrówką Zabłotnią. Jeśli będziesz w okolicy możemy razem.

#195 kabat22

kabat22
  • Użytkownik
  • 14 postów
  • Skądprzysucha

Napisano 19 lipiec 2012 - 16:06

witam
andy777 co planujesz na weekend?

#196 Andy777

Andy777
  • Użytkownik
  • 83 postów
  • SkądPrzysucha

Napisano 19 lipiec 2012 - 16:44

witam
andy777 co planujesz na weekend?

Zostaje na weekend sam z dzieckiem, więc mogą być problemy z wolnym czasem.
Może pogadam z jedną czy drugą babcią i coś się wykmini. W kontakcie jakby co...

#197 Bauer1921

Bauer1921
  • Użytkownik
  • 64 postów
  • SkądRadom

Napisano 19 lipiec 2012 - 18:44

Znacie może ciekawą trasę Radom-Starachowice? Tzn. chodzi mi przede wszystkim o bezpieczeństwo na drodze i jej jakość. Pojechałbym przez Iłżę, ale tam jednak ruch jak nie wiem, a marginesy znikome. Myślałem jechać przez Skarżysko- Wąchock. Znacie te tereny, jak tam się jeździ? Bo ja w tamtą stronę to w sumie pierwszy raz się wybieram ;)

#198 Faramir

Faramir
  • Użytkownik
  • 238 postów
  • SkądWierzbica

Napisano 19 lipiec 2012 - 19:01

Radom-Kowala-Wierzbica-Mirzec-(Wąchock)-Starachowice

Możesz w Wierzbicy pojechać też na Mirów i potem przez Jagodne do Mirca, wtedy to już w ogóle mało aut na trasie i w większości świetny asfalt.
To jedna z moich najczęstszych tras, bo jedzie się nią w Świętokrzyskie, więc z czystym sumieniem mogę polecić.

#199 bicicleta

bicicleta
  • Użytkownik
  • 364 postów
  • SkądRadom

Napisano 22 lipiec 2012 - 21:05

Trasa dzisiejsza z Radomia http://www.brytonspo...kView?id=833721 w składzie 10 osobowym na starcie o 10 spod MOSiR. Pogoda dobra, ładne środkowo letnie słonko, trochę ponad 20 stopni i gdyby nie wiatr wielokierunkowy i mocny jakby głównie boczny i od czoła to byłaby b. dobra . Docelowa destynacja - Huta, która miała być zrobiona 3-4 razy, no skończyło się na razie :-) i splicie grupy, z której 3 kolegów wybrało niespodziewanie drogę na Bliżyn. Nasz reszta z powrotem zjazd do Szydłowca, przed którym na chwilę włączyliśmy się we współzawodnictwo maratonu MTB jadącego akurat tamtędy kilkaset metrów „naszą” szosą. Dalej „nową” trasą do Mirowa i Wierzbicy przez Rudę do Kowali już tylko we trzech, tam słynna górka, z której niemal widać Radom i ni stąd ni zowąd, nagle mi na niej odcięło prąd. Tak prawdę mówiąc to bonk pojawił się nie bez przyczyny, nie wziąłem nic do jedzenia a picie było mało treściwe. Koledzy litościwie poczekali na dole a Witek wsparł mnie batonem, oszołomienie jeszcze trochę potrwało.

#200 Andy777

Andy777
  • Użytkownik
  • 83 postów
  • SkądPrzysucha

Napisano 23 lipiec 2012 - 11:31

Wczoraj było grubo. Link do trasy: http://www.bikemap.net/route/1724363
Ponad 180 km i 1500 m przewyższeń w niecałe 6 godzin. Do Wąchocka 3 osoby, dalej w duecie. Teraz w planach Święty Krzyż z Przysuchy.

Dodaj odpowiedź