Howgh!To co jest w Lidlu to dla absolutnych turystów jest niedzielnych.
Lidl - oferta rowerowa
Posted 07 March 2013 - 09:42
http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera
Posted 07 March 2013 - 20:43
pompki z lidla to lipa kupiłem i żałowałem więcej jak 6 atmosfer nie dało się napompować , kupiłem lepszą i nie ma nawet co porównywaćWrzucałem już to zdjęcie wcześniej:
Poodklejały się paski, które miały imitować żel czy nie wiem co. I mimo, że jakoś ich intensywnie nie użytkowałem podarły się.
Potwierdzam - miałem te same przypadłości.
A jako ciekawostkę, to żona mi kupiła rękawiczki w promocji po 9,99, ale 2 lewe :-?
Posted 08 March 2013 - 18:22
Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade
Posted 09 March 2013 - 09:21
Dnia dzisiejszego Lidl wprowadził w życie promocję/ ofertę biegową.
Specjalnie wstałem wcześniej, żeby mieć jako taką swobodę w wybieraniu i ewentualnym przymierzeniu odzieży.
Lidla otwierają 8:00. Ja byłem 8:10.
Ku mojemu zdziwieniu oczom mym ukazał się obraz istnej apokalipsy. A może bazaru na Stadionie X - lecia.
Żeby dostać się do stoisk sportowych musiałem stoczyć istny bój. I to nie ze sportowcami, których znam z treningów kolarskich/biegowych, ale z babciami i otyłymi kanapiarzami albo rolnikami.
A całą sprawę można podsumować tak:
- Zbychu, zoba jakie fojne spodnie
- Nieee Halina, nie chce, pedalskie są ! Nie będę biegał !
- Będziesz, wezmę Ci je
- Nie będę, chodź dalej !
- Nawet jak nie będzie to się przyda !
Wiele osób nie wiedziało co wgl kupuje. Np. pulsometr, "skarpety kompresyjne" ( o tym czemu w cudzysłowiu napiszę niżej).
Co do artykułów, które zakupiłem:
- Opaska na ramię do telefonu. Nie wiem jakie telefony mają ludzi z Lidla/ Crivita, ale moim skromnym zdaniem w roku 2013 trzeba dostosować się do panującej technologii telefonii komórkowej i zrobić coś co będzie użytkowe. Mam HTC Desire Z i po ogrzaniu opaski i wciskaniu tel na chama jakoś się on mieści, ale o wyjmowaniu tego podczas biegu nie ma mowy. Jest taki ścisk, że klawisze od głośności same się wciskają. O Iphonie albo Samsungu Galaxy obojętnie którym możecie zapomnieć...
Jedyny plus to, że jest możliwość obsługi dotyku przez folię.
- Spodnie biegowe długie. W ciemno brałbym XL, ale coś mnie tchnęło. Wypakowałem je i zobaczyłem, że to naprawdę chyba na dwie osoby spodnie są.
Ja jestem ogromny ( 105 w pasie) i L są na mnie za duże w pasie ! Dziwna rozmiarówka. Póki nie pobiegam w nich to wszystko ok.
- Skarpetki kompresyjne, a raczej ich imitacja.
Twórcy chyba nie mieli w życiu na sobie CEP albo CompressSportów
Ta sama gafa z rozmiarówką co w spodniach.
Człowiek jeżdżący w butach SH o rozmiarze 49 ma duuuużą stopę. Brałem więc rozmiar max czyli 45-46. W domu sie okazało, że skarpetki nie są aż tak kompresyjne, bo są luźne na stopie !
Rozmiarówka przy kompresji powinna być dobierana wedle obwodu łydki, a nie mylnie tak jak tutaj wg rozmiaru stopy, który oczywiście jest błędnie przez nich wyliczony.
Nie jestem jakoś mega zadowolony. Te wytwory kompresyjne zastosuję jednak w zwykłym treningu, szkoda CEPów...
Pozdrawiam
Grube kolarstwo, BMI fighter
Posted 09 March 2013 - 17:20
Posted 10 March 2013 - 10:36
Posted 10 March 2013 - 11:45
Teraz zaczął lekko szwankować, ale może przez to, że jest zimno. Zobaczę co będzie w lato. .
jeśli problem polega na tym, że nie łapie sygnału albo gubi sygnał to przerabialem to i doszedłem o co chodzi.
Wyjmij baterię z paska na klatę i przeczyść styki np. poskrob jakimś ostrym nożykiem, pewnie przysniedziały trochę od wilgoci z potu. U mnie poskutkowało. Jedyny problem to, że bateria starcza na jakieś 1,5 - 2 miesiące. W sumie może to i nie problem, kupiłe sporo baterii na allegro po 1 pln za sztukę i po prostu wymieniam.
Posted 10 March 2013 - 20:16
Co do wytrzymałości, licznik jak i opaska są bardzo wytrzymałe. Tak się złożyło że zegarek pojechał ze mną na dwu tygodniowy obóz w górach. Upadki, błoto i woda nic mu nie było, cały czas działał znakomicie.
Posted 10 March 2013 - 22:28
Problem jest innej natury. Np. mam tętno 167, a za chwilę na wyświetlaczu 67, przez dłuższy czas. Sygnał jest.
jano, to może być to co napisałem, przeczyść styki bo to nie zaszkodzi, druga rzecz to tak jak pisałem często padające baterie, moze pora na nią ?
acha, przeczyść też miejsca pomiarowe na pasku, no i może za sucho mają w trakcie jazdy ? zwilżasz te elektrody ?
Posted 14 March 2013 - 18:49
Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade
Gosc_vmax_*
Posted 14 March 2013 - 19:27