Jump to content

Photo

Lidl - oferta rowerowa

353 replies to this topic

#221 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 posts
  • SkądPoznań

Posted 07 March 2013 - 09:42

To co jest w Lidlu to dla absolutnych turystów jest niedzielnych.

Howgh!

http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera

#222 JaczaQ

JaczaQ
  • Użytkownik
  • 46 posts
  • SkądReda

Posted 07 March 2013 - 20:32

Bardzo dziękuję za szybkie odpowiedzi. Teraz wiem, że nie warto patrzeć na ofertę rowerową lidla, jeżeli jeździ się więcej niż przeciętny zjadacz chleba. Pozdro!

#223 iotr

iotr
  • Użytkownik
  • 175 posts
  • SkądSzymiszów

Posted 07 March 2013 - 20:43

Wrzucałem już to zdjęcie wcześniej:

Poodklejały się paski, które miały imitować żel czy nie wiem co. I mimo, że jakoś ich intensywnie nie użytkowałem podarły się.

pompki z lidla to lipa kupiłem i żałowałem więcej jak 6 atmosfer nie dało się napompować , kupiłem lepszą i nie ma nawet co porównywać

Potwierdzam - miałem te same przypadłości.

A jako ciekawostkę, to żona mi kupiła rękawiczki w promocji po 9,99, ale 2 lewe :-?

u14939y2012v4.gifu14939y2013v3.gifu14939y2014v4.gif

#224 JaczaQ

JaczaQ
  • Użytkownik
  • 46 posts
  • SkądReda

Posted 07 March 2013 - 22:05

A jako ciekawostkę, to żona mi kupiła rękawiczki w promocji po 9,99, ale 2 lewe :-?

Teraz wystarczy dokupić dwie prawe :)

#225 piotrkol

piotrkol
  • Użytkownik
  • 2,033 posts
  • SkądBrzesko

Posted 07 March 2013 - 22:33

z rękawiczkami to chyba zależy na jaki egzemplarz się trafi. Ja cały sezon przejeździłem w Lidlowskich i się do dziś kupy trzymają.

53865785563_3dfc4288d2_o.png 50927423167_21cc9455fd_o.png 41936344895_5d8a499da7_o.png 51000815092_a2fafceb67_o.png 53650540372_5d02396ecc_o.png

#226 iotr

iotr
  • Użytkownik
  • 175 posts
  • SkądSzymiszów

Posted 08 March 2013 - 09:34

Teraz wystarczy dokupić dwie prawe :)

Żeby jeszcze z kolorem i fasonem trafić :-P

u14939y2012v4.gifu14939y2013v3.gifu14939y2014v4.gif

#227 JaczaQ

JaczaQ
  • Użytkownik
  • 46 posts
  • SkądReda

Posted 08 March 2013 - 17:01

z rękawiczkami to chyba zależy na jaki egzemplarz się trafi. Ja cały sezon przejeździłem w Lidlowskich i się do dziś kupy trzymają.

Chyba zaryzykuję, tylko najpierw je wypiorę, żeby nie farbowały mi owijki...

#228 elcidx

elcidx
  • Użytkownik
  • 662 posts
  • Skądłódzkie, Rawski-Tomaszowski

Posted 08 March 2013 - 18:22

Nie wiem czy miało by to zastosowania w przypadku rękawiczek z lidla, ale moje Kellys trochę się pruły, więc je zszyłem a potem wszystkie krawędzie, niteczki opaliłem zapalniczką i spisują się wyśmienicie :)

Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade :)

#229 garenge

garenge
  • Użytkownik
  • 862 posts
  • SkądPoznań/Inowrocław

Posted 09 March 2013 - 09:21

Ok, a więc moje małe odczucia po zakupach w lidlu.
Dnia dzisiejszego Lidl wprowadził w życie promocję/ ofertę biegową.
Specjalnie wstałem wcześniej, żeby mieć jako taką swobodę w wybieraniu i ewentualnym przymierzeniu odzieży.
Lidla otwierają 8:00. Ja byłem 8:10.
Ku mojemu zdziwieniu oczom mym ukazał się obraz istnej apokalipsy. A może bazaru na Stadionie X - lecia.
Żeby dostać się do stoisk sportowych musiałem stoczyć istny bój. I to nie ze sportowcami, których znam z treningów kolarskich/biegowych, ale z babciami i otyłymi kanapiarzami albo rolnikami.
A całą sprawę można podsumować tak:
- Zbychu, zoba jakie fojne spodnie
- Nieee Halina, nie chce, pedalskie są ! Nie będę biegał !
- Będziesz, wezmę Ci je
- Nie będę, chodź dalej !
- Nawet jak nie będzie to się przyda !

Wiele osób nie wiedziało co wgl kupuje. Np. pulsometr, "skarpety kompresyjne" ( o tym czemu w cudzysłowiu napiszę niżej).

Co do artykułów, które zakupiłem:
- Opaska na ramię do telefonu. Nie wiem jakie telefony mają ludzi z Lidla/ Crivita, ale moim skromnym zdaniem w roku 2013 trzeba dostosować się do panującej technologii telefonii komórkowej i zrobić coś co będzie użytkowe. Mam HTC Desire Z i po ogrzaniu opaski i wciskaniu tel na chama jakoś się on mieści, ale o wyjmowaniu tego podczas biegu nie ma mowy. Jest taki ścisk, że klawisze od głośności same się wciskają. O Iphonie albo Samsungu Galaxy obojętnie którym możecie zapomnieć...
Jedyny plus to, że jest możliwość obsługi dotyku przez folię.

- Spodnie biegowe długie. W ciemno brałbym XL, ale coś mnie tchnęło. Wypakowałem je i zobaczyłem, że to naprawdę chyba na dwie osoby spodnie są.
Ja jestem ogromny ( 105 w pasie) i L są na mnie za duże w pasie ! Dziwna rozmiarówka. Póki nie pobiegam w nich to wszystko ok.

- Skarpetki kompresyjne, a raczej ich imitacja.
Twórcy chyba nie mieli w życiu na sobie CEP albo CompressSportów
Ta sama gafa z rozmiarówką co w spodniach.
Człowiek jeżdżący w butach SH o rozmiarze 49 ma duuuużą stopę. Brałem więc rozmiar max czyli 45-46. W domu sie okazało, że skarpetki nie są aż tak kompresyjne, bo są luźne na stopie !
Rozmiarówka przy kompresji powinna być dobierana wedle obwodu łydki, a nie mylnie tak jak tutaj wg rozmiaru stopy, który oczywiście jest błędnie przez nich wyliczony.

Nie jestem jakoś mega zadowolony. Te wytwory kompresyjne zastosuję jednak w zwykłym treningu, szkoda CEPów...

Pozdrawiam

Grube kolarstwo, BMI fighter :)

#230 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2,190 posts
  • SkądOzorków k/Łodzi

Posted 09 March 2013 - 17:20

A elektronika Crivit ? Chodzi mi dokładnie o ten pulsometr ? Ktoś już może wydać na jego temat jakąś opinię....one chyba były już wcześniej w sprzedaży...

#231 Dromik

Dromik
  • Użytkownik
  • 494 posts
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Posted 09 March 2013 - 18:52

Pulsometr OK, ale jak dla mnie cena stała się już nie do przyjęcia, wolał bym trochę dopłacić i mieć coś konkretniejszego.

#232 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1,982 posts
  • SkądWwa

Posted 10 March 2013 - 10:36

wicklowman, o pulsometrach z lidla jest cały wątek chyba na 10 stron poczytaj sobie. Ja dałem 60zł. Teraz zaczął lekko szwankować, ale może przez to, że jest zimno. Zobaczę co będzie w lato. Majątku nie kosztował. Opinię wydaję pozytywną (za stosunek jakość cena).

#233 krzychoo

krzychoo
  • Użytkownik
  • 42 posts
  • SkądPomorskie

Posted 10 March 2013 - 11:45

Teraz zaczął lekko szwankować, ale może przez to, że jest zimno. Zobaczę co będzie w lato. .

jeśli problem polega na tym, że nie łapie sygnału albo gubi sygnał to przerabialem to i doszedłem o co chodzi.
Wyjmij baterię z paska na klatę i przeczyść styki np. poskrob jakimś ostrym nożykiem, pewnie przysniedziały trochę od wilgoci z potu. U mnie poskutkowało. Jedyny problem to, że bateria starcza na jakieś 1,5 - 2 miesiące. W sumie może to i nie problem, kupiłe sporo baterii na allegro po 1 pln za sztukę i po prostu wymieniam.

#234 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1,982 posts
  • SkądWwa

Posted 10 March 2013 - 13:05

Problem jest innej natury. Np. mam tętno 167, a za chwilę na wyświetlaczu 67, przez dłuższy czas. Sygnał jest.

#235 Alex2310

Alex2310
  • Użytkownik
  • 170 posts
  • SkądCzarne/Szczecinek

Posted 10 March 2013 - 20:16

Jano_3 myślę że to zależy od egzemplarza. Mój pulsometr z opaską pracuje na 6 od daty zakupu. Nie gubi sygnału. Zakładam opaskę i odrazu widzę na zegarku tętno.

Co do wytrzymałości, licznik jak i opaska są bardzo wytrzymałe. Tak się złożyło że zegarek pojechał ze mną na dwu tygodniowy obóz w górach. Upadki, błoto i woda nic mu nie było, cały czas działał znakomicie.

#236 krzychoo

krzychoo
  • Użytkownik
  • 42 posts
  • SkądPomorskie

Posted 10 March 2013 - 22:28

Problem jest innej natury. Np. mam tętno 167, a za chwilę na wyświetlaczu 67, przez dłuższy czas. Sygnał jest.

jano, to może być to co napisałem, przeczyść styki bo to nie zaszkodzi, druga rzecz to tak jak pisałem często padające baterie, moze pora na nią ?

acha, przeczyść też miejsca pomiarowe na pasku, no i może za sucho mają w trakcie jazdy ? zwilżasz te elektrody ?

#237 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1,982 posts
  • SkądWwa

Posted 11 March 2013 - 08:38

krzychoo, za sucho nie mają, bo się pocę. Przed jazdą zwilżam wodą. Ale zrobię tak jak mówisz, przeczyszczę i może zmienię baterię.

#238 adami

adami
  • Użytkownik
  • 7 posts
  • SkądBieruń

Posted 14 March 2013 - 18:27

Kupiłem dzisiaj pompkę z bieżącej oferty rowerowej za niecałe 30 PLN. Produkt wygląda solidnie, jednak trzeba się z nią mocno siłować żeby dobić do 8 bar, co mnie nieco zaskoczyło.

#239 elcidx

elcidx
  • Użytkownik
  • 662 posts
  • Skądłódzkie, Rawski-Tomaszowski

Posted 14 March 2013 - 18:49

To i tak nie jest źle, ja swoją popmką Gianta ledwo dobiję do 6 bar, więc służy jako prawdziwa awaryjna pompka.

Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade :)

#240 Gosc_vmax_*

Gosc_vmax_*
  • Gość

Posted 14 March 2013 - 19:27

Przygodę z lidlem "zakańczam" definitywnie . Koszulka termo to jakaś szmata pijąca pot i utrzymująca jak najbliżej skóry . Tym gównem to nawet podłogi nie umyje .Już wiem czego za firmówki tyle płaciłem . Jeżeli chodzi o pompki to kolega mój jest miłośnikiem tego gó... , miał już 3 /słownie trzy/ i dalej pompuje u mnie .Bo wiesz bo wężyk mi tam coś , bo manometr itd . Tralala są po prostu huowe , napompować się nie da normalnie , a jemu wstyd się przyznać . Za tą kase co wydał ja kupiłem sks a i nie ma problemu od 6lat / jedna pompa/

Reply to this topic