Skocz do zawartości

Zdjęcie

Lidl - oferta rowerowa

353 odpowiedzi w tym temacie

#241 garenge

garenge
  • Użytkownik
  • 862 postów
  • SkądPoznań/Inowrocław

Napisano 14 marzec 2013 - 19:36

Ja dzisiaj odwiedziłem lidla. Nic nie kupiłem. Za to tata wziął w ciuchów wziął
2x koszulka, 2x spodenki, 2 x rękawiczki, kamizelka, potówka, skarpety.
Nie wiem po co mu to, bo nie robi więcej niż 100km rocznie. Może zacznie.
Ciuchy dobre dla amatorów totalnych, ale IMO lepiej zainwestować w coś lepszego jak już się jeździ na szosie ;)

Grube kolarstwo, BMI fighter :)

#242 elcidx

elcidx
  • Użytkownik
  • 662 postów
  • Skądłódzkie, Rawski-Tomaszowski

Napisano 14 marzec 2013 - 19:56

Bo na szosie wypada dobrze wyglądać :)

Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade :)

#243 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 marzec 2013 - 20:05

Wziąłem jedną parę rękawiczek, sezon pewnie przetrzymają. Skusiłem się na kolejną pompę stacjonarną, tegoroczna wygląda o wiele solidniej. Pompuje bardzo szybko, ale za to żeby dobić do 10 bar muszę już uwieszać się na pompce. Poprzednia pompowała dłużej, ale bez problemu osiągało się wyższe ciśnienia.

#244 Gosc_RafalPolo_*

Gosc_RafalPolo_*
  • Gość

Napisano 14 marzec 2013 - 20:15

a ja uzupelnilem rzeczy. Druga koszulka, kamizalka, torebka podsiodlowa(calkiem sztywna jest i lepsza od mojej poprzedniej "firmowej"), kask i inne pierdolki. Co do pompki sie waham,moze kupie sobie pozniej.

#245 Madman'87

Madman'87
  • Użytkownik
  • 67 postów
  • SkądTOS

Napisano 14 marzec 2013 - 20:16

A ja tam sobie kupiłem niebieską koszulkę (rozmiar M przy 180cm i 76kg idealny). Trochę krótkie rękawki, ale wzór mi się podoba i materiał też wydaje się być ok. Do tego spodenki z wkładką (rozmiar L), okulary i do kompletu niebieskie rękawiczki. Za wsio 110zł. Dla amatorskich i rekreacyjnych wypadów ciuszki powinny spokojnie wystarczyć.

#246 danek

danek
  • Użytkownik
  • 608 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 14 marzec 2013 - 20:23

Kamizelka troche ciezka :D na codzienne tyranie moze byc :D

ROSE XEON CRS 5000 Campagnolo Chorus :D http://szosa.org/top...00/#entry261183

#247 JaczaQ

JaczaQ
  • Użytkownik
  • 46 postów
  • SkądReda

Napisano 15 marzec 2013 - 09:41

Ja dzisiaj odwiedzę Lidla. Panowałem kupić te rękawiczki, ale dorwałem dobrą ofertę w Decathlonie - rękawiczkie szosowe btwin za 29,99 (przecenione z 49,99). Tak więc w Lidlu kupię chyba tylko ten olej Baufix (jest coś warty?) i jedną potówkę.

#248 Freeq

Freeq
  • Użytkownik
  • 400 postów
  • SkądZ żyta

Napisano 15 marzec 2013 - 10:07

Rękawiczki z Lidla, byłem, przymierzyłem, całkiem fajne się wydawały, dobrze leżały, ale podczas zdejmowania się zaczęły pruć :lol:

#249 maccacus

maccacus
  • Użytkownik
  • 494 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 marzec 2013 - 10:49

JaczaQ, jeśli te z decathlona to takie z cienkiej lycry ze sciagczem zamiast zapinanego rzepa to w tej cenie polecam. Uzywam od dwoch lat i dalej maja sie dobrze, nic sie nie rwie a kolor dalej zywy. Bez porownania lepsza jakosć (i wyglad...) od tych lidlowych. Jak masz je za 29 kupic to sie nie zastanawiaj. Tylko one sa dosc cienkie, nie mają żadnych żelowych wkładek irp. Mi to pasuje.

#250 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 15 marzec 2013 - 14:54

Ja cierpię na brak spodenek 3/4...tylko zastanawiam się z rozmiarem i jak się jeździ bez szelek...

#251 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 marzec 2013 - 14:58

Bez szelek to pomyłka, zwłaszcza 3/4. Mają być one z zasady na zimniejsze warunki niż typowe krótkie spodenki. Jak zimniejsze, to i lepiej, żeby plecy też były trochę zakryte.

http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera

#252 Freeq

Freeq
  • Użytkownik
  • 400 postów
  • SkądZ żyta

Napisano 15 marzec 2013 - 15:11

wicklowman, ja również cierpiałem na brak, bo w chłodniejsze dni zakryte kolano by się przydało, toteż dziś kupiłem i powiem ci, że za 30 zł warto, w tej cenie nie kupisz nic lepszego. Tylko rozmiarówka jest nieco dziwna, ja chłop 194 cm i 66 cm (jak nie więcej) w udzie musiałem odmieniać XL na L, bo XL były za luźne w pasie i w okolicy podbrzusza.
Radello, chyba nie jeździsz do tyłu, wiele koszulek, kamizelek, bluz, kurtek z tyłu ma samą siateczkę, bo z tyłu ci wiatr nie wieje jak jedziesz. Poza tym spodenki wiążesz w talii i tym samym zakrywają nieco pleców. Ja czasem do długich spodni bez szelek zakładam zwykle szelki i też zdaje egzamin.

#253 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 15 marzec 2013 - 16:30

wicklowman, ja również cierpiałem na brak, bo w chłodniejsze dni zakryte kolano by się przydało, toteż dziś kupiłem i powiem ci, że za 30 zł warto, w tej cenie nie kupisz nic lepszego.

Kupiłem :)
Pampers na pierwszy rzut oka bardzo "solidny", jak będzie w praniu to zobaczymy. Szelek brakuje mi jak pierun ale na szczęście mam spodenki, które leżą na wszelki wypadek w szufladzie, także będą...Też wziąłem rozmiar L (186 cm wzrostu, w udzie 58) i są ok. Ale z rozmiarem w Lidlu (wcześniej kupowałem koszulki) tak jest chyba...cokolwiek kupowałem to brałem rozmiar niżej...

Rękawiczki. Trzeba zwrócić uwagę na drobne mankamenty (gdzieś niedoszyte, jakaś nitka, zadra). Wybrałem najładniejszy egzemplarz w kolorze czarno-czerwonym, w rozmiarze 8,5 (lubię bardzo obcisłe i takie są). Umiejętne zdejmowanie po każdej jeździe i sezon powinny dać radę lekkim palcem.

#254 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 marzec 2013 - 16:56

Freeq, Oczywiście, letnich kamizelek, jak najbardziej, ale nie w przypadku spodni przeznaczonych na wiosnę czy jesień, gdzie mamy np. temp. 10-15 °C i nierzadko bardzo silny wiatr.
Chodziło mi o to, że w pewnym wieku (spoko, jeszcze nie w Twoim ;-) ) bardzo się przydaje dodatkowa ochrona przed przewianiem "wrażliwych miejsc". Kto raz miał zapalenie pęcherza albo "krzyża" ten zrozumie.
Wszystkie spodnie 3/4, z którymi miałem do czynienia zawsze miały mocniej zabudowane plecy i przód. Ale z pewnością "projektanci" Lidla wiedzą lepiej... Ponadto nie ma jak wpinający się sznurek w podbrzusze w czasie jazdy! Porządne spodnie bez szelek mają w pasie szeroką taśmę rozkładającą nacisk na większą powierzchnię.

http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera

#255 Freeq

Freeq
  • Użytkownik
  • 400 postów
  • SkądZ żyta

Napisano 15 marzec 2013 - 17:12

Nie tylko letnie, kurtki też mają siatkę z tyłu.
Projektanci z Lidla nie wiedzą lepiej na pewno, ale w tej cenie nie wymagajmy też żeby były idealne. Trzeba dostosować wymagania do ceny, za 30 zł nie ma co stawiać nie wiadomo jakich wymagań. Jeden kupi i będzie zadowolony, a drugi ma większe wymagania to dołoży najmarniej z 5 razy tyle i kupi z szelkami, osłonięte, jakie będzie chciał ;)
Wyglądają na dość cienkie, przeznaczone raczej na chłodniejsze dni w lato, tak żeby były osłonięte kolana. Nie na jesień czy wczesną wiosnę. Inna sprawa, że przy 15 stopniach jeżdżę w krótkich spodenkach i mi zawsze ciepło, więc to też kwestia osobista.

#256 Canyon990

Canyon990
  • Użytkownik
  • 186 postów

Napisano 15 marzec 2013 - 18:31

A coś więcej o tej pompce stacjonarnej? Zastanawiam się czy kupić jakąś za 80-90zł dobrej marki czy tą z Lidla.

#257 piotrkol

piotrkol
  • Użytkownik
  • 2033 postów
  • SkądBrzesko

Napisano 16 marzec 2013 - 00:07

jak masz kasę to bierz coś lepszego, ja mam tą lidlowską ale muszę kombinować z wężykami bo 'dziura' pod prestę jest nieszczelna i trzeba pompować zwykłą końcówką + wężyk/przejściówka na prestę. Do tego manometr nie pokazuje bo powietrze i tak gdzieś ucieka i nie wiem na jakim ciśnieniu jeżdżę... ale pompować - pompuje, jak na początku manometr działał to do 8atm z trudem ale się dało nabić.

53865785563_3dfc4288d2_o.png 50927423167_21cc9455fd_o.png 41936344895_5d8a499da7_o.png 51000815092_a2fafceb67_o.png 53650540372_5d02396ecc_o.png

#258 madridista

madridista
  • Użytkownik
  • 126 postów
  • Skądśląsk

Napisano 16 marzec 2013 - 10:29

Używam pompki stacjonarnej z Lidla od niecałego roku, pompować można do ok 8-8,5 bar. Jakieś 2 miesiące temu końcówka na zawór presta zaczęła być nieszczelna, więc na aledrogo.pl kupiłem za 10zł samą końcówkę i znów wszystko działa jak na początku, a może nawet lepiej. Końcówka była niby dedykowana do pompki Beto, ale jak porównałem to wygląda na to, że produkował to ten sam Chińczyk.

#259 smolar16

smolar16
  • Użytkownik
  • 94 postów
  • SkądRadom

Napisano 16 marzec 2013 - 12:50

Miałem sobie rękawiczki kupić, ale to jakaś pomyłka. Ten żel to do czego? W ogóle niedopasowane, jak w tym kierownice uchwycić? Po prostu tym razem wyszła żenada.

#260 JaczaQ

JaczaQ
  • Użytkownik
  • 46 postów
  • SkądReda

Napisano 16 marzec 2013 - 21:30

Miałem sobie rękawiczki kupić, ale to jakaś pomyłka. Ten żel to do czego? W ogóle niedopasowane, jak w tym kierownice uchwycić? Po prostu tym razem wyszła żenada.

Dlatego czasem warto zacisnąć zęby i pójść chociażby do Decathlonu, czy Prosportu i zapłacić nieco więcej za towar, który posłuży dłużej niż typowy market.

Dodaj odpowiedź