Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jakie okulary?

1400 odpowiedzi w tym temacie

#881 Gosc_gienek_*

Gosc_gienek_*
  • Gość

Napisano 14 marzec 2015 - 16:29

na Pro Tour jestem za cienki,ale cos tam jeszcze moge ;-) 

.Kilkanascie tysiecy na rok kreci nawet wielu cywilow(niezrzeszonych)

Moj zawod i sytuacja rodzinna pozwala mi na to,to wszytko.

Stylistyka jest wazna chyba dla kazdego..

a jesli w parze z nia ida na prawde topowe walory uzytkowe-to trudno sie oprzec takiej mieszance :-D

#882 haligówka

haligówka
  • Moderator
  • 853 postów
  • SkądRzeszów/Kraków

Napisano 14 marzec 2015 - 17:48

Zakupilem owe Zero rh+, wkrotce przetestuje w boju i na pewno podziele sie swoimi spostrzezeniami!

Strava
Instagram
Z blatu po świecie- zapraszam na mój fotoblog!

#883 Gosc_rowerowyninja_*

Gosc_rowerowyninja_*
  • Gość

Napisano 15 marzec 2015 - 08:30

Kilkanaście tysięcy kilometrów rocznie w grubo ponad tysiąc godzin czyli średnio 3 godziny dziennie. Zawsze byłem słaby z maty, ale to wychodzi tempo biegu raczej niż jazdy, jak na kogoś, kto "coś tam jeszcze może". ;)

#884 Henry

Henry
  • Użytkownik
  • 94 postów
  • SkądSiemianowice Śląskie

Napisano 15 marzec 2015 - 08:45

Zakupilem owe Zero rh+, wkrotce przetestuje w boju i na pewno podziele sie swoimi spostrzezeniami!

Okulary fajne. Napisz coś więcej jak pojeździsz. Gratuluję zakupu. 

#885 Gosc_gienek_*

Gosc_gienek_*
  • Gość

Napisano 15 marzec 2015 - 15:24

Kilkanaście tysięcy kilometrów rocznie w grubo ponad tysiąc godzin czyli średnio 3 godziny dziennie. Zawsze byłem słaby z maty ale to wychodzi tempo biegu raczej niż jazdy, jak na kogoś, kto "coś tam jeszcze może". ;)

widze,ze  interesujesz sie  moja skromna osoba hahahaha :-)

moje srednie (treningowe)oscyluja w granicy 25-30km/h,mieszkam w gorach,

gdy zlacze w jedno moje urobki na rowerze,plus bieganie ,plywanie i silownie

to bede mial cos kolo tysiaka....

Przed  kilkunasty laty,gdy trenowalem tylko kolarstwo,

potrafilem w przeciagu 6 tygodni ukrecic na szosie dobre 4 tysiace

i nie wydaje mi sie to czyms nadzwczajnym 8-)

no i oczywiscie zawsze towarzyszyly mi  nieodlacznie moje M Frame.... ;-)

(poza silownia i basenem oczywiscie)

#886 Gosc_rowerowyninja_*

Gosc_rowerowyninja_*
  • Gość

Napisano 15 marzec 2015 - 15:31

Niespecjalnie mówiąc szczerze, po prostu czytam, jak leci i mi się liczby nie zgodziły. Samo w sobie naście tysięcy km na rowerze rocznie mnie nie wzrusza, bo to żaden wyczyn. Po prostu nie załapałem, że grubo ponad tysiąc godzin treningowych w okularach nie dotyczy tylko jazdy na rowerze.

#887 Gosc_gienek_*

Gosc_gienek_*
  • Gość

Napisano 15 marzec 2015 - 15:50

Niespecjalnie mówiąc szczerze, po prostu czytam, jak leci i mi się liczby nie zgodziły. Samo w sobie naście tysięcy km na rowerze rocznie mnie nie wzrusza, bo to żaden wyczyn. Po prostu nie załapałem, że grubo ponad tysiąc godzin treningowych w okularach nie dotyczy tylko jazdy na rowerze.

kamien z serca.......

p.s.-ciesze sie,ze moglem Ci dopomoc w rozwiazaniu tej zagadki

#888 pangumas

pangumas
  • Użytkownik
  • 1530 postów
  • SkądSK

Napisano 15 marzec 2015 - 19:46

bajkerone jak chcesz bardziej pro szkła do Rudy Project na mocne słońce to warto popatrzeć na soczewki ImpactX Photochromic Grey. Nie wiem tylko czy jeszcze można je dostać, ale warto spytać w http://www.rudyproject.pl/ lub http://www.gregorio.pl może będą mieli.

#889 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 15 marzec 2015 - 20:56

Jesli fotochromy, to lepsze sa Laser Clear, minimum swiatla maja taki sam jak Grey 16% ale lepsze maximum 62%, Grey tylko 40%, typowe szkla na slonce, w pochmurne dni beda ciemne.
Najwszechstronniejsze sa Clear 18-78%.

#890 Wyrwiząb

Wyrwiząb
  • Użytkownik
  • 36 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 marzec 2015 - 21:23

Ja mam polaryzacyjne shimano z pełną możliwą regulacją. Dałęm około 360zł rok temu. Są to moje pierwsze polaryzacyjne i nigdy innych już nie założę. Ci z Was którzy jeszcze nie testowali tego wynalazku, powinni się zainteresować. Polecam

#891 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 15 marzec 2015 - 21:42

Dobre na wakacje nad woda, do samochodu ale na rower, to sredni pomysl. Np. nie zobaczys plamy oleju lub oblodzonych kawalkow drogi. Do tego polaryzacja roznie dzial, w zaleznosci od kata nachylenia slonca i na koniec szkla polaryzacyjne maja duzy rozrzut jakosci, tzn ilosc filtrowanego odblasku. Tanie szkla 10%, drogie do 99%. Tu dziala zasada, czy drozsze tym lepsze.

#892 Wyrwiząb

Wyrwiząb
  • Użytkownik
  • 36 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 marzec 2015 - 22:07

Rzeczywiście może mocno redukować refleksy na przytoczonych przez Ciebie plamach oleju i może to stanowić zagrożenie, Kąt ma znaczenie, ale różnice są marginalne.

#893 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 15 marzec 2015 - 22:19

Natomiast jakosc szkla, bardzo duze.

#894 Wyrwiząb

Wyrwiząb
  • Użytkownik
  • 36 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 marzec 2015 - 22:50

Pewnie tak, ja odebrałem swoje tak żeby były wygodne. Jestem bardzo zadowolony, cena chyba średnia.

#895 bajkerone

bajkerone
  • Użytkownik
  • 86 postów
  • SkądPolska

Napisano 16 marzec 2015 - 12:31

bajkerone jak chcesz bardziej pro szkła do Rudy Project na mocne słońce to warto popatrzeć na soczewki ImpactX Photochromic Grey. Nie wiem tylko czy jeszcze można je dostać, ale warto spytać w http://www.rudyproject.pl/ lub http://www.gregorio.pl może będą mieli.

Właśnie mam obecnie photochromic clear i przy mocnym słońcu nie wystarczają. Stąd chciałem dorzucić jakieś "sztywne" szkła, tj. nie fotochromatyczne.

Masz może porównanie, jak spisują się "zwykłe" szkła w porównaniu do impactów?

#896 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 16 marzec 2015 - 19:22

Patrz na Laser lub Multilaser, a jak tego malo, to extremy Hi Altitude.
A tak z ciekawosci, gdzie uzywasz tych szkiel, ze jest Ci malo?

#897 s2power

s2power
  • Użytkownik
  • 285 postów
  • SkądSilesia

Napisano 17 marzec 2015 - 15:07

Natomiast jakosc szkla, bardzo duze.

Jakiego szkła, skoro mówicie tu ciągle o jakichś plastikowych wytłoczkach? :) Oglądałem z ciekawości, zainspirowany Waszymi wypowiedziami kilka par firmy na "O" i niczym mnie nie zachwyciły. Po prostu nie odstają  w żadna stronę od wielu innych, często znacznie tańszych. Aha, jeśli mam się czepiać to w okularach za 200-300 Euro nie życzę sobie oglądać i przede wszystkim czuć ostrych krawędzi w miejscu styku form wtryskarki. Tylko nie mówcie, że podróby w łapach miałem, na lotniskach mało raczej podróbek sprzedają :) Swoją drogą rawdziwe szkła to teraz trudno trafić, zresztą na rower to średni pomysł by był raczej.

Giant TCR Advanced 0 Modified
V max 102 km/h Dst max 297 km

#898 pangumas

pangumas
  • Użytkownik
  • 1530 postów
  • SkądSK

Napisano 17 marzec 2015 - 15:34

bajkerone niestety porównania z innymi szkłami niz ImpactX nie mam. Okulary kupiłem od razu ze szkłami ImpactX Photochromic Grey. Zastanawiałem się własnie nad zakupem dodatkowych szkieł ImpactX Photochromic Clear na pochmurne dni. Chyba wszystko jest napisane tu http://rudyproject.p...ki_impactx.php w czym szkła ImpactX są lepsze od zwykłych.

Tutaj mamy test soczewek Laser Clear polecanych przez 1415chris. Cena soczewek to 400 zł. Może rozwarze zakup.

#899 bajkerone

bajkerone
  • Użytkownik
  • 86 postów
  • SkądPolska

Napisano 18 marzec 2015 - 18:37

Multilaser Blue brzmi sensownie - do tego kolor pasuje :)

Przy słonecznej pogodzie (nawet w PL) mam wrażenie, że mnie zbyt mocno słońce razi (nie mówiąc o Majorce czy innym Calp).

Powiem tak, cleary jak dla mnie w lesie 5+, natomiast na słoneczną drogę nad morzem chyba dokupię te multilasery..

Nie jest źle, nie można tak powiedzieć, bo szkła dają ostry obraz, bez zniekształceń, ale chciałbym zobaczyć jaki dają efekt troche ciemniejsze szkła.

#900 Michal1906

Michal1906
  • Użytkownik
  • 656 postów

Napisano 18 marzec 2015 - 20:01

Ja również jeżdże w rudzielcach (aktualnie Genetyk Racing Pro ze szkłami Impactx Photochromic) i do Oakleyów już nie wróce (oczywiście mówie tylko o jeździe na rowerze). Rudy Project to klasa sama w sobie, naprawde polecam. Jestem z tych okularów bardzo zadowolony. Kolejne rudzielce które do mnie idą to Magstery.

Dodaj odpowiedź