Jakie okulary?
Napisano 31 marzec 2015 - 20:11
Mialem napisac co nieco o sprzecie ktory ostatnio nabylem, mianowicie Zero rh+ Gotha.
Przejechalem z nimi na nosie okolo 1000km i jestem zadowolony z nich na ocene dobry z malutkim plusem. Jesli chodzi o swiatlo sloneczne, radza sobie z nim doskonale, soczewki wlasciwie w calosci pokrywaja pole widzenia, dzieki czemu swiatlo nie ma szans przedostac sie w okolice oczu. Do tego noski sa regulowane. Drugim plusem jest fakt, ze przy pochmurnej pogodzie czy tez godzinach mocno popoludniowych nie zaciemniaja az tak bardzo widzialnosci jak moglbym sobie to wyobrazic, majac w pamieci moje wysluzone UVEXy. Z tego miejsca musze przejsc od razu do minusa, lub tez mojej lekkiej nieudolnosci - w instrukcji obslugi nie jest wlasciwie opisana lub wytlumaczona wymiana szkiel z ciemnych na te jasne, probowalem szukac po Internecie z marnym skutkiem. Ciezko wlasciwie powiedziec co wykonuje zle, odchylam noski, wydaje sie ze szkla powinny zejsc, jednak cos dalej je powstrzymuje, napisalem maila bezposrednio do producenta i czekam na odpowiedz. Byc moze jest potrzeba pociagnac jakos te szkla mocniej, jednak mam obawe czy czegos im nie zrobie, gdyz konstrukcja wyglada bardzo lekko.
Na koniec dodam, ze wygladaja bardzo designersko i dodaja 10 watow mocy na kazdej zgrupce
Napisano 31 marzec 2015 - 20:37
Pikczery bylyby mile widziane.
Napisano 31 marzec 2015 - 21:00
Jak dorwe mlota, to z tych okularow nic nie zostanie
Pikczery beda na dniach
Napisano 17 kwiecień 2015 - 20:33
Cześć,
Dla wszystkich szukających okularów. Przypadkowo trafiłem na stronkę sklepu, dodam że polskiego, który posiada...przymierzalnie online . Trzeba mieć kamerkę internetową ale zawsze to jakaś tam pomoc może być:
http://www.optykawor...virtual-try-on/
A jak nie pomoc, to niezły fun. Ja "przymierzałem" tam Salice 827.
Pozdrawiam
- Siara_iwj i Greek lubią to
Napisano 18 kwiecień 2015 - 18:57
Nie no, to jest absolutna rewelacja!
Napisano 03 czerwiec 2015 - 19:44
Który to model z filmu? Gdzie najlepiej kupić?bajkerone niestety porównania z innymi szkłami niz ImpactX nie mam. Okulary kupiłem od razu ze szkłami ImpactX Photochromic Grey. Zastanawiałem się własnie nad zakupem dodatkowych szkieł ImpactX Photochromic Clear na pochmurne dni. Chyba wszystko jest napisane tu http://rudyproject.p...ki_impactx.php w czym szkła ImpactX są lepsze od zwykłych.
Tutaj mamy test soczewek Laser Clear polecanych przez 1415chris. Cena soczewek to 400 zł. Może rozwarze zakup.
Napisano 05 lipiec 2015 - 23:20
Polecam serie Contour, glownie ze wzgledu, ze sam uzywam od lat. Waza zaledwie 21 g. Sa dostepne w wersjach: clear, smoke, polarized. Wersja z filtrem polaryzacyjnym kosztuje ok. 100 zeta, pozostale o dobra polowe tansze. Google pomoze znalezc, sa u nas w kraju do dostania.
Warto dopłacić do polaryzacji?
Napisano 06 lipiec 2015 - 05:57
Nabazgrane na Note4 ...
Napisano 06 lipiec 2015 - 07:49
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 06 lipiec 2015 - 11:42
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 06 lipiec 2015 - 11:50
Napisano 06 lipiec 2015 - 12:22
@mikros poczytałem o szkłach w internecje polaryzacyjnych.Tylko chciałem wiedzieć jak w praktyce się ma do użytkowania. @slaweuszek chętnie bym wzioł rudzielce bo misię okropnie podobają tylka ta cena jest masakrycznie zaporowa jak dla mnie za okulary.
Dziękuje kolegom za odpowiedzi.
Napisano 06 lipiec 2015 - 12:42
Polaryzacja sprawdza się doskonale w każdych warunkach, w których można nosić i zwykłe szkła przyciemniające.
Nie trzeba czekać na deszcz aby zauważyć przewagę polaryzacji. W słoneczny dzień asfalt też się świeci jak psu ... cojones.
Dlatego jeśli masz do wydania środki na szkła polaryzacyjne - śmiało zrób to, nie będziesz zawiedziony.
- qzn lubi to
"MAMIL"
Napisano 06 lipiec 2015 - 18:02
Przy suchej nawierzchni praktycznie nie zauważam różnicy pomiędzy szkłami z polaryzacją i bez niej, moim zdaniem nie warto dopłacać. Co innego, kiedy tu i ówdzie stoi woda i jednocześnie mocno świeci słońce, wtedy różnica faktycznie jest kolosalna.
I naprawdę nie zauważasz tego jak przez polaryzację wyglada suchy, nagrzany asfalt na który wali słońce? Dziwne... No ale ok.
Napisano 06 lipiec 2015 - 18:04
Dokładnie...W słoneczny dzień asfalt też się świeci jak psu ... cojones.
Dlatego jeśli masz do wydania środki na szkła polaryzacyjne - śmiało zrób to, nie będziesz zawiedziony.
Sorry za wpis pod wpisem, ale czytam w korku na tel i nie zauważyłem wcześniej posta Kekacza :-/