Jakie okulary?
Napisano 06 lipiec 2015 - 18:59
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 06 lipiec 2015 - 20:34
Napisano 06 lipiec 2015 - 21:54
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 06 lipiec 2015 - 22:03
Napisano 06 lipiec 2015 - 23:12
Polaryzacja poprawia niewątpliwie kontrast widzenia i redukuje efekt olśnienia przy dużym nasłonecznieniu, najlepiej to widać obracając soczewkę o 90 stopni, łatwo też w ten sposób sprawdzić jakość filtra bo te bywają różne. Zwracam jednak uwagę na dwie rzeczy, po pierwsze polaryzacja może powodować że niektóre z wyświetlaczy, typu LCD oraz ciekłokrystalicznych staje się przez to nieczytelne, po drugie to co jest niby zaletą, może okazać się wadą podczas jazdy na drodze. Chodzi np. o plamy oleju czy też oblodzenie nawierzchni, króre staje się niemal niewidoczne, zwłaszcza w miejscach zacienionych. Z tego samego powodu nie używam szkieł polaryzacyjnych na nartach, sprawdzają się moim zdaniem najlepiej na wodzie, nie przeceniałbym też tej technologii podczas jazdy na rowerze. Osobiście preferuję soczewki fotochromowe z antyrefleksem, dopasowujące się samoczynnie do warunków oświetlenia i można ich używać zarówno w dzień jak i w nocy bez konieczności wymiany szkieł.
Bianchi Oltre XR3 Disc
Accent Freak
Bulls Copperhead 3
#927 Gosc_Filigra_*
Napisano 07 lipiec 2015 - 12:57
Grywam na korcie UEK w tenisa. O tej porze, kiedy gram mamy zazwyczaj słońce po skosie, z jednej strony bardziej pod słońce, z drugiej ze słońcem. Każdy tam narzeka, że lepiej mu się gra pod słońce. Ze słońcem, nie wiem, czy refleksy, czy inne warunki świetlne, nie mam o tym pojęcia, niemal każdy ma od czasu do czasu kłopot z widzeniem piłki. Tym bardziej im starszy gracz. Jak zaczęłam nosić okulary polaryzacyjne, widzę bardzo dobrze w obie strony. I jak na innych kortach wolę ze słońcem.
Napisano 10 lipiec 2015 - 18:21
Niestety już nawet Oakley zaczął robić potworki
Napisano 10 lipiec 2015 - 19:56
Potworki czy nie, ale prawie wszyscy w tegorocznym TdF jeżdżą w Oakley'ach. Już nawet Movistar nie jeździ w okularach adidasa, a rudego to nie uświadczysz.
Tak czy siak w nich jeździli, tylko teraz Oakley nacisnął, żeby spopularyzować te "spawaczki". Dobrze, że eyeshade'y się nie rozpleniły.