Bidon
Napisano 13 wrzesień 2011 - 09:36
outoftimeman ma rację, może służyć nawet jako broń na psy ;-)
Cena na tej aukcji jest dobra jak za 0,7l.
Wymiary standardowe, jak inne bidony.
Ps. a co mają noski do bidonów?
Ps2. W wątku o bidonach było już trochę informacji o tych i innych "nieprzeciekających" bidonach.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 13 wrzesień 2011 - 09:45
Chodzi o to, że wczoraj odpadł mi jeden nosek od okularów i nie udało mi się go znaleźć. Zamiast więc kupowania nowych okularów, chciałbym kupić same noski, bo jest taka możliwość. Z tym, że z ich dostępnością gorzej. Znalazłem je tylko w Centrum Rowerowym, gdzie mają ostatnią sztukę za niecałe 4 zł. Minimalna wartość zamówienia to jednak 35 zł. Przymierzałem się od pewnego czasu do nowego bidonu i szukając w CR czegoś czym mógłbym "doładować" zamówienie, wpadłem właśnie na bidon Camelbaka. Cena jak na bidon jest jednak dość niestandardowa, stąd moje rozważania na temat tego, czy warto tyle płacić za bidon. Ot cała historia, przepraszam za OT ;-)Ps. a co mają noski do bidonów?
Napisano 13 wrzesień 2011 - 14:50
Ja pierwszy bidon camelbaka dostałem w prezencie gdy odchodziłem z pracy. Znajomi nie mieli czasu na szukanie czegoś fajnego a, że brat koleżanki przywiózł trochę kolarskich gadżetów z wyścigu we francji to wręczyła mi w prezencie "tylko" owy bidon przepraszając, że taki skromny prezent
Wtedy te bidony to była nowość i chyba w Polsce nie do kupienia. Teraz mam kilka, w tym termiczny.
Miałem też "zdobyczny" bidon tacxa złapany na tdp i te isostary. Nie mają startu do camelbaka.
Napisano 13 wrzesień 2011 - 15:10
Używałem takich http://allegro.pl/no...1795373123.html , ale po kilku jazdach wywaliłem je do śmietnika- ciekły na styku czerwonej i czarnej części pokrywki. Bardzo łatwo się rysują. "Pochłaniają" smak jak każde inne.
Napisano 13 wrzesień 2011 - 20:25
Napisano 14 wrzesień 2011 - 08:57
Choć nie powiem, mam dwa 0,7L Isostara i od kwietnia sprawują się bardzo dobrze - nie ciekną, pewnie dlatego, że nie gryzę ustnika ;-)
Napisano 15 wrzesień 2011 - 20:05
ale po kilku jazdach wywaliłem je do śmietnika- ciekły na styku czerwonej i czarnej części pokrywki. Bardzo łatwo się rysują. "Pochłaniają" smak jak każde inne.
Ludzie! jak już chcecie kupować plastikowy szajs(na pewno z Chin ) to przynajmniej zainwestujcie trochę więcej kasy i znajdzcie coś z zabezpieczeniem ustnika- no chyba że ktoś lubi ten syf z ulicy(spaliny,kurz) oblizywać , Feee :-x
Proponuję zainwestować w porządne bidony Alu(przynajmniej na treningi) starczą na min.2-3 lata, i na pewno wyjdzie taniej niż co chwile zmieniać plastikowy szajs na nowy.
Higiena też jest ważna! a jak ktoś chce mieć co chwilę problemy z zajadami,to już jego sprawa.
Napisano 15 wrzesień 2011 - 22:37
Widziałem! ładny,ale co z tego jak miałeś takiego pecha i wyrzuciłeś 32zł do śmieci.To były bidony włoskiej firmy Elite (Hygiene Corsa), produkowane w Europie, o ile pamiętam to gdzieś na Bałkanach.
Ja właśnie z takiego powodu jeszcze nic nie kupiłem w Polsce do roweru.
Jestem stałym klientem sklepu w Niemczech, i mam wszystko wymieniane bez żadnego problemu, nawet oponę michelin po przejechanych 350km(2 kapcie) wymienili bez problemu . było tego naprawdę sporo,a ja jestem bardzo wymagający i mają ze mną sporo do roboty.
Więc na przyszłość lepiej być stałym klientem w "pewnym" sklepie internetowym i nie mieć żadnych problemów z wymianą trefnego towaru,aby nie tracić kasy na darmo!
Napisano 16 wrzesień 2011 - 14:33
PS. Do Tacx'a Tao Podium wchodzi do końca nieco ciężko, ale da się to zrobić gołymi rękoma ;-) To tylko taka informacja, gdyby ktoś kiedyś miał podobny dylemat co ja.
#135 Gosc_KeNaJ_*
Napisano 16 wrzesień 2011 - 15:43
Bartosz, tylko jedno pytanie, używałeś coś droższego? Jeśli tak - to ok, mi kellys zupełnie nie pasuje przez profilowanie boków, sztywność i badziewny ustnik, jeśli nie to polecam zmianę. W sumie inwestuje się w to raz, dopóki się go nie zgubi.
Napisano 16 wrzesień 2011 - 17:05
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 17 wrzesień 2011 - 09:33
Po sezonie jazdy prawie codziennej i maratonach zwykłe bidony poszły do kosza, tym bardziej że bałem się o zęby próbując wyciągnąć zaklejony ustnik. Kupiłem ostatnio komplet dwóch bidonów Podium 0.7l i nic mnie nie przekona do kupna taniego badziewia. Chyba że jako jednorazówki ...Dokładnie - wypróbowałem sporo bidonów, ostatnie były nawet niezłe, ale od kiedy przez wyciąganie ustnika zębami utraciłem również doklejkę przedniego zęba (jedynka), nie używam innych bidonów niż Podium.
Napisano 23 wrzesień 2011 - 14:39
Coś się stało podczas mycia? Prozor pisał, że tam coś można rozebrać w celu dokładnego umycia... Może to by pomogło? Z góry dzięki za wskazówki.
http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera