Bukłak na szosę ?
Napisano 03 październik 2011 - 05:59
Interesuje mnie wasze zdanie odnosnie w czym lepiej wozic napoje - bidon, czy buklak.
Za plecakiem przemawia na pewno latwosc picia dzieki czemu lepiej nawadniamy organizm, brak wiercenia w ramie (stara stalowa rama, mocowanie tylko pompki, wiercenie nie oslabi jej?), mozliwosc przewiezienia tej awaryjnej detki, pompki, kluczy...
Za bidonem... w sumie nie wiem co, moze mniesza waga na plecach, ale w koncu jest ona na rowerze, a po cos sie je pdchudza...
Chcialbym poznac wasze zdanie, na to chcialbym przeznaczyc jakies 100zl z wysylkami, upatrzylem sobie plecak z darmowa wysylka za 99zl, 1,5l i 5l pojemnosci wiec maly i wiekszy mi niepotrzebny, firmy nie pamietam, ale z tego co wycztalem to slyna wlasnie z dobrych buklakow.
Jakie jest wasze zdanie? kow.
Jakie jest wasze zdanie?
Napisano 03 październik 2011 - 07:09
I dlaczego chcesz wiercić w ramie? Nie ma otworów na bidon? Czy może należysz do tego grona osób, które zdecydowało się złożyć fixa na ramie torowej bo przecież torówka jest najlepsza na miasto

Napisano 03 październik 2011 - 07:28
Puki co to glownie trening 30-50km na moje mozliwosci, a zatrzymywac co chwile bo sie pic chce nie mam ochoty.
Tak wiec sakwa+ bidony, tak? a tu cos kupie do tych 100?
Wiercenie nie oslabi ramy?
Napisano 03 październik 2011 - 07:41
Napisano 03 październik 2011 - 10:36
Cytat
To chyba wręcz oczywista rzecz, że straci na wytrzymałości.... pytalem się,[?] czy nie straci na wytrzymalosci takowa rama.
Każda tak inwazyjna ingerencja w materiał ramy będzie w jakimś stopniu wpływała negatywnie na wytrzymałość ramy jako całości i osłabiała ją ...
Gosc_cookie_*
Napisano 03 październik 2011 - 10:44
Co do bukłaka to weź sobei załóz latem jakis najmniejszy placaczek na trening i potem zdecyduj co wolisz. Gwarantuje ze już po 10 km bedziesz miał wyrobione zdanie na ten temat.
Napisano 03 październik 2011 - 10:49
Przepraszam za brak PL znakow i ew bledy ort i skl.
Napisano 03 październik 2011 - 11:29
Mocowanie pod siodło masz tu http://www.cyklotur....D_53010833.html
Widzę, że się nie dowiem co to za rower bez otworów na koszyk.
Napisano 03 październik 2011 - 13:31
Wiec gdzie? w skosnej tradycyjnie + posiodlowka?
Czasami z zimnem lepiej sobie nie poradzi bidon termiczny od plecaka gdzie jest jak by nie bylo tylko 5mm tej pianki? W takie typowe mrozy tez nie bede jezdzil, jak na mtb to owszem, mozna sie skusic, bo nawet smigalem kiedys, ale oponki takie i jeszcze fix...
Zime sobie odpuszcze, chyba ze temp kolo 0, a na drodze bedzie wyjezdzona sciezka, a nie cala biala.
Napisano 04 październik 2011 - 11:27
Napisano 04 październik 2011 - 13:07

lub po prostu koszyk z uchwytem ($7,50):

Ten drugi uchwyt różni się od pierwszego głównie koszykiem - przyznam mało ciekawym wizualnie. Aczkolwiek za 1,3 dolca koszyk do Twojego roweru?
Większość pewno wolałaby tą pierwszą opcję, czyli szybkomocujący uchwyt do którego można przymocować dodatkowy (ładniejszy) koszyk bidonu i w komplecie zacisnąć na sztycy/rurze podsiodłowej/widelcu/a nawet na kierownicy - przydatne zwłaszcza dla turystów na długodystansowe (i długotrwałe) wycieczki w tereny, gdzie o wodę ciężko...
No i ma tą zaletę, że montujemy tylko wtedy, gdy jest potrzebny.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Dodaj odpowiedź