Bukłak na szosę ?
Napisano 11 październik 2011 - 14:54
Napisano 02 maj 2012 - 09:45
Napisano 02 maj 2012 - 16:17
jeśli tak, to .... niepraktyczne dla szosowca
ugotujesz sobie plecy
sam jeżdżę z 2 bidonami po 0,7 każdy
plus (jak zachodzi konieczność) butelka izotonika , taka ze smoczkiem
w kieszeni na plecach ... potem ląduje w najbliższym koszu
... starcza
jarek :-)
Napisano 02 maj 2012 - 18:47
Ale jak jest chłodno to czemu nie .
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, velotech@vp.pl
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 02 maj 2012 - 20:12
Cytat
rozumiem , że to ma być plecak , tak ?
jeśli tak, to .... niepraktyczne dla szosowca
ugotujesz sobie plecy
(...)
O, ciekawe podejście. Jakoś mi się nic nie gotuje, pomimo że z dwoma litrami w bukłaku Source zrobiłem dziś 91km po asfalcie, co zajęło mi niecałe 3 godziny. Na rowerze mtb oczywiście. Może dlatego? Pewnie na szosówce byłoby inaczej :mrgreen:
Poważnie: wsio ryba. Jeździłem i tak, i tak. Bidony (jeden, 0,5 lub 0,7l) używam na naprawdę króciutkie treningi, albo na treningi rege (do półtorej godziny). Ewentualny niski współczynnik lansu podczas jazdy z bukłakiem olewam, liczy się funkcjonalność i przydatność. Przynajmniej nie mam uwalanej ramy z cieknących wiecznie bidonów, a zimą ustnik zamarza dopiero przy -10st., zresztą można go schować pod kurtkę.
Bidony podczas ostrej jazdy terenowej wypadają, są zwykle upierd... błotem i picie z takiego czegoś do przyjemności nie należy, choć dziś, kiedy jechałem po asfalcie mokrym po intensywnym deszczu, gratulowałem sobie bukłaka - bidon byłby usyfiony maksymalnie.
Gosc_alik_*
Napisano 02 maj 2012 - 20:36
Co najważniejsze (może się mylę):
W upalny dzień woda się NIE gotuje (camel czarny), a pierwsze łyki są nawet chłodne, potem woda jest cieplejsza. Ale jak próbuję pić znowu za jakiś czas to znowu pierwsze trzy łyki są chłodniejsze niż reszta. Może mi się tylko wydaje? Przecież lodówki tam nie ma, więc nie wiem. Pewnie jakaś izolacja też jest, bo woda się nie nagrzewa bardzo.
Na pewno się przyda jesl;i nie na szosę, to na MTB czy do biegania.
Polecam.
Napisano 02 maj 2012 - 20:58
Po drugie czystość bukłaka nad zakurzonymi bidonami, po trzecie większa pojemność (mam Camela 3l).
Napisano 03 maj 2012 - 21:15
Napisano 04 maj 2012 - 15:07
Napisano 04 maj 2012 - 16:45
Nigdy się nie zatrułem nawet pijąc z rurki która była pokryta cała jakiś czarnym nalotem z wody, bo generalnie pijam z bukłaka czystą wodę.
Napisano 04 maj 2012 - 17:40
A ja polecam stosowanie interpunkcji dla przejrzystości i wydzielaniu zdań.
/Bury
Dodaj odpowiedź