Witam
Potrzebuję sztycę z dużym offsetem (obecnie mam WCS z 20 mm i pręty siodła nie są na środku). Myślałem o sztycy Canyon VCLS. Czy zna ktoś jakieś inne sztyce z podobnym offsetem (cena na stronie mnie powaliła) ?
Pozdrawiam
Napisano 03 listopad 2013 - 19:11
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 03 listopad 2013 - 21:20
Czy naprawde jest taka róznica w tłumieniu drgań między normalną sztrycą a karbonową??? Bo jesli tak, to chyba to będzie mój pierwszy zakup:-)
nie ma. sprawdzilem na 2 ramach alu ( szosa i przelaj ) i sztycach karbon i alu ( tego samego producenta ). Ten sam rower, siodlo, kola , opony.... tylko mieniona sztyca. Nic. Zero. Niente.
psy szczekaja, a karawana jedzie dalej.
porzadek jest domena prostych umyslow, tylko geniusz ogarnie chaos.
Napisano 04 listopad 2013 - 00:35
He, he różnicę się czuje. Ale nie od razu, tylko po kilku latach, jak okolice kręgosłupa i miednicy zaczynają bolec.
Różnica jest. W rowerze górskim miałem do niedawna Ritcheya pro karbon, 31,6. Dośc wyciągnieta, taka geometria ramy. Sztyca pracowała - im dłuższa, tym lepsza praca. No i po 4 sezonach pękła. Teraz jest alu WCS i czuję, zwłaszcza jadąc po nierównym asfalcie, jak sztyca mocniej ,,bije'', oddaje nierówności.
Napisano 10 listopad 2013 - 19:18
Petri, nie prowokuj..
W sztycy Kalloy'a nie ma regulacji kąta, w Zoomie jest ale bardzo licha - taka na ząbkach, która z doświadczenia wiem, że nie trzyma dobrze, niby Accent ma mocowanie trwałe i z regulacją ale nie ma offsetu.
Przemówiła by do mnie taka co nie ma takich wad jak te powyżej.
Pominę - bo wszystkiego mieć nie można, że najbardziej podobają mi się takie jarzma jak są stosowane w Richey wcs carbon (klik) i kształt rurki aero w okolicy siodła jak np tutaj.
Według http://weightweenies...sts&sortby=size są cztery możliwości:
oryginalny Look, Corima,USE i Thomson - dostępność w kraju trzech pierwszych bardzo ograniczona.
Jakieś pomysły?
Napisano 10 listopad 2013 - 19:41
Napisano 11 listopad 2013 - 18:24
Deda robi "dziwne" rozmiary, Cinelli tez. I maja modele za rozsadne pieniadze.
Mozesz tez kupic mniejszy rozmiar i dodatkowo tzw "shim" - taka blaszka do wyrownania rozmiaru. Wiele sklepow to ma i wielu ludzi z powodzeniem stosuje.
I czemu musisz kupowac w Polsce ? Zeby miec mniejszy wybor, wyzsza cene i szybsza dostawe ?
Dzisiaj nawet "popiescilem" sztyce od szosowki Brunoxem, nadal nie gada nie dala sie sprowokowac :) ze mna latwiej.... ale niekoniecznie po Brunox'ie.
psy szczekaja, a karawana jedzie dalej.
porzadek jest domena prostych umyslow, tylko geniusz ogarnie chaos.
Napisano 02 styczeń 2014 - 22:28
Napisano 05 styczeń 2014 - 23:17
Za połowę ceny i tylko 30g więcej masz alu wersję, którą z powodzeniem ja używam w przełaju (tylko pod innym brandem, ale produkt dokładnie ten sam).
A nie, w nowej wersji masz nawet wagę zbliżoną: http://goodbike.com....4--sztyce-.html
Napisano 17 styczeń 2014 - 12:57
Napisano 17 styczeń 2014 - 13:14
Napisano 17 styczeń 2014 - 20:13
Jak jest ala Bontrager, to moze bedzie pasowac samo mocowanie z oryginalu pod szersze prety.