Jump to content

Photo

Katowice lub okolice początkujący ! Ktos powalczy wspólnie ?

817 replies to this topic

#621 Seneka111

Seneka111
  • Użytkownik
  • 92 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 06 September 2014 - 18:59

sorry , że odpisuję dopiero teraz !   Krzychu ,Piotr dzięki za wspólną jazdę i sorry za moje wczorajszce .... :-P  no tak to nazwijmy :-D

słabo silność :-/   sorry jeszcze raz ,ale pierwszy raz TAAki kryzys spotkał mnie na trasie :(  ale kręciłem ile mogłem i wygrałem sam z sobą - to najważniejsze !

dzisiaj na siłę  pyknąłem 49km po moich górkach średnia masakrycznie słaba :( 28km z grosikiem chociaż jechałem w trupa - Masakra kryzys na maksa :( 

ale mimo problemów jutro startuję o 11:00 z palcu papieskiego z Sosnowca - zasuwam do Olkusza  a wracam inną trasą coś w okolicach 80km jest kilka fajnych górek ( przewyżesznie maks 700m )

a jutro mogę mieć moc lub nie mieć :(  ... sam nie wiem ?     ale nogi odpoczeły ...

więc kto chętny w moim tempie chce pokręcić zapraszam :) fajna pogoda jutro będzie :D

Zapraszam !

Wojtek

#622 Seneka111

Seneka111
  • Użytkownik
  • 92 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 06 September 2014 - 19:04

No to już prawie 200 na horyzoncie się pojawiło  :roll:  :roll:  :roll: . A tak na marginesie podczas "naszej " przejażdżki po Czechach rozmawialiśmy o Pradziadzie. Byłem tam dzisiaj i z formą nie jest źle chyba http://connect.garmi...ivity/583977143  ;-)

Szacun !!!!!!

ps

jak obiecałem trenuję i mam nadzięję , że na wiosnę ponownie się spotkamy i Adrian musi być koniecznie :-D

Serdezcnie Pozdrawiam

RYBNIK !!!

#623 Seneka111

Seneka111
  • Użytkownik
  • 92 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 06 September 2014 - 19:36

jeszcze raz , aby było czytelnie :)

Niedziela Plac papiesk Sosnowiec Zgórze !

Strat 11:00 !!!!!!!!!!

Zapraszam !

#624 Silesia Skating

Silesia Skating
  • Użytkownik
  • 41 posts

Posted 06 September 2014 - 22:07

jutro start z Piekar 9.30, kierunek pogoria itp.na jakieś 3 - 3,5 godziny,  m-ce zbiórki:

https://www.google.p...44086,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x4716d35dfea6bf9d:0xbd24496933a734d7

chętnych zapraszam

#625 Travolta

Travolta
  • Użytkownik
  • 26 posts

Posted 08 September 2014 - 21:29

Ktoś się wybiera na IC do Katowic?

#626 Holden Caulfield

Holden Caulfield
  • Użytkownik
  • 129 posts

Posted 09 September 2014 - 20:38

Ja na IC się nie wybieram, NB teraz startują o 17, za wcześnie na mnie.

Ale w weekend jak będzie pogoda, przejechałbym się ok. 80-90-100 km. Wstępnie planuję albo okolice Chrzanowa, lub w drugą stronę okolice Zbrosławic. Najlepiej niedziela, bo puste drogi. Tempo nasze standardowe...

#627 Gosc_Fenrir_*

Gosc_Fenrir_*
  • Gość

Posted 09 September 2014 - 21:09

Wreszczie kupiłem plecak na rower więc tym razem bym się pojawił, o ile mi nogi nie odpadną bo zawodach w sobotę. Rozumiem, że z Sosnowca (takze wreszczie wiem jak tam dojechać ;)) i tak o 10/11?

#628 czarusblitz

czarusblitz
  • Użytkownik
  • 644 posts

Posted 10 September 2014 - 11:21

Ktoś się wybiera na IC do Katowic?

Ja standardowo bede, trzeba przepalic pluco przed wyscigowym weekendem 😜
Using Tapatalk

#629 Travolta

Travolta
  • Użytkownik
  • 26 posts

Posted 10 September 2014 - 20:55

Panowie to decyzja, sobota czy niedziela? Ja tym razem wolałbym w sobotę ale może w niedzielę tez się uda. Co do trasy to może wspomniana wcześniej św Anna?

#630 Silesia Skating

Silesia Skating
  • Użytkownik
  • 41 posts

Posted 10 September 2014 - 23:00

jak będziecie na Anneberg się wybierać to chętnie dołączę z kumplem w Pyskowicach, dzień w sumie obojętny z lekkim wskazaniem na niedzielę, bo pusto w miarę

#631 Holden Caulfield

Holden Caulfield
  • Użytkownik
  • 129 posts

Posted 11 September 2014 - 17:21

Anaberg spod Spodka wychodzi ok. 160 km. W sumie, nawet skusiłbym się na jazdę spokojnym tempem, ale od dwóch dni mam lekkie przeziębienie. Raczej nie wytrzymam takiej trasy. 

W razie czego podtrzymuję niedzielę ok 100 km, ale niezbyt forsownie. Sobota w ten weekend odpada.

EDIT Piątek Rezygnuję z dłuższej trasy w weekend, dziś mam ciąg dalszy przeziębienia.

#632 shmoo

shmoo
  • Użytkownik
  • 1,730 posts
  • SkądBrzeg, Wrocław, Bytom

Posted 11 September 2014 - 22:08

jak będziecie na Anneberg się wybierać to chętnie dołączę z kumplem w Pyskowicach, dzień w sumie obojętny z lekkim wskazaniem na niedzielę, bo pusto w miarę

Jężeli tylko zdążę się przekludzić na nowe mieszkanie to piszę się również. Oby tylko gradobicia tym razem nie było. Stacja w Pyskowicach rozumiem?
  • Silesia Skating likes this

logo1pp-64x64.pngmedium.jpgbadge_new.png

#633 Seneka111

Seneka111
  • Użytkownik
  • 92 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 12 September 2014 - 19:23

pomyślcie o ostatnim weekndzie września - może uda się stworzyć peletonik kilkunastu - kilkudziesięciu osób :)  jak będzie oragnizacja - zapodam kamerkę na mój "hełm" będzie pamiątka :D

już teraz piszę !  czasu troszkę - start myślę sobie spodek Katowice !  działajmy wspólnie temacie kolarstwa ( te zapyziałe smierdzące samochodziki trzeba w końcu wytępić  :-D   żart  :-P 

a tak na serio mobilizujcie wszystkich swoich znajomych Fajnie by było utworzyć MEGA dryżynę !!!!!!

działamy  czasu trochę ...

ps

travolta dam znać jutro co i jak !

#634 Travolta

Travolta
  • Użytkownik
  • 26 posts

Posted 12 September 2014 - 20:16

Plan na niedzielę, zbiórka 12.30 sosnowiec Plac Papieski, trasa ok 80 km, kierunek Olkusz. Ja jutro też pojadę ale jak widać na sobotę nie ma chętnych poza Seneka.

#635 brachol

brachol
  • Użytkownik
  • 113 posts

Posted 12 September 2014 - 20:36

Dzięki Krzysztof, dzięki Wojtek.

Jakby mi kto 3 miesiące temu powiedział, że przejadę 150 km, to bym się popukał w czoło. A jakby dodał, że przejadę bez kryzysu, to bym go wysłał do wariatkowa.

Świetna trasa, rewelacyjne towarzystwo, jeszcze raz dzięki. U mnie 149 ze średnią 26 km/h.

Ladnie, Panowie :)

Niestety z Zeniem nie zalapalismy sie z Wami na te jazde, ale od razu powiem, ze tez nie proznowalismy, bo w tym samym dniu celowalismy w >= 200 km i sie udalo :) Ja jechalem do Ostrowca Sw, natomiast Zeniu mial baze kilkadziesiat km wczesniej, a w niedziele powrot. W piatek mielismy troche przerabane, bo 90% trasy jechalismy pod wiatr, co bylo mocno dolujace. W niedziele bylo juz nieco lepiej, choc bolace tylki mocno dawaly sie we znaki. Jest jednak satysfakcja z pokonanej odleglosci (w piatek wpadlo 226 km @22,2 km/h, a w niedziele 233 km @24,6 km/h - srednie jak widac bez szalu, ale te nie byly najwazniejsze).

Niestety poki co raczej odpadam z krecenia dluzszych tras - choc nie mowie definitywnie "nie". Od powrotu w niedziele nie moge sie pozbyc dretwienia malego palca w prawej dloni, do tego caly czas doskwiera mi ogolna "niemoc" lewej dloni - idac w zeszlym tygodniu z ta przypadloscia do lekarza, wrocilem ze skierowaniem do ortopedy z podejrzeniem zespolu rowka nerwu lokciowego... Wizyta u ortopedy dopiero 14 listopada. W miedzyczasie moze postaram sie tez o wizyte u fizjoterapeuty.

@Travolta, Gore Sw. Anny w tym sezonie musze spasowac - powod wyzej - z Sosnowca wg map google'a wychodzi niespelna 180 km. Natomiast co do niedzieli, to jeszcze dam znac, ewentualnie po prostu sie pojawie o wyznaczonej godzinie, jezeli bede w stanie.

@Seneka, masz juz w glowie jakas konkretna trase na ostatni weekend wrzesnia?

@Holden, zdrowka zycze!
  • Zeniu likes this

#636 Holden Caulfield

Holden Caulfield
  • Użytkownik
  • 129 posts

Posted 13 September 2014 - 18:18

Na 80% pojawię się jutro. Nie wiem czy na całą trasę, ale część przejadę wspólnie. 

#637 Silesia Skating

Silesia Skating
  • Użytkownik
  • 41 posts

Posted 13 September 2014 - 18:27

Anneberg jutro, zbiórka na Orlenie w Pyskowicach o 10.00, chętnych proszę o priv, podam tel. jakby co

#638 Zeniu

Zeniu
  • Użytkownik
  • 32 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 14 September 2014 - 16:39

Holden, Brachol - dzięki za wspólne kręcenie dzisiaj, zapewne jedne z ostatnich tego sezonu (z mojej strony).

Wysłane z mojego XT1032 przy użyciu Tapatalka

Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły...

#639 Holden Caulfield

Holden Caulfield
  • Użytkownik
  • 129 posts

Posted 14 September 2014 - 17:23

Również dzięki.

#640 brachol

brachol
  • Użytkownik
  • 113 posts

Posted 14 September 2014 - 19:24

Ano podziekowal jeszcze raz :) We trzech dzisiaj smignelismy trase Sosnowiec - Jaworzno - Chelm Slaski - Ledziny - Imielin - Myslowice - Sosnowiec. W sumie wyszlo ok 80 km. Calkiem niezle mi sie dzisiaj jechalo, dlonie nie dokuczaly, wiec moze jednak nie bedzie "tragedii"... Sie okaze. @Travolta, @Seneka, dzieki za info z rana - szkoda, ze dzisiaj nie daliscie rady. Do nastepnego!

Reply to this topic