Jump to content

Photo

tour de france 2012

344 replies to this topic

#241 slababateria

slababateria
  • Użytkownik
  • 175 posts
  • SkądKonstancin-Jeziorna

Posted 18 July 2012 - 20:40

Gdyby PKS zdobył maliot jaune na pierwszym etapie bezproblemowo utrzymałby ją przez cały wyścig. Cance wyświadczył mu przysługę, przynajmniej pierwszy tydzień ekipa miała spokój od prowadzenia grupy.

#242 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2,190 posts
  • SkądOzorków k/Łodzi

Posted 18 July 2012 - 21:03

Królewski etap a czołówka to "średniacy"...nie kwestionuję formy zwycięzców ale gdzie podziała się walka liderów ??? Jedynie Nibali walczył, reszta bez historii...

#243 co-driver

co-driver
  • Użytkownik
  • 98 posts
  • SkądRościszów

Posted 18 July 2012 - 21:59

Pada inne pytanie, kto oprócz Nibalego? Evans został, po ataku Włocha czołówka została, a Sky'owcom należą się brawa za idealne kontrolowanie sytuacji. Niestety efekty sportowe jakie są każdy widzi i zostaje pasjonować się walką o króla gór.

#244 adanek

adanek
  • Użytkownik
  • 72 posts

Posted 18 July 2012 - 22:03

Dzięki waleczności Voecklera było chociaż dziś co oglądać.

I niech wywalą w cholerę te słuchawki, bo te wyścigi są coraz bardziej monotonne. W tym roku walka o żółtą koszulkę to jest masakra po prostu.

#245 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Posted 18 July 2012 - 22:09

Przy tej cieniźnie jakby Armstrong wrócił, spokojnie byłby w pierwszej 10 - tce :mrgreen:

#246 Alex2310

Alex2310
  • Użytkownik
  • 170 posts
  • SkądCzarne/Szczecinek

Posted 18 July 2012 - 22:29

Przy tej cieniźnie jakby Armstrong wrócił, spokojnie byłby w pierwszej 10 - tce :mrgreen:

ba, walczył by o pudło;))

#247 wunderfaust

wunderfaust
  • Użytkownik
  • 459 posts
  • Skądz neta

Posted 19 July 2012 - 08:20

ba, walczył by o pudło;))

Znaczy się o najwygodniejszą celę w pudle? :mrgreen: :mrgreen:
Wyścig jest nudny i tyle. Wyścig robią kolarze i choć trasa sprzyja nudzie to jakby byli chętni do walki to by walka była... a tak to lipa. Evans jest bez formy albo inni w super formie. Zwłaszcza Anglicy i obcokrajowcy w Sky jakoś dziwnie wszyscy dobrze jadą.

#248 rodman

rodman
  • Użytkownik
  • 255 posts
  • SkądSomewhere In Poland

Posted 19 July 2012 - 10:12

powiem szczerze, że mnie to kolarstwo pro-tour wq****ć zaczęło, wszyscy na koksie, wpada ten kto nie zdąży się wyczyścić, a kto wpadnie udaje idiotę "otruli mnie", "podrzucili mi skażone mięso", "zjadłem żela w opakowaniu - stąd ta folia we krwi", jaką jeszcze bzdurę będą wciskać ???
to jest po prostu kpina i jawne dymanie kibiców, sponsorów i wszystkich dookoła i kłamstwo w twarz "to nie ja, to tylko moja ręka" ...

a na "dole" jest tak samo albo i gorzej, bo prawdziwe kontrole zaczynają się na wyższym poziomie ...

później zdziwienie, że sponsorzy kolarstwo mają w pompie ... za koksowanie powinno być DOŻYWOCIE, może wtedy by przestali ?!

no nic, wyścig koksów trwa, a właściwie zakończył się po pierwszej czasówce, zamiast oglądać TdF lepiej samemu pokręcić :mrgreen:

#249 jark

jark
  • Użytkownik
  • 276 posts

Posted 19 July 2012 - 10:54

Pytanie, czy wprowadzenie świadomego i kontrolowanego dopingu do pewnego poziomu oczywiście, oczyściłoby sytuację? ...

nie, nie oczyściłoby
... na jakim poziomie , ten doping należałoby akceptować ?
jeśli nawet , dziś udałoby sie to ustalić
to na pewno , następnym krokiem (niebawem) będzie przesunięcie tej akceptowalnej granicy
a następnym, ....'róbta co chceta'
wówczas , to już by było można mówić
o cyborgach, a nie o ludziach

jarek
;-)

#250 Faramir

Faramir
  • Użytkownik
  • 238 posts
  • SkądWierzbica

Posted 19 July 2012 - 11:29

za koksowanie powinno być DOŻYWOCIE, może wtedy by przestali ?!

I wyobraź sobie teraz tragedie chociaż jednego, który naprawdę przyjął jakąś pierdołę przez przypadek. I życie takich kolarzy, którzy by każdą pojedynczą przekąskę musieli własnoręcznie badać. Albo jak łatwo by było wysiudać jakiegoś nieprzyjemnego przeciwnika z gry.
Głupszego pomysłu dawno nie słyszałem.

#251 Koroliow

Koroliow
  • Użytkownik
  • 384 posts
  • SkądKaszuby

Posted 19 July 2012 - 13:13

Co to miało być Nibali? Dał się przekonać uciekinierom żeby się odwalił, bo ich SKY będzie gonił. Szkoda na to patrzeć. A zapowiadało się tak ciekawie. Żenada z tymi podchodami.

#252 slababateria

slababateria
  • Użytkownik
  • 175 posts
  • SkądKonstancin-Jeziorna

Posted 19 July 2012 - 13:41

Co to miało być Nibali? Dał się przekonać uciekinierom żeby się odwalił, bo ich SKY będzie gonił. Szkoda na to patrzeć. A zapowiadało się tak ciekawie. Żenada z tymi podchodami.

Przecież nie miał najmniejszych szans na ujechanie 100 km przed peletonem. Tylko by się zmęczył. Pewnie będzie próbował później (może na HC i potem na zjazdach).

Zjazd z pierwszej premii był nieciekawy, kilka metrów i ściana.

#253 rodman

rodman
  • Użytkownik
  • 255 posts

Posted 19 July 2012 - 14:57

za koksowanie powinno być DOŻYWOCIE, może wtedy by przestali ?!

Głupszego pomysłu dawno nie słyszałem.

poznasz głupiego po słowach jego, mądralo, a ja dawno nie widziałem tak głupiego włączenia się do dyskusji jak stwierdzenie, że pomysł jest głupi lub głupszy, no ale internet przyjmie każdego BOHATERA :lol: ...

POKAŻ MI KOLEGO FARAMIR jednego SPRAWIEDLIWEGO niesłusznie i tragicznie oskarżonego !!! Co, nie ma ??? Więc, nie pier* głupot :mrgreen:

WYPAD Z KOKSAMI I ZERO LITOŚCI !!!!!!!
albo KOKSY DLA WSZYSTKICH :mrgreen:

tylko wtedy oddzielna kategoria KOKS !!!
i po co w ogóle te ściemy ?? prostytutki też dają d*, a niby to jest zakazane ... oficjalnie powinno się zezwolić na koksy, może nowi sponsorzy by dołączyli, szczególnie firmy farmaceutyczne :mrgreen:

#254 luqinio

luqinio
  • Użytkownik
  • 63 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 19 July 2012 - 15:19

@rodman lubię to!
Szczególnie ta kategoria koks. Imo najlepiej by mięli liderzy tej kategorii koszulki w więzienne pasy...

#255 Gosc_Zaborowski1_*

Gosc_Zaborowski1_*
  • Gość

Posted 19 July 2012 - 16:18

ale Froome pokazuje sporo , a na dzisiejszym etapie to juz troche jaja. predzej on powinien jechac w żółtej koszulce niz Wiggo ktory ledwo dawał rade za Chrisem. Froome znacznie przysłania tego lidera , dziwny jest ten tegoroczny Tour...

#256 rodman

rodman
  • Użytkownik
  • 255 posts

Posted 19 July 2012 - 16:29

trochę komiczne zakończenie "górskiego TdF" ... Wiggins obawiając się , że Froom może go pokonać na czasówce , nie dał mu wygrać etapu żeby czasami za dużo nie nadrobił :lol:

jak dla mnie to Froom wygrał TdF :mrgreen: , teraz jest jeszcze więcej wart niż po zeszłorocznej Vuelcie, ciekawe co wybierze:
- pozostanie sługusem za wielką kasę i zadowolenie się możliwością liderowania w innym wielkim Wyścigu ?
- a może jednak przejdzie do innego zespołu za wielką kasę i spróbuje wygrać TdF 2013 ?

... może mieć chłopak dylemat, w najgorszym wypadku będzie miał .... wielka kasę :-P

#257 jark

jark
  • Użytkownik
  • 276 posts

Posted 19 July 2012 - 16:42

.... i znów pokaz , zaprzeczenia współzawodnictwa

doping, sterowanie z foteli aut,
ustalanie liderów a nie wyłanianie najlepszych w drodze normalnej, zdrowej rywalizacji
etc
i dziwić się , że ta 'widowiskowa' dyscyplina 'sportu' jest niekochana ???

jarek :-/

#258 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2,254 posts
  • Skądkrakow

Posted 19 July 2012 - 17:23

Liquigaz wykonał dzisiaj wspaniałą robotę , ,zeby pzypieczętować zwycięstwo Wigginsa :mrgreen: Holowali go na plecach kilkadziesiąt kilometrów, tylko po co? Chyba głupszej strategii nie można było wybrać. pozdr

#259 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1,682 posts
  • SkądWLKP

Posted 19 July 2012 - 17:42

Froome smieszne gesty pod koeniec , etapu szkoda ze musi holowac tego pejsa Wigginsa ogolnie moje wrazenia przed koncem, TDF sredni wyscig gdyby nie ataki Voecklera ktory zasluzyl sobie na koszulke najlepszego gorala ;-)

Znalazlem fajna fotke z ciekawa mina w/w kolarza ;-)

http://cdn1.media.cy..._1_full_600.jpg

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

#260 adanek

adanek
  • Użytkownik
  • 72 posts

Posted 19 July 2012 - 17:49

a tu nawiązanie do wcześniej wspomnianego koksu ;-)

http://www.naszosie....-turkey-na-epo/

już wiadomo czemu nie mogli go zgubić w Turcji inni zawodnicy :-D

Reply to this topic