Cytat
Szacun dla Wigginsa za te czasówki. Jak to powiedzieli Panowie na Eurosporcie, "mocny na czasówkach i nie zgubienia w górach" :-> Chociaż jakby Sky pozwoliło Froomowi na jazdę taką jak chciał, to było by różnie.
3.5 minuty straty jaką ma Fromme to stanowczo za dużo do odrobienia w górach na takiej trasie jak w tym roku. Takie jest moje zdanie. gdyby był w innej ekipie która by na niego pracowała to może tak ale zauważmy ze pomocnicy Sky odpadali dopiero na ok 3km przed metą mniej więcej jak pamietam. Zakładając że Wiggins mógłby odpowiedzieć na atak przez ok 1.5 km to trochę to mało. Poza tym nie wiemy czy Wiggins pojechał dzisiejszą czasówkę na 100% mocy i ile w rzeczywistości mógłby dołożyć reszcie.
Mi generalnie podoba sie taki typ kolarzy którzy dobrze jeżdżą na czas i po górach. W Wigginsie nie podoba mi się jego sylwetka na rowerze i to że jeździ w czarnych skarpetach i srebrnych butach o gigantycznym rozmiarze. Wygląda to tragikomicznie wraz z anorektycznym obrazem ciała. I jeszcze ta długaśna rama i leżenie na kierownicy. od samego patrzenia bolą mnie plecy. No ale ja niestety mam kłopoty z kręgosłupem więc jakbym nie siedział to głowy za bardzo podnosić nie moge.