Skocz do zawartości

Zdjęcie

tour de france 2012

344 odpowiedzi w tym temacie

#321 wunderfaust

wunderfaust
  • Użytkownik
  • 459 postów
  • Skądz neta

Napisano 21 lipiec 2012 - 22:04

Cytat

Szacun dla Wigginsa za te czasówki. Jak to powiedzieli Panowie na Eurosporcie, "mocny na czasówkach i nie zgubienia w górach" :-> Chociaż jakby Sky pozwoliło Froomowi na jazdę taką jak chciał, to było by różnie.

3.5 minuty straty jaką ma Fromme to stanowczo za dużo do odrobienia w górach na takiej trasie jak w tym roku. Takie jest moje zdanie. gdyby był w innej ekipie która by na niego pracowała to może tak ale zauważmy ze pomocnicy Sky odpadali dopiero na ok 3km przed metą mniej więcej jak pamietam. Zakładając że Wiggins mógłby odpowiedzieć na atak przez ok 1.5 km to trochę to mało. Poza tym nie wiemy czy Wiggins pojechał dzisiejszą czasówkę na 100% mocy i ile w rzeczywistości mógłby dołożyć reszcie.
Mi generalnie podoba sie taki typ kolarzy którzy dobrze jeżdżą na czas i po górach. W Wigginsie nie podoba mi się jego sylwetka na rowerze i to że jeździ w czarnych skarpetach i srebrnych butach o gigantycznym rozmiarze. Wygląda to tragikomicznie wraz z anorektycznym obrazem ciała. I jeszcze ta długaśna rama i leżenie na kierownicy. od samego patrzenia bolą mnie plecy. No ale ja niestety mam kłopoty z kręgosłupem więc jakbym nie siedział to głowy za bardzo podnosić nie moge.

#322 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 21 lipiec 2012 - 22:48

Cytat

Mam aby nadzieję, że Fabian porobi go na olimpiadzie...

Wiggins nie ma cisnienia na zloto, bo juz ma takich krazkow kilka ale przy jego formie ciezko sobie wyobrazic kogos kto moze byc na dzien dzisiejszy szybszy od niego. Poza tym bedzie mial dodatkowa motywacje, wychowal sie w okolicach trasy TT.

#323 kudlaty_00

kudlaty_00
  • Użytkownik
  • 329 postów

Napisano 21 lipiec 2012 - 23:34

[quote name="wunderfaust"][quote]W Wigginsie nie podoba mi się jego sylwetka na rowerze i to że jeździ w czarnych skarpetach i srebrnych butach o gigantycznym rozmiarze. Wygląda to tragikomicznie wraz z anorektycznym obrazem ciała. I jeszcze ta długaśna rama i leżenie na kierownicy. od samego patrzenia bolą mnie plecy. No ale ja niestety mam kłopoty z kręgosłupem więc jakbym nie siedział to głowy za bardzo podnosić nie moge.[/quote]
Stary, ogarnij. Mi się akurat podoba jego sylwetka i ubrania oraz jego anoreksja, więc to kwestia gustu. Mógłbyś darować sobie te wyrzuty. Od patrzenia bolą cię plecy, a on wygrał TDF, więc chyba to skuteczny sposób.

#324 wunderfaust

wunderfaust
  • Użytkownik
  • 459 postów
  • Skądz neta

Napisano 22 lipiec 2012 - 05:54

Cytat

Stary, ogarnij. Mi się akurat podoba jego sylwetka i ubrania oraz jego anoreksja, więc to kwestia gustu. Mógłbyś darować sobie te wyrzuty. Od patrzenia bolą cię plecy, a on wygrał TDF, więc chyba to skuteczny sposób.

dentka ci penknie zaraz panie czupurny młodzianku... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: No pomachaj jeszcze skrzydełkami ze złości

#325 karolm92

karolm92
  • Użytkownik
  • 94 postów
  • SkądWola

Napisano 22 lipiec 2012 - 16:41

Wczoraj Wiggo, dzisiaj Cavs mogłem jakieś pieniądze na to postawić :-D

#326 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1682 postów
  • SkądWLKP

Napisano 22 lipiec 2012 - 16:43

Cytat

Mi generalnie podoba sie taki typ kolarzy którzy dobrze jeżdżą na czas i po górach. W Wigginsie nie podoba mi się jego sylwetka na rowerze i to że jeździ w czarnych skarpetach i srebrnych butach o gigantycznym rozmiarze. Wygląda to tragikomicznie wraz z anorektycznym obrazem ciała. I jeszcze ta długaśna rama i leżenie na kierownicy. od samego patrzenia bolą mnie plecy. No ale ja niestety mam kłopoty z kręgosłupem więc jakbym nie siedział to głowy za bardzo podnosić nie moge.

Milo sie czyta twoje wypowiedzi mnie to jakos , nie przeszadza swiete slowa wunderfaust, :mrgreen: :mrgreen: no ladnie dzis cave polecial prawie jak w tamtym roku ale widac radzi sobie ta predkosc na finiszu :-D

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

#327 Faramir

Faramir
  • Użytkownik
  • 238 postów
  • SkądWierzbica

Napisano 22 lipiec 2012 - 16:55

Cytat

Wczoraj Wiggo, dzisiaj Cavs mogłem jakieś pieniądze na to postawić :-D

Kursy były naprawdę słabe. Dzisiaj bardziej opłacało się postawić na Sagana w top3 niż na zwycięstwo Cavendisha.

#328 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 22 lipiec 2012 - 17:21

Francuzi zmieniaja nazwe Champs Elysees na Mark Cavendish Street :mrgreen:

#329 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 postów
  • Skądwrocław

Napisano 22 lipiec 2012 - 17:32

Cytat

Cytat

Szacun dla Wigginsa za te czasówki. Jak to powiedzieli Panowie na Eurosporcie, "mocny na czasówkach i nie zgubienia w górach" :-> Chociaż jakby Sky pozwoliło Froomowi na jazdę taką jak chciał, to było by różnie.

3.5 minuty straty jaką ma Fromme to stanowczo za dużo do odrobienia w górach na takiej trasie jak w tym roku. Takie jest moje zdanie. gdyby był w innej ekipie która by na niego pracowała to może tak ale zauważmy ze pomocnicy Sky odpadali dopiero na ok 3km przed metą mniej więcej jak pamietam. Zakładając że Wiggins mógłby odpowiedzieć na atak przez ok 1.5 km to trochę to mało. Poza tym nie wiemy czy Wiggins pojechał dzisiejszą czasówkę na 100% mocy i ile w rzeczywistości mógłby dołożyć reszcie...

Nie zapominajmy że Froome około 1:40 z tych 3:21 stracił przez defekt na początkowym etapie. Więc realna różnica między nimi to 1:40. A to już jest do nadrobienia w górach. Ale to czyste teoretyzowanie w tej chwili.

Za to nie ulega wątpliwości, że jeśli Froome utrzyma formę z zeszłej Vuelty czy tego Touru to w najbliższym czasie na pewno jakiś wielki tour wygra. I to nawet w rywalizacji z Contadorem. Pytanie tylko czy w przyszłym roku dalej będzie w Sky (ma kontrakt) i czy znowu nie przyjdzie mu być pomagierem Wiggo na TdF. Idealnie byłoby - Froome Giro i Vuelta, Wiggo Tour.

#330 szymonef

szymonef
  • Użytkownik
  • 142 postów
  • Skąddolnośląskie

Napisano 22 lipiec 2012 - 18:54

O walkach z Contadorem to teraz wróżenie z fusów, nie wiadomo, w jakiej jest formie.
Ale jak ma nogę jak np. podczas Giro 2011 to obawiam się, że nawet Froome by zostawał z tyłu...

#331 Gosc_szymas_*

Gosc_szymas_*
  • Gość

Napisano 22 lipiec 2012 - 19:37

Cytat

Cytat

Jesli ktos ma mozliwosc to warto sprobowac angielsiej relacji z touru, to mega przepasc, w porownaniu z tym co mozna uslyszec od polskiego duetu.

jesteśmy Polakami i w Polsce mieszkamy więc słuchamy po polsku,nie kazdy zna angielski,a zabawny komentarz naszych ludzi jest naprawdę świetny z ironicznymi wstawkami,zdarzają się eksperci z peletonu,którzy wiele ciekawych rzeczy wyjaśnic mogą laikom,co bardzo polecam i pozdrawiam

oprócz rozweoju VO 2 max. wypada rozwijać się pod innymi względami

Tompoz

#332 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 22 lipiec 2012 - 19:55

Zobaczycie ,że za rok na tour de france nie będzie słychać o Angliku "PKS" albo nie będzie jechał ;-)
Kurcze tak kibicowałem Saganowi jeszcze z 6 metrów i by połkną tego Cave coś tam

#333 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2254 postów
  • Skądkrakow

Napisano 22 lipiec 2012 - 20:02

Ja osobiście ich dość lubię, zwłaszcza Wyrzykowskiego. Czasem mnie tylko wkurza, jak się zapamiętają w swojej paplaninie i nie zauważają , co się dzieje na trasie. pozdr

#334 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1682 postów
  • SkądWLKP

Napisano 22 lipiec 2012 - 20:06

Cytat

Zobaczycie ,że za rok na tour de france nie będzie słychać o Angliku "PKS" albo nie będzie jechał ;-)
Kurcze tak kibicowałem Saganowi jeszcze z 6 metrów i by połkną tego Cave coś tam

Ale ty narzekasz chlopie wyluzuj troche, taki jest sport pochwal sie swoimi wynikami pozniej komentuj nie ciagle narzekasz na SKY i Wigginsa ;-)

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

#335 Faramir

Faramir
  • Użytkownik
  • 238 postów
  • SkądWierzbica

Napisano 22 lipiec 2012 - 20:26

Cytat

Taaak, taak :lol: To zdecydowanie wina organizatorów, meta za wcześnie ! :D

#336 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 22 lipiec 2012 - 20:47

Ciekawe jak by finiszowali po tym bruku czy też by tak bujali rowerami ;-)

#337 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 22 lipiec 2012 - 20:53

Dzisiejszy finisz i piatkowy, ktory wygladal tak jakby wszyscy sie zatrzymali, a jechal tylko Cav, pokazuja, ze na plaskich finiszach nie ma na niego byka.

Cytat

... tego Cave coś tam

Zalatuje to pewna ignorancja!
Dla przypomnienia, Jest on na 4 miejscu listy zwyciezcow etapow w historii TdF (to byl jego 5 tour, pozostalym trzem zajelo to od 7 do 12 startow). Teczowej koszulki tez sobie nie kupil na wyprzedazy.

#338 Cavendish

Cavendish
  • Użytkownik
  • 8 postów
  • SkądMarki

Napisano 23 lipiec 2012 - 09:44

Cytat

Ty widziałeś, że Sagan Jak wyszedł z koła Cavendisha to Momentalnie z tyłu zostawał? i jeszcze Kiedy Sprint zaczął Cav a kiedy Sagan...

Ale na mnie najwieksze Wrażenie sprawił Haedo On był ze 3 pozycje za saganem i ich tak dogunił 8-)

#339 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3237 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 lipiec 2012 - 14:13

Czy Vuelta będzie w tym roku "Wielką Pętla" :?: TdF nią nie był, nie w takiej obsadzie.
Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#340 co-driver

co-driver
  • Użytkownik
  • 98 postów
  • SkądRościszów

Napisano 23 lipiec 2012 - 14:20

Sądząc po trasie i jej konfiguracji szansa na rewanż górali.
http://www.lavuelta....ido/vuelta.html

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy