Stryjek, ja tam wentyl/przedłużkę izolacją owijam na twardo tam gdzie przechodzi przez obręcz
szytki
Napisano 25 lipiec 2018 - 09:03
Zrobiłem wszystko o czym pisaliście i dalej stuka:(
Założyłem wczoraj stare koło z oponką i cisza, zostaje do zbadania szytka i łożyska.
Na początek taniej i łatwiej będzie zerwać szytkę
Tym razem też przykleję na taśmę tylko muszę gdzieś znaleźć polecaną taśmę Velox Jantex.
Napisano 26 lipiec 2018 - 20:59
Przyszedł czas i na mnie aby przejść na szytki...
Dwa pytania do ekpertów:
1. Złoty środek pomiędzy wytrzymałością na przebicia, przyczepnością i oporami toczenia, które szytki:
- schwalbe lugano,
- challenge elite pro,
- conti sprinter gator,
- michelin pro4
- vittoria rubino pro
2. Jaki uszczelniacz na drogę?
- mleczko Stansa
- vittoria pit stop
- velox
- conti revo
kleił będę mastikiem one...
CarbonOne.pl - koła na szprychach karbonowych
Blackcatwheels.pl - Koła na zamówienie
Sklep - obręcze, piasty, szprychy
Wrocław
Kontakt na priv, @ lub tel: 604 40 95 04
Napisano 27 lipiec 2018 - 06:34
2. Duzo uzywalem Stana, troche Vittorii. Nie znam pozostalych dwoch. Dla mnie Stan ale jak cos jeszcze wchodzi w gre, to Orange.
Tego typu usczelniacze sa dobre do mniejszych przebic. Ewentualnie Tufo Extreme do wiekszych awarii. Z tym, ze w odroznieniu do wczesniej wymienionych, jest to tylko "fixer" ale podobno skuteczny w przypadku wiekszych awarii.
Nigdy nie uzywalem. Jakos ostatnio przebicia mnie omijaja. A jak juz cos sie dzieje w drodze, to mam zawsze zapas.
Napisano 27 lipiec 2018 - 08:49
1. Jest jakis powod, ze lista wyglada tak a nie inaczej?
2. Duzo uzywalem Stana, troche Vittorii. Nie znam pozostalych dwoch. Dla mnie Stan ale jak cos jeszcze wchodzi w gre, to Orange.
Tego typu usczelniacze sa dobre do mniejszych przebic. Ewentualnie Tufo Extreme do wiekszych awarii. Z tym, ze w odroznieniu do wczesniej wymienionych, jest to tylko "fixer" ale podobno skuteczny w przypadku wiekszych awarii.
Nigdy nie uzywalem. Jakos ostatnio przebicia mnie omijaja. A jak juz cos sie dzieje w drodze, to mam zawsze zapas.
Lista szytek taka a nie inna z dwóch powodów:
1. Rozmiar. Obręcz karbonowa ma 25mm więc celuję w szytki 25mm
2. Cena. Wszystkie wymienione są w okolicach 50 CHF (https://www.probikeshop.ch/en/ch/). Gdyby coś dobrego było by w tym budżecie to było by idealnie
Wrocław
Napisano 30 lipiec 2018 - 17:17
Dzięki @Rappid. Czy coś jeszcze jest godnego uwagi w tej cenie za szytkę (50CHF/ 180 PLN)?
Wrocław
Napisano 30 lipiec 2018 - 20:48
Jak tak, to na Merlincycles jest jeszcze Vittoria Pave 27mm £35! 25mm maja za £45. Szytka bez porownania lepsza od kazdej z powyzszej listy.
Napisano 30 lipiec 2018 - 21:08
Wejdzje ci w rame 27mm?
Jak tak, to na Merlincycles jest jeszcze Vittoria Pave 27mm £35! 25mm maja za £45. Szytka bez porownania lepsza od kazdej z powyzszej listy.
Nie wejdzie, ale będę polował za 25mm. Koła sobie składam za kilka tyg więc trochę czasu jeszcze jest.
Dzięki!
Wrocław
Napisano 13 sierpień 2018 - 19:38
Za to pojawił się kolejny problem, wykręciła mi się przedłużka wentyla i niestety nie da się napompować szytki. Wcześniej miałem podwiniętą teflonem i było ok, a teraz nie jestem w stanie tego zrobić. Jest jakiś sposób żeby uszczelnić przedłużkę? lub jakieś przedłużki z fabryczną uszczelką?
Napisano 04 wrzesień 2018 - 20:49
£44.5!
W tej cenie to warto zrobic zapasy.
Napisano 14 wrzesień 2018 - 22:57
Ja zalałem mleczkiem stana (30ml). Do tego wożę Tufo extreme
Ogólnie szytki.... POEZJA. Na zakrętach trzymają jak przyklejone, sama jazda jak po masełku no i podjazdy jakoś lżej idą. Czemu ja tego wcześniej nie spróbowałem...
Aha, klejenie mastikiem, dwie warstwy na obręcz, dwie na szytkę. Ostatnia trzecia na obręcz i montaż szytki. Poszło od strzału, szytki idealnie siadły.
Wrocław
Napisano 11 listopad 2018 - 18:23
Ale jezdzilem przez dwa sezony jesienno-zimowe na Pave open i na tej podstawie moge sadzic, ze wersja szytkowa jest rownie dobra.
- Tytanowy_Andrzej lubi to
Napisano 26 luty 2019 - 22:35
Czołem! Niestety tym razem muszę zapytać o szytki z dolnej półki - ktoś się orientuje czy jest jakaś większa różnica pomiędzy Schwalbe Lugano (115zl), a Conti Sprinter (175zl)?
Conti miałem w ubiegłym sezonie i były bardzo przyzwoite, ale jeśli Lugano mają być podobne to wolę żeby ta stówa została w portfelu (życie )
Tak, wiem, że wszystko to szlaufy - kiedyś będę jeździł na Veloflexach spoko