Stosunek wzrostu do wagi
Started By
krzysztof1985
, 28 wrz 2008 15:36
396 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 02 styczeń 2012 - 18:49
Na początku tego tematu: 28 wrzesień 2008r = 186cm i 65kg
-------------------------------------------------------------------------
Dzisiaj: 02 styczeń 2012r = 187cm i 72kg
i myślę ,że więcej się już nie roztyję :-P bo na razie zimowy plan idzie super = schudnąć do 70kg
-------------------------------------------------------------------------
Dzisiaj: 02 styczeń 2012r = 187cm i 72kg

i myślę ,że więcej się już nie roztyję :-P bo na razie zimowy plan idzie super = schudnąć do 70kg

Napisano 02 styczeń 2012 - 22:03
Cytat
... udało się zejść z 75kg do 69kg przy 179cm wzrostu
Tak się rozpisaliście w tym temacie, więc i ja nie pozostanę obojętny ;-)
Trochę się u mnie pozmieniało od tamtego wpisu ...
Obecnie ważę 59kg w porywach do 60kg. I nic nie urosłem ;-) Ciągle mam 179cm wzrostu.
Co prawda na płaskich i wietrznych treningach braknie mocy, ale za to w górach kicam jak antylopka

Tak czy siak muszę przytyć trochę, chociaż ciężko będzie. Mój silnik ma chyba za dobre spalanie, mimo że ładuję go porządnym paliwem.
Napisano 02 styczeń 2012 - 22:48
Cytat
To jest dokładnie ten model wagi http://www.eldom.eu/...es/two300_eldomserav, na jakiej podstawie mierzy te wszystkie parametry WAGA ?! jaką to ma dokładność ? :->
Ma ona takie dwie jakby elektrody na których trzeba stanąć gołymi stopami, przepływ impulsu elektrycznego dokonuje pomiarów ( to tak w skrócie bo szczegółów nie znam)
Dużo dobrego słyszałem o wagach Tanita http://tanita.sportk...nita-bf-350.htm
Napisano 02 styczeń 2012 - 23:02
Cytat
Na ceneo chodzi w granicach 70zł. Mam ją już kilka lat. Duża powtarzalność pomiarów, wylicza nawet ilość kalorii jaką można przyjąć dziennie bez ryzyka podwyższenia wagi ciała. Podstawowa zasada do tej lub podobnych wag jest taka że musi stać w momencie pomiaru na twardym podłożu. Oczywiście nie muszę mówić że pomiar dokonujemy o stałej porze dnia najlepiej rano po opróżnieniu balastuserav, a twoja ile kosztowała?

Napisano 03 styczeń 2012 - 13:53
Cytat
Eldom jest solidną firmą i raczej dla własnych potrzeb powinna poprawnie wskazywać. Nie mam niestety porównania z lepszymi urządzeniami. Może ktoś miał taką możliwość porównać pomiary z takich domowych urządzeń a profesjonalnym sprzętem ?kurde teraz się zastanawiam nad taką. Ciekawy jestem jak sie ma dokładność do tych tanita bo cena ich to kosmos
Napisano 03 styczeń 2012 - 15:58
Ja byłem ostatnio na badaniach sportowych i mieli tanitę, co robi wydruk.
Jak dla mnie to to nic specjalnego, bo one liczą to przez wiek,wagę i wzrost.
Trochę oszukane
Chyba lepiej tkankę tłuszczową zmierzyć sobie miarką z Fitness Authority do kupienia w sklepie z odżywkami
Jak dla mnie to to nic specjalnego, bo one liczą to przez wiek,wagę i wzrost.
Trochę oszukane

Chyba lepiej tkankę tłuszczową zmierzyć sobie miarką z Fitness Authority do kupienia w sklepie z odżywkami

Grube kolarstwo, BMI fighter
Dodaj odpowiedź