Nabiał - dobro, czy zło ?
Napisano 03 grudzień 2012 - 21:37
Proste, każdy organizm jest inny , jeden lubi i potrzebuje mleka, a drugi wode ognistą .
Jedzta tyle ile potrzebuje organizm do funkcjonowania , a nie żryjcie .
Zresztą .... obecne mleko to porażka .
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, velotech@vp.pl
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 03 grudzień 2012 - 21:44
Nie wiem czemu ludzie nie zauwazaja tego ze jest to tylko polityka pieniadza , podobnie jak sprzedaz alkoholu czy papierosow od ktorych tez odrazu nie umerzesz

Wyobraz sobie ze wypijajc litr pelnego mleka , zjadasz tym samym pol kostki masla dziennie, i zapewniam ze nie sa to zdrowe tluszcze, zyly po jakims czasie sa w oplakanym stanie , miazdzyca , zawaly itp zatluszcza tez watrobe , kwestia czasu .
Pijmy zatem mleko, na zdrowie

http://pulsmedycyny....cukrzycy-typu-1
Ps; Niejednemu dziecku mleko rozwalilo trzustke i cierpi po dzis dzien na cukrzyce.
Napisano 03 grudzień 2012 - 22:02
Napisano 03 grudzień 2012 - 22:08
Napisano 03 grudzień 2012 - 22:12

Nikt nikomu nie bedzie od "dzioba " jak to mowia odbieral ani dokladal, kazdy pije i je to co chce i wyglada pozniej tak jak wyglada

Napisano 03 grudzień 2012 - 22:13
Cytat
Marco_ jeżeli mleko i jego pochodne są takie szkodliwe, to dlaczego świadomie trujesz syna?jesli ktos chce zlapac troche zdrowej masy, to moge podeslac przepis na naturalny geiner na PN , moj dzeiciak cwiczy kulturystyke (17 latek ) w ciagu poltorej miesiaca skoczyl z 64 kg na 80kg,(cwiczac przy tym na mase) ma zamiar zrobic wage do 85 kg i pozniej bedzie definiowal i robil szesciopaka pod moim okiem
Ps; Naturalny geiner pije 3 razy dzienie plus oczywisice zdrowe wegle i w odpowiedniej ilosci bialko, tluszcze .... nie ma takiej osoby ktora by nie przytyla tym sposobem, chyba ze ma tasiemca
edit ; nie wiem czy tu wrzucacie przepisy , ale jakby co to tutaj ;
Geiner - Natura (500kcl)
300ml Mleka (z pewnego zrodla najlepiej, bo jest mleko i "mleko")
50 gram platkow owsianych pelnowartosciowych
1 lyzka miodu
100 gram quark czyli twarogu
1 owoc , najlepiej banan
Zmiksowac i pic 3 razy dzienie (rano , obiad , kolacja)
Napisano 03 grudzień 2012 - 22:21

Ja mam kości jak skała , mój brat chuderlak , ma kruche kości lekkie i już raz złamał z byle powodu , graliśmy w kosza .
poza tym takie wypasy jak maslo robione to sie jadało na wsi na porzadku dziennym paredziesiąt lat temu i wszyscy zdrowi byli a ja jadąc na wakacje na wioche , marzylem o smaku masła prawdziwego i chleba i ciepłym mleku o 5 rano .
Człowieka jak ma coś zabić to i tak zabije, jak nie mleko to tir , kwestia czasu , a póżniej se w brode pluje , ascetyzm ??...aż se jutro mleko z Tymbarku w worku kupie w trasie wypije .... bekne i jazda dalej :mrgreen:
p.s.
jak tak sie dobrze zastanowisz to mleko to najmniejsze zagrożenie, codziennie wdychasz x kg syfu, spalin , kurzu itp dodatków.
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, velotech@vp.pl
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 03 grudzień 2012 - 22:25
Mleko w tym przypadku chyba jest najmniejszym problemem

Napisano 03 grudzień 2012 - 22:29
Kazdy ma swoj rozum, nie ma sensu podawac nikomu prawdy na talerzyku, bo by bylo zbyt proste , mleko tak jak napisales to tylko jeden z problemow, dzisiejsza zywnosc to jest jeden ogromny problem .
Napisano 03 grudzień 2012 - 22:32
Cytat
Bajki opowiadasz, przyjdzie czas to sie wrzuci foty, wtedy nie bedziesz juz mial wiele do powiedzenia ...16 kg wzrostu masy w ciągu 1,5 miesiąca??? To już nawet nie chodzi o to, że przy mięśniach nabrał dużo tkanki tłuszczowej, ale taki wzrost jest bardzo niebezpieczny dla organizmu, gdyż nagle serce musi poradzić sobie z taką ogromną nową masą.
Mleko w tym przypadku chyba jest najmniejszym problemem
Napisano 03 grudzień 2012 - 22:38

Krisowy blog sportowy:
Strava: https://www.strava.c...thletes/3746277
Endomondo: https://www.endomond...profile/1796231
Napisano 03 grudzień 2012 - 22:50
Cytat
Ja nie mówię o kwestiach estetycznych a zdrowotnych takiego nagłego skoku wagi. To różnica
Nie wątpie, że jak zrobi rzeźbę to będzie byku
Nie ma tragedi, chociaz jak napisales jest to jakies tam obciazenie dla serca i calego ukaldu krazenia , u czlowieka w starszym wieku bylo by to z pewnoscia bardzo niezdrowe .
Napisano 03 grudzień 2012 - 22:52

Krisowy blog sportowy:
Strava: https://www.strava.c...thletes/3746277
Endomondo: https://www.endomond...profile/1796231
Napisano 03 grudzień 2012 - 23:00
na tej stronie mozna sie dowiedziec o mleku chyba wszystkiego i tego czy naprawde warto je pic . Miedyz innymi , to zdanie jest bardzo ciekawe ...
" INNE PROBLEMY - Przytoczmy tylko problemy związane ze skażeniem bakteryjnym. W mleku można znaleźć bakterie salmonelli, E. Coli oraz gronkowce...."
A tutaj to juz "Hammer" sam nawet nie wiedzialem o tym ....
" BIAŁACZKA ? CHŁONIAK ? TO MOŻE BYĆ NAJGORSZE - ZBIERZ SIŁY!
Przykro jest mi o tym mówić - trzy na pięć krów w Stanach Zjednoczonych jest zarażonych wirusem białaczki bydlęcej! Obejmuje to 80% trzód mlecznych. ..."
Na koniec najlepsze streszczenie ....
STRESZCZENIE (zrodlo z powyzszego linka )
"Moim zdaniem istnieje tylko jeden ważny powód, aby pić mleko lub spożywać produkty mleczne. Robimy to tylko dlatego, że tego chcemy. Dlatego, że to lubimy
i że stało się to częścią naszej kultury. Dlatego, że przyzwyczailiśmy się do jego smaku i wyglądu. Dlatego, że lubimy je przełykać. Dlatego, że nasi rodzice robili dla nas, co tylko mogli i dostarczali mleko od naszych najwcześniejszych lat. Nauczyli nas, żeby je lubić. "
Napisano 03 grudzień 2012 - 23:14
Cytat
Marco_ tego postu raczej nie zobaczy (bo figuruję na jego liście ignorowanych forowiczów), ale tym, którzy chcą poznać obiektywne podstawy zagadnień zwiazanych z mlekiem i jego pochodnymi, polecam wcześniej przeze mnie podlinkowaną stronę --> http://www.forumszos...p=228571#228571na tej stronie mozna sie dowiedziec o mleku chyba wszystkiego i tego czy naprawde warto je pic .
Napisano 03 grudzień 2012 - 23:16

Dodaj odpowiedź