Jump to content

Photo

Tour de Pologne 2013

175 replies to this topic

#141 maccacus

maccacus
  • Użytkownik
  • 494 posts
  • SkądSzczecin

Posted 31 July 2013 - 17:51

kris91, zgadzam się! Co prawda zdążyłem tylko na końcówkę (praca... :cry:) ale walka Phinneya z rozwścieczonym stadem sprinterów za plecami była niezwykle emocjonująca aż do samej kreski!

#142 Jurek_1989

Jurek_1989
  • Użytkownik
  • 133 posts

Posted 31 July 2013 - 18:51

Trochę się z Wilier zgadzam. Szmyd zapowiadał walkę o zwycięstwo kilka dni przed TdP, więc wiedział, że jest w formie. A teraz okazuje się, że noga nie kręci. Zresztą zawsze przed wielkimi turami zapowiada, że coś dla siebie przy okazji pomocy liderowi wygra. Lepiej czasami siedzieć cicho (tak jak Michał Kwiatkowski prze TdF) i być miłym zaskoczeniem dla wszystkich niż "porażką".

#143 Mike93_KMI

Mike93_KMI
  • Użytkownik
  • 143 posts
  • SkądWioska

Posted 31 July 2013 - 19:27

Dzis mi sie udało pokibicować kolarzom . UStawilem sie wraz z kolega na 100km trasy w okolicach strefy bufetowej na podjeździe w Sułoszowej . Mialem okazje zobaczyc busa Reprezentacji Polski fotki http://fotoo.pl//out...34_sdc12461.jpg oraz http://fotoo.pl//out...38_sdc12464.jpg oraz http://fotoo.pl//out...40_sdc12463.jpg Ucieczka skladajaca sie z 7/8 zawodnikow w tym 3 polakow miała ok 3min przewagi nad peletonem . Krotki filmik ze strefy bufetowej troche slaba jakość i zle go zmontowalem w nablizszym czasie poprawie

#144 maratomania

maratomania
  • Użytkownik
  • 1 posts
  • SkądPyskowice

Posted 31 July 2013 - 22:55

Kilka ujęć od nas z dzisiejszego etapu TDP w Katowicach:

https://www.facebook...62020531&type=1

Zapraszamy :)

#145 Koroliow

Koroliow
  • Użytkownik
  • 384 posts
  • SkądKaszuby

Posted 01 August 2013 - 08:24

Nie wiem czy już ktoś o tym pisał, ale wczorajszy zwycięzca jest na Stravie http://app.strava.co...s/taylorphinney

#146 czmiel

czmiel
  • Użytkownik
  • 471 posts
  • SkądWlkp

Posted 01 August 2013 - 16:55

Czy tylko mnie wprawiło w osłupienie zamieszanie na 40. km? Na i tak wąskiej drodze zrobiło się tam strasznie ciasno, bo jakieś auto stało na jednym pasie. Pal licho ucieczka, ale peleton się nieźle wyciągnął.

#147 Gorthin

Gorthin
  • Użytkownik
  • 255 posts
  • Skąd~

Posted 01 August 2013 - 17:53

Czy tylko mnie wprawiło w osłupienie zamieszanie na 40. km? Na i tak wąskiej drodze zrobiło się tam strasznie ciasno, bo jakieś auto stało na jednym pasie. Pal licho ucieczka, ale peleton się nieźle wyciągnął.

Nie tylko Tobie. To samo zauważyłem. Ciut wcześniej jak te samochody mijała ucieczka, to wydawało mi się, że ten samochód chciał ruszyć, i go rzuciło trochę i stał dalej. Stawiam, że coś padło. Niestety zamieszanie niepotrzebne.

Dziś ciekawy etap. Pod koniec jak się urwała ta 6, to jednak myślałem, że 'włoch' Riblon ucieknie i zostawi resztę w tyle.

Ale cały czas męczy uszy komentarz. Wszystko było by w sumie ok, gdyby grafika była obszerniejsza. Za mało informacji.
A dziś Szczęsny był dobry, kiedy coś pierniczył o przewadze ucieczki nad peletonem, że oscyluje w granicach 2m a 1m40s. Szkoda, że nie wiedział, że peleton jechał około 1m zza ucieczką :roll:

#148 Greek

Greek
  • Użytkownik
  • 2,090 posts
  • SkądKraków

Posted 01 August 2013 - 18:14

A dziś Szczęsny był dobry, kiedy coś pierniczył o przewadze ucieczki nad peletonem, że oscyluje w granicach 2m a 1m40s. Szkoda, że nie wiedział, że peleton jechał około 1m zza ucieczką

Dzisiaj to już panowie z ES się z niego śmiali :)

"Najgorsze koło czyni najwięcej hałasu", Antoine de Rivarol

Ragazza Ravennesa

#149 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Posted 01 August 2013 - 18:17

Szkoda ,że sponsor saxo rezygnuje z teamu jak oni dziś jechali miazga haha

#150 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4,485 posts
  • SkądSurrey

Posted 01 August 2013 - 18:21

A kto sie usmieje z Panow z ES?

Dobreze ze nie autobus :lol:

#151 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Posted 01 August 2013 - 18:23

Mnie się dziś podobało co się działo na ostatnich kilometrach.

A najbardziej podoba mi się nowy regulamin - w końcu coś co premiuje walkę na trasie - szkoda, że tego nie pokazują w tv.

#152 Gorthin

Gorthin
  • Użytkownik
  • 255 posts
  • Skąd~

Posted 01 August 2013 - 18:42

A mam pytanko, bo aż tak bardzo się nie orientuje. Dlaczego IZAGUIRRE dostał te 10s?

#153 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4,485 posts
  • SkądSurrey

Posted 01 August 2013 - 18:47

Dzisiaj, w porownaniu do wczorajszego etapu, to miod dla oczu!
Pomijajac niedociagniecia ekipy realizatorskiej, super widoki.
Miejscowki, domy i okolicznosci przyrody, jak bym nie wiedzial, rzeklbym ze Szwajcaria.
Takie cos nalezy puszczac w swiat, a nie tragiczne Katowice.

#154 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Posted 01 August 2013 - 18:53

Za premie :) dostał

#155 Gorthin

Gorthin
  • Użytkownik
  • 255 posts
  • Skąd~

Posted 01 August 2013 - 19:15

Ależ ze mnie gapa. Faktycznie, za wszechstronność :-P
Powinienem się bardziej zainteresować, w końcu toż to lider ;-)

#156 Mister46

Mister46
  • Użytkownik
  • 91 posts
  • SkądKielce

Posted 01 August 2013 - 19:20

Ok za jakie premie, bo nigdzie nie ma tego dokładnie opisanego, a klasyfikacje na wszystkich premiach i przynajmniej 3 zawodników powinno być przed Baskiem, sumując punkty na wszystkich premiach i na finiszu. Mało to czytelne na razie, ale z czasem może się przyjąć.

#157 heavy_puchatek

heavy_puchatek
  • Użytkownik
  • 507 posts
  • SkądWroclaw

Posted 01 August 2013 - 19:28

Punktów na mecie się do tego nie dodaje, tylko to co zebrane po drodze.

Swoją drogą bardzo ciekawy etap się pod koniec zrobił. Wczoraj prawie usnąłem, ale za to uśmiałem się w ostatnich minutach. Majka Majką, Polacy Polakami ale kurcze jak tu takiemu Riblonowi nie kibicować? Jak tylko jest okazja, ten tour czy inny, ten się nigdy nie czai na końcówki, ostatnie podjazdy i takie tam bzdury. Cholernie przyjemnie się na niego patrzy :D

#158 jarabl

jarabl
  • Użytkownik
  • 281 posts
  • SkądSierpc

Posted 01 August 2013 - 20:59

Szkoda że Rafał ma tak małe wsparcie zespołu , sam musiał gonić ucieczkę a Sorensen jechał spokojnie w środku grupy..... Jeśli jutro czegoś nie spróbuje to boję się o pierwszą dziesiątkę dla niego...

#159 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Posted 01 August 2013 - 21:08

Kolarz z Ag 2r to jakiś fenomen ;) zero zmęczenia po TDF

#160 kris91

kris91
  • Użytkownik
  • 1,314 posts
  • SkądKrotoszyn

Posted 01 August 2013 - 21:09

Etapik bardzo ciekawy, TdP pełne emocji - i to mówiąc bez żadnej przesady... Super!

Bardzo mi się podoba, dzieje się duzo - i o to chodzi ;-)

Reply to this topic