GRAFIKA STROJU
Napisano 15 grudzień 2010 - 12:03
Oto odpowiedz od jednej z firm.
Witam serdecznie.
Poniżej wycena na koszulki kolarskie według indywidualnego projektu:
916 00E koszulka kolarska z krótkim rękawem, dzianina polyester "łezka", zamek 3/4 kryty, 3 kieszenie z tyłu. Cena 95,20zl/szt netto
916 21D koszulka kolarska z krótkim rękawem, dzianina polyester "Eschler" importowana ze Szwajcarii, zamek rozdzielczy YKK, rękawki z lycry,
2 kieszenie z tyłu, dodatkowa kieszeń z zamkiem. Cena 145,50zł/szt netto
964 08K spodnie kolarskie krótkie na szelkach z lampasem do druku, wykonane z Lycry Power by MITI. Wkład HT 90. Cena 104,60zł/szt netto
964 08K spodnie kolarskie krótkie na szelkach z lampasem do druku, wykonane z Lycry Power by MITI. Wkład LaFonte. Cena 124,60zł/szt netto
Wycena przy ilości mi 10 kpl.
Do podanych cen należy doliczyć podatek vat w wysokości 22%.
Okres realizacji zamówienia liczony od momentu akceptacji projektu wynosi maksymalnie 2 tygodnie.
http://img70.imagesh...oszulka2wc8.jpg
Oczywiście ten projekt będzie do dalszego rozwinięcia i dorobienia spodenek kolarskich .
Jarek-LT
Gosc_T.o.m.p.o.z_*
Napisano 15 grudzień 2010 - 12:35
Cytat
Okres realizacji zamówienia liczony od momentu akceptacji projektu wynosi maksymalnie 2 tygodnie.
Szczerze nie polecalbym tej firmy mialem ich kilka , produktow beznadzieja 8-)
Napisano 15 grudzień 2010 - 14:38
Robiłem stroje dla light-bike i nie było tragedii , sam mam już zjeżdzony strój KOLBERG KTC i nic nie działo się , w razie czego są również do normalnej ugody w ramach reklamacji.
Sądząc po braku odzewu , zresztą już któregoś z kolei przez forowiczów , cena jest kluczowym elementem .
Jak nie zrobimy tego teraz , to nie widzę innej szansy na LATO.
Jarek-LT :-(
Napisano 01 luty 2011 - 09:59
220zł za komplet to sporo moim zdaniem, bo za tą kasę można kupić jakiś firmowy zestaw, a po podróbach z Allegro, typu Saxo czy CSC mam uprzedzenia co do no-nameowych ciuchów i jak widze tą pomarańczową wkładkę w gaciach to mi sie odechciewa jazdy.
A nie ukrywam, że fajnie by było mieć ciuchy forum

Napisano 01 luty 2011 - 10:40
Jarek - na maratonie umów się z dziesięcioma osobami i zamówcie , reszta poleci .
Uwaga - Sportgang zaniża nieco rozmiarówkę.
Powodzenia
Piotr rebe Zieliński
Ceny
Spodenki ok 90 - 100zł
Koszulki ok. 70 zł
Napisano 01 luty 2011 - 11:04
Cytat
Jak stać kogoś na 200zł to i stać na 230zł.
Nikt absolutnie się nie zainteresował wiec chyba szkoda czasu............
Jarek-LT :-/ :cry: :-?
Jarek, problemem jest brak konkretów, a nie chętnych, bo niby na co jak nic nie wiadomo?
Irimi jest wzorem jesli chodzi o organizację ciuchów, chłop ma "łeb" i panuje nad wszystkim z zamkniętymi oczami.
Cena 200-250 za komplet uważam za wysoką, zwłaszcza, że ciuchy byłyby zamawiane "hurtowo" u producenta, a nie w detalu, zatem nie dziw się, że nie ma chętnych za wielu. Poza tym nadal nie wiem jaki wzór miałby być, więc jak tu chętnych znaleźć?
Wiem, że wszystko jest drogie jak sku****yn, ale wystarczy zapukać do BCM, a tam na pewno uda się kupić koszulkę w cenie 50zł, a spodenki nie więcej niż 100zł, a jakość potwierdzona przez userów. Teraz tylko dokopotować wzór, ustalić ilość chętnych i jazda.
Dlatego narazie porponuje ustalic wzór, zrobic ankiete, która wygra przechodzi. Trzeba to zrobic tak by było jak najwiecej zadowolonych ---> kupujących.
PS. LOGO mamy fajne, ale jego kolorystka jest ...., więc najpierw trza pomysleć o kolorach jakie miałyby sie znaleźć na koszulce i logo by jakos to ze sobą współgrało.
Moja propozycja to zrobienie koszulki biało czarnej z elemenatami czerwonymi lub błękitnymi. Pomysł na logo to tonacja biało-niebieska, dzięcioł jest OK, czarny rower, czerwony lub błękitny napis (w zależności od wersji) i bedzie GIT. Mysle, że kolory, które wymieniłem są uniwersalne i raczej każdemu podpasują.
Napisano 01 luty 2011 - 11:37
Znam problem zamawiania strojów - bo 2x zamawialiśmy stroje dla naszego Teamu (AGK Rybnik). To, że jest problem z ludźmi to STANDARD :-P a to było w porywach chyba 18 os. z jednego teamu...
Co do projektu ciuchów, najlepiej jest wpisać do wujka google... Szukać grafiki pod hasłem "cycling jersey" albo inne takie. Poszperać trochę w poszukiwaniu wzoru. Po co wywarzać otwarte drzwi :?: No chyba, że chcecie coś SUPER NIEPOWTARZALNEGO :-P Ale jeśli nie to wygrzebać z neta kilka wzorów, potem podyskutować nad ewent. zmianami w kolorystyce, pomyśleć nad logotypami i gotowe. Jeśli macie jakiegoś konkret grafika to czasem warto dać mu wolną rękę z ogólnym zarysem wizji. Często daje to fajne efekty, takie świeże spojrzenie na sprawę. (ja tak często robię jak mi graficy robią coś na Tour de Rybnik np. strona www, plakat, banery, itp.)
Grunt, żeby to nie było jakieś rażąco szpecące... Z czasem KAŻDY przyzwyczai się i do kolorystyki i wzoru i emocję opadną a ludziom będzie już obojętne np. czy ten szlaczek, pasek ma być wzdłuż czy poprzecznie albo po skosie :-P ;-)
Pozdrower i powodzenia ;-)
Robert
Napisano 01 luty 2011 - 12:38
Ciągle tu był !!!!!!!!!!!!!!!!
Oczywiście do tego spodenki w tym stylu , duuuużżżżżo miejszy napis producenta a nasz większy , dobór kolorów aby wszystkim w miarę pasowało i po kłopocie.
Jarek-LT :-/
Napisano 08 marzec 2011 - 20:08
Napisano 08 marzec 2011 - 20:11
To jest strój forumowy i musi być taki sam dla każdego.
Robimy jeden kolor. Bierze ten ,któremu się będzie podobał.. Nikomu nic na siłe nie wciskać.. Nie rozumiem.. Zrobić jeden wybrać, zamówić i tyle..
Dodaj odpowiedź