Wybór obuwia rowerowego
Posted 14 April 2014 - 07:29
Posted 17 April 2014 - 20:50
Posted 17 April 2014 - 21:02
Witam. Co sądzicie o tych butach?
http://sklep.sprint-...id_product=4503
polecam fiziki r3 ja kupiłem po przecenie za 399zl
#325 Gosc_adazz_*
Posted 18 April 2014 - 05:47
Ja ostatnio próbowałem zakupić buty Sidi w Bikestacji, niby wszystko ok, ale...
- przerażający brak kontaktu, zero odbieranych telefonów, zero odpisywania na maile, a wiadomo że z butami/rozmiarówką Sidi nie ma lekko...
- zamówiłem wysyłkę kurierem, szła równy tydzień - 7 dni,
- zwrot kasy na odesłaną przesyłkę w miarę sprawny bo jeden dzień ....
Bikestacja jest już tylko cieniem dawnego sklepu, ze wskazaniem na to że niebawem się "zawiną" z rynku, straszna obsługa, zero kontaktu ... cóż ....czasy się zmieniają i każdy ma duże wymagania - ja np. dopłacę do sklepu stacjonarnego np. Harfa w którym mam i doradztwo, i wybór, ale bulę za to drożej ....coś, za coś ;-)
Posted 18 April 2014 - 21:50
W środę zadzwoniłem z zapytaniem czy jest już wysłane itp., bo zależało mi żeby je mieć przed weekendem. Miły chłopak powiedział, że zaraz szybko spakuja, bo kurier jeszcze nie wyjechał i wyślą. Tak też się stało, więc złego słowa powiedzieć nie mogę.
Posted 22 April 2014 - 13:48
Witajcie.
Szukam butów szosowych w przedziale cenowym mocno budżetowym tzn. tak max 250zł.
Z racji że mieszkam w mieście gdzie mam decathlona a wolę buty najpierw przymierzyć zastanawiam się nad takimi modelami:
http://www.decathlon...id_8243683.html
lub
http://www.decathlon...id_8244781.html
Czy ktoś może używał tych butów i może coś a propo nich napisać ?? A może jakieś inne propozycje?
Dodam że jeżdżę raczej rekreacyjnie, max dystanse dzienne do 130-150km, rocznie ok 3500 km, używam pedałów LOOK.
Dotychczas używam butów Adidas Primato zakupionych w Harfie we Wrocławiu. Niestety już się ich nie produkuje a aktualna oferta Harfy nie na moją kieszeń.
Dzięki z góry za porady.
Posted 22 April 2014 - 20:27
Ze swojej strony mogę polecić R160. Wprawdzie są srebrne i na 3 rzepy, ale stopa siedzi w nich stabilnie (są trochę węższe od R088, długość taka sama), mają karbonową podeszwę, a na A znajdziesz je w super cenie.
Posted 22 April 2014 - 22:42
W podobnej, a może nawet lepszej cenie dostaniesz Shimano R088, na plus jak kolega wyżej wspomniał klamra. Od jakiegoś czasu je mam i mogę śmiało polecić. Niby mówią, że nie ma wielkiej różnicy między rzepami, a klamrą ale ja odczułem lekką różnicę w trzymaniu się buta (poprzednio miałem R077 czyli prawie to samo co R088 ale zamiast klamry - 3 rzepy). Tak jak mówiłem, w moim odczuciu lepiej się R088 trzymają.
Posted 26 April 2014 - 17:17
Nie mam mozliwosci przymiarki.
W duzych rozmiarach ich tabele nie tzymaja sie kupy . Ogolnie jesli w tabeli dl wkladki ma np 29 cm czy w rzeczywistosci jest to 30 cm. ?
Posted 26 April 2014 - 18:11
Mało tego - mam wrażenie, że ich wkładki mają na tyle nietypowy kształt, że nie można ich po prostu porównać z dowolną inną wkładką. Zwróć też uwagę, że np. producenci często podają rozmiary w odniesieniu do długości stopy, a większość opinii na forach dotyczy długości wkładek, która z zasady jest większa.
Kieedyś mierzyłem dla Klienta te buty i o ile dobrze pamiętam, rozmiar 49 przypadał na wkładkę 29 cm, a 50 to było ok. 29,7 cm - ale znów, to są bardzo orientacyjne obliczenia. Bez przymiarki będzie ciężko...
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Posted 26 April 2014 - 18:42
danielasu2 zamow buty z wiggle, crc lub innego sklepu, ktory ma darmowe zwroty i sobie przymierz.
PS Ale Ty jestes w Irlandii, nie ma tam u was na wsi :-P jakiegos wiekszego sklepu internetowego?
Posted 26 April 2014 - 19:15
Chris na tej wiosce to nic nie ma . Buty zwykle mam 12 uk także sidi w roZm 48 to 12,5 uk z tego co wyczytalem . Druga srpawa jest taka ze no roZm 50 to tak jak piszecie wkladka 29,7 ale to jakas bzdura bo 47 to ma wkladke 30 w normalnych butach.
#335 Gosc_tobo_*
Posted 26 April 2014 - 23:22
Panowie to jak to jest z tymi rozmiarami Sidi bo z tego co wiem ich tabele rozmiarowe sa do kitu.
Nie mam mozliwosci przymiarki.
W duzych rozmiarach ich tabele nie tzymaja sie kupy . Ogolnie jesli w tabeli dl wkladki ma np 29 cm czy w rzeczywistosci jest to 30 cm. ?
Używam butów Shimano 45, Sidi 45, Bontrager 45.
Posted 27 April 2014 - 07:54
Ja mam 47 (przy moich skromnych 188cm, w porównaniu do Ciebie) w sidi, specialized, gaerne, jedynie w vittorii mogłoby być 46 3/4.
Cywilne w większości 11, a czasami 11.5.
Zobacz na CRC, chociaż darmowe zwroty są tyko na terenie UK ale są umiejscowieni rzut beretem od Ciebie, więc może przesyłka do północnej części wyspy nie zrujnuje Ci portfela.
#337 Gosc_adazz_*
Posted 03 May 2014 - 10:11
Pozwolę znów zabrać głos 8-)
Buty SIDI mają rozmiarówkę w "cały świat" - żadna tabela SIDI nie odpowiada rzeczywistości (!) serio, wiem co mówię - usiłowałem kupić buty SIDI i ....kupiłem FIZIK, z kolei buty FIZIK po drugim użyciu wyglądają tak *(rozkleił się topowy model butów FIZIK R1):
(kupiłem 21.04.2014) więc już je pakuję i odsyłam mam nadzieję (?) że sklep z Poznania "Euro Bike Products Piotr Pawlak" uzna reklamację :-?
ps. We Wrocławiu otwarto SIDI center, więc wszystkie modele w pełnej rozmiarówce, w poniedziałek jadę ...