To nie rzepy, to POWERSTRAPS!
Zawsze mogły to być sznurowadła, c'nie?
Posted 15 June 2019 - 06:40
To nie rzepy, to POWERSTRAPS!
Zawsze mogły to być sznurowadła, c'nie?
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Posted 15 June 2019 - 09:36
Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman
Posted 15 June 2019 - 19:36
Ribble R872 - Octane One Gridd
Posted 18 June 2019 - 01:37
właśnie aktualnie je ujeżdżam. I serdecznie polecam - świetne obuwie. Sztywne, jak decha, a jednocześnie wygodne. Czuję zdecydowaną poprawę po Bontragerach RL.
@Update
Po trochę ponad rok uzywania, ~10kkm - trzeszczą. A dokładniej - trzeszczy jeden but (prawy, co nie ma zresztą znaczenia w tej dyskusji ) Trzeszczy styk bloku z podeszwą. Dostaję już nerwicy natręctw. Dokręcenie bloku nie pomoglo. Jak "czeszczało" tak "czeszczy' dalej. Stare, zdrachane Bontragery nie "czeszczą" ... Właśnie próbowałem rozpracować to "czeszczenie", bo mi już spać nie dawało Dalej "czeszczy". Idę spać.
Posted 18 June 2019 - 06:34
Posted 18 June 2019 - 07:18
Tez tak mialem kiedys. Lekko przesmaruj pedal, miejsca styku z blokiem. Pomagalo.
Spróbuję tak zrobić, dzięki. Ale dziwne jest to, że 'szczela" tylko w jednym przypadku - NorthWave. Bontragery nie "szczelają".
IMHO to trochę brzmi jak pękająca podeszwa ... Może jakiś piach się dostal pomiędzy but i blok - dzisiaj przeprowadzę dokladniejsze śledztwo.
Posted 18 June 2019 - 07:44
Wystarczy, że podeszwa jest minimalnie grubsza albo odkształca się na tyle, że styka się z pedałem. Nic niepokojącego, warstewka smaru albo wosku powinna rozwiązać problem.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Posted 18 June 2019 - 07:57
Posted 18 June 2019 - 08:23
Wystarczy, że podeszwa jest minimalnie grubsza albo odkształca się na tyle, że styka się z pedałem. Nic niepokojącego, warstewka smaru albo wosku powinna rozwiązać problem.
wydaje się, że problem solved (na tą chwilę).
Odkręciłem blok, przeczyściłem wszystko dokładnie, przykręcilem - nie trzeszczy. Przetestuję trwałość tego rozwiązania po południu. Wczoraj w pierwszej chwili już mi się wlosy jeżyły na głowie - pierwsza myśl to to, że support się rozpada
UPDATE: zdecydowanie wina pyłu/brudu pomiędzy blokiem a podeszwą. Przetestowane po wyczyszczeniu - nie trzeszczy. I cieszy mnie to bardzo, bo b. cenię sobie te buty.
Posted 03 August 2019 - 17:06
Kupiłem Northwave revolution.
I jak ci się sprawują buty?
Ja kupiłem w tamtym tygodniu, jutro pierwsza jazda.
Posted 10 August 2019 - 21:27
Można spytać jak wam się jeżdzi na tych revolutionach z northwave? Mam model poprzedni czyli evolution, na początku pozytywnie no ale jednak z czasem emocje opadły . Znaczy fajnie leżą, dość sztywne ale wentylacja w tych butach to jakieś nieporozumienie . Max do 20-22 stopni jest ok, potem czuć nadmierne ciepło a powyżej 30 stopni buty w środku i skarpety są tak mokre jakbym jeździł w deszczu . A do tego podeszwy w okolicach bloków lekko się poodklejały. Stąd też jestem ciekaw jak jest w tym modelu nowszym
Posted 10 August 2019 - 21:38
Poszukuje butów szosowych do bardzo wąskiej, nietypowej stopy. Posprawdzałem cały asortyment Shimano i niestety wszystko jest za szerokie. Podobno model Specialized S-works Road z sezonu 2015 byłby dla mnie idealny, ale w rozmiarze na stopę 25,5 cm jest niedostępny. Czy możecie doradzić, który producent mógłby mieć coś odpowiedniego?
Posted 11 August 2019 - 10:03
Można spytać jak wam się jeżdzi na tych revolutionach z northwave? Mam model poprzedni czyli evolution, na początku pozytywnie no ale jednak z czasem emocje opadły . Znaczy fajnie leżą, dość sztywne ale wentylacja w tych butach to jakieś nieporozumienie . Max do 20-22 stopni jest ok, potem czuć nadmierne ciepło a powyżej 30 stopni buty w środku i skarpety są tak mokre jakbym jeździł w deszczu . A do tego podeszwy w okolicach bloków lekko się poodklejały. Stąd też jestem ciekaw jak jest w tym modelu nowszym
Zbyt krótko w nich jeżdżę by coś napisać, a i dziś tylko +24 stopnie C.
Posted 12 October 2019 - 18:56
Poleci ktoś buty:
- SPD (nie sl)
- na szeroką (wysokie podbicie) stopę,
- dobrze trzymające piętę
- koniecznie BOA,
- dobra wentylacja
- w cenie powiedzmy do 800zł (kilka zł można dołożyć)
Obecnie stopę okuwam w Specialized Rime MTB, but wygodny zniósł kilak sezonów i po woli widać ząb czasu (materiał na zapiętka zaczyna się dziurawić, gdzie nie gdzie wychodzą nici)
Pozdrawiam
Posted 12 October 2019 - 19:22
Posted 19 October 2019 - 08:49
I jak ci się sprawują buty?
Ja kupiłem w tamtym tygodniu, jutro pierwsza jazda.
Hej @Sergento, sorry dopiero odczytałem.
Jakość wykonania bardzo dobra. Zrobiłem w nich ok 5000km w dobrych warunkach pogodowych. Są łatwe do czyszczenia, moim zdaniem wyglądają w 90%-95% jak nowe (pomijam podeszwę).
Co do wygody, na początku były bardzo mocno dopasowane, wręcz myślałem, że ciut ciasnawe. Z kolei teraz trochę się "rozeszły" i powiedziałbym, że są ciut za luźne - w sensie dość mocno je skręcam żeby dobrze leżały. Indeks sztywności 12/15, wcześniej miałem Shimano R088 (nie wiem jaki tam był indeks sztywności) i nie odczułem szczególnie różnicy, czy to w transferze mocy czy w komforcie. Pewnie jakbym pojeździł pół godziny w Shimano i od razu zmienił na NW i też z pół godziny jazdy to może bym odczuł.
Jeśli się podobają to polecam. Ale czy to jest najlepszy stosunek ceny do jakości/wygody/transferu mocy w tej cenie? Tego nie wiem.
Posted 21 October 2019 - 16:02
Dzięki, też już je użytkuję od jakiegoś czasu. Zauważyłem, że przy dłuższych wycieczkach język bardzo lubi przesunąć się na bok, u ciebie także?
Posted 21 October 2019 - 22:59
jak się ma spraw rozmiarówki w butach fizika ? mam stopę 265mm i nie wiem czy kupić buty w rozmiarze 42 czy szukać 42,5 ?
moja stopa czuje się dobrze w zwykłych butach adidas, nike w rozmiarze 42, ale już np w pumach drift cat 5 (które budową mają opinającą, podobną do szosówek) to w rozmiarze 42 (270mm) mam stopę na ścisk - daję radę w nich chodzić, nic nie puchnie, drętwieje ale a w rozmiarze 42,5(275mm) stopa czuje się lepiej, bardziej komfortowo,