Faktycznie znalezienie czegokolwiek o tych butach chyba graniczy z cudem, więc może ja dodam swoje wrażenia (wprawdzie są to pierwsze wrażenia, ale zawsze coś).Czy to dobra oferta: http://allegro.pl/bu...3612224828.html ?
Na forum za dużo o tych butach nie jest napisane, Cena bardzo dobra, ale nie mają klamry. Brać je czy R088 z klamrą?
pozdro
Buty kupiłem bez wcześniejszego mierzenia - zrobiłem jedynie test na R088, dobrałem rozmiar (44 był ciasny, 45 miał sporo luzu z przodu... ostatecznie padło na 45), sprawdziłem jak leżą, jak trzymają nogę. W razie gdyby nie pasowały zawsze mógłbym je odesłać, tracąc jedynie kilka zł za przesyłkę. No ale zamówiłem, następnego dnia były już u mnie i w weekend mogłem już w nie wskoczyć i zrobić spokojne 60.
Jak R160 wypadają w porównaniu? Zaskakująco dobrze. Są sztywniejsze, nie tylko jeżeli chodzi o podeszwę (karbon), ale też całą resztę buta (prawdopodobnie chodzi o wykorzystany materiał, który jednocześnie ma umożliwiać termoformowanie obuwia) - w tym przypadku 3 rzepy i sztywniejszy but wypadają lepiej niż 2 rzepy + klamra i "miękki" but. Dobrze trzymają piętę - nic się nie rusza, nie ociera. Wydają się też trochę węższe od R088 i mniejsze (ale delikatnie) - po dobrym naciągnięciu rzepów czubek buta nie marszczy się tak jak miało to miejsce w R088 (a mam dosyć szerokie stopy), a sam but leży lepiej (żadne termoformowanie nie było potrzebne).
Ogólnie jestem bardzo zadowolony z zakupu.