Edit: i jeszcze jaki możecie sklep polecić bo na razie widzę że fulcrum 7 = fulcrum 5 na allegro cenowo

Napisano 03 listopad 2012 - 14:23
Napisano 29 listopad 2012 - 21:03
Napisano 30 listopad 2012 - 08:15
Napisano 12 styczeń 2013 - 19:33
Napisano 24 czerwiec 2013 - 16:15
Napisano 07 sierpień 2013 - 20:17
takie czy inne, lepiej zeby mialy bebenek pod 11tke.. a noz za rok, dwa "najdzie" zmiana na nowy naped... i (?) . Juz widac przeceny na kolach tylko pod 10tke.
Odnosnie Fulcrum : "walniete" byly kola 26" z oznaczeniem red metal 5 i 10 . Wadliwe lozyska. wycofane blyskawicznie.
F racing 3,5 maja obrecze od 3 i reszte od 5 , racing 4 to racing quattro- nie ida jako "fabryczne", ale moze to byc "3,5" dla innego producenta niz Cervelo , Racing T to Racing 7 , 6tki maja obrecze od 5 i reszte 7mki... +- mechanizm oznaczen tak dziala.
psy szczekaja, a karawana jedzie dalej.
porzadek jest domena prostych umyslow, tylko geniusz ogarnie chaos.
Napisano 29 sierpień 2013 - 18:22
A ja wlasnie kupilem sobie Fulcrum racing 3,5 1700g , 24/20 szprych . Naprawione Zondy ( peknieta szprycha )poszly do przelaja. I tu kolejny plus dla Campa/fulcrum - od 2012r niemal wszystkie bebenki sa calkowicie wymienne : np bebenek z Eurusa Campy zamieniam bez problemu z bebenkiem Fulcrum Racing 7 Shimano .
Napisano 09 wrzesień 2013 - 13:51
u dealera Cervelo powaznie. F3,5 byly seryjne w ktorejs wersji Cervelo... .
Fulcrum 3,5 it obrecz i szprychy od F3, piasty od F5. Z tym, ze szprych jest wiecej niz w R3. 3,5 ma uklad 24/20 a R3 chyba(+) 20/18...
Waga 1650g. Cena 200-250€ zalezy od miejsca.
Glowna roznica w wadze w stosunku do 3 to ilosc szprych i piasty : te od 5ki maja stalowe osie i lozyska "maszynowe". 3jka ma juz oske alu 17mm i piasty "cup&cone" .
Mnie dziwi tylko "cichosc" bebenka--- musze rozebrac czy wszystko jest OK- inne Fulcrumy musialem przesmarowac smarem zamiast oleju zeby wyciszyc, bo ludzie ze sciezek uciekali jak bylem min 100 od nich
Napisano 18 wrzesień 2013 - 20:10
Czy w polsce jest jakiś dystrybutor fulcruma, bo jak narazie wygooglowałem jeden sklep : http://wertykal.com/...m-RACING-5/1518, nie wiem czy jak już uzbieram pieniądze to czy jeszcze będa mieli koła na sklepie, wiec pytanie gdzie jeszcze w polsce je dostane a jak nie w polsce to jakies sprawdzone miejsca w europie żebym za przesyłke nie musiał zapłacić tyle co za drugie koła, i mógł dogadac sie podstawowym angielskim. Polecacie coś ? Jesi to coś da to upatrzyłem model racing 5
Napisano 20 wrzesień 2013 - 21:20
19szymon93, dnia 18 Wrze 2013 - 19:10, napisał:
Czy w polsce jest jakiś dystrybutor fulcruma, bo jak narazie wygooglowałem jeden sklep : http://wertykal.com/...m-RACING-5/1518, nie wiem czy jak już uzbieram pieniądze to czy jeszcze będa mieli koła na sklepie, wiec pytanie gdzie jeszcze w polsce je dostane a jak nie w polsce to jakies sprawdzone miejsca w europie żebym za przesyłke nie musiał zapłacić tyle co za drugie koła, i mógł dogadac sie podstawowym angielskim. Polecacie coś ? Jesi to coś da to upatrzyłem model racing 5
Fulcrum to Campagnolo a jak Campa to niestety na krajowym podwórku tylko wertykal...doświadczenia z nimi mam nieciekawe - wystawiają na stronie towar którego nie mają , kupowałem u nich koła Campy Scirocco ,zamówiłem , przelałem kasę potwierdzili i za tydzień sam musiałem zadzwonić z pytaniem o koła, miły Pan powiedział , że kół nie ma...i żebym dowiadywał się w połowie września - to był lipiec....-dziękuję .
Koła , zdecydowałem się na Zondę - nabyłem od ręki o ponad 200 pln taniej na www.bike24.de