Jump to content

warszawa - trasy

2336 replies to this topic

#141 pticaa

pticaa
  • Użytkownik
  • 40 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 March 2009 - 13:38

Ja pracuję na Targówku Przemysłowym i jeżdżę do pracy rowerem jak jest sucho i widno. Po zmianie czasu będę jeździł po pracy około godziny 16 .

#142 Von Munchhausen

Von Munchhausen
  • Użytkownik
  • 273 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 March 2009 - 16:09

MusicMan, od 17.30 to i ja mogę. Co prawda Targówek to nie moje rejony no ale nikt nie mówił, że mam się kręcić wyłącznie po osiedlu ;)

#143 kr1zje

kr1zje
  • Użytkownik
  • 1,165 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 March 2009 - 16:40

Jak już będzie dłuższy dzień to można ustalić jakieś zbiórki popołudniu na rondzie starzyńskiego/babka. Ja bym mógł na 18:30 :roll:

#144 maro

maro
  • Użytkownik
  • 159 posts
  • SkądWarszawa/Ząbki

Posted 16 March 2009 - 17:55

MusicMan ja mieszkam w Ząbkach i jak przestawimy czas będę jeździł popołudniami, proponuję kierunki wschodnie, miałbyś blisko z Targówka
z tego co wiem Bikej50 też by się pisał :-)

na Ronda zanim dojedziemy to się ściemni... ;-)

#145 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 March 2009 - 01:23

Po pierwsze, witam Wszystkich (pierwszy post). Trafiłem tu przypadkowo, ale jak widzę, dobrze się stało ;) Przeczytałem trochę wypowiedzi i przyznam, że jestem trochę podbudowany. A mianowicie... :)

1) Myślałem, że tylko ja jestem jakiś pechowy i mam mało czasu na rower (podobnie jak piotrek.kom - studia dzienne na PW, teraz jeszcze dodatkowo na głowie praca inżynierska; oprócz tego Ukochana, której przecież nie można zaniedbać :))... W poprzednich latach udawało mi się jeździć znacznie więcej, teraz na jakieś krótkie przejażdżki udaje mi się wygospodarować max kilka godzin w tygodniu, wieczorami, więc praktycznie tyle, co nic. No ale takie chyba uroki "dorosłego" (a przynajmniej "coraz doroślejszego" ;)) życia...

2) Miło, że nie wszyscy traktują szosę jako zawodowstwo :) Nie wiem dlaczego, ale mam/miałem w głowie jakiś taki głupi stereotyp (teraz widzę, że naprawdę głupi :)), że jeśli ktoś jeździ na szosie, to z pewnością jest w stanie bez problemu zrobić min 200 km ze średnią 50 km/h :) Może to dlatego, że na co dzień praktycznie nie widzi się ludzi na szosówkach na drodze, a jeśli już się widzi, to na Eurosporcie w czasie relacji z ProTour'owych wyścigów ;) A że zawodowcy jeżdżą, ile jeżdżą, to może stąd takie przekonanie? ;)

3) Od jakiegoś czasu ciągnie mnie do jazdy w grupie, ale na razie słyszałem tylko o Babce i o ich poziomie, który podobno do najniższych nie należy ;) Mimo to, kilka razy już się przymierzałem, żeby się z nimi wybrać, ale zawsze coś stawało na drodze. Widzę jednak, że może do Was udałoby mi się jakoś doczepić ;) Spotykacie się tylko na Rondzie Starzyńskiego, czy inne miejsca też wchodzą w grę (jeśli przeoczyłem jakieś informacje na poprzednich stronach, to przepraszam, na razie przejrzałem tylko pobieżnie)? Mieszkam na Ochocie, więc bardziej pasowałyby mi rejony południowej/zachodniej Warszawy (może jest też ktoś z Ochoty? :)), ale kto wie, może któregoś razu przy jakiejś cudownej nadwyżce wolnego czasu udałoby mi się do Was dołączyć po drugiej stronie Wisły? ;)

Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem moimi luźnymi przemyśleniami - w każdym razie złych zamiarów nie miałem ;)

Pozdrowienia,

Paweł

#146 Gosc_felipe_*

Gosc_felipe_*
  • Gość

Posted 17 March 2009 - 17:19

Zawodnik z Ochoty, bosko! :D Wbijaj się kolego do mnie na priv, albo GG :)

#147 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 March 2009 - 20:57

"Zawodnik" to zdecydowaaanie za dużo powiedziane ;) No ale z Ochoty :) Wiadomość poszła (a chyba przynajmniej powinna ;) Jest na razie w "do wysłania", a nie w "wysłanych"... O czymś nie wiem? ;)).

#148 Gosc_felipe_*

Gosc_felipe_*
  • Gość

Posted 17 March 2009 - 22:15

Dowiesz się wszystkiego w praniu :)

#149 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Posted 18 March 2009 - 09:04

Ja również mieszkam na Ochocie;).. okolice UM.

#150 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 March 2009 - 10:59

O, to ja prawie że obok - okolice Hali Kopińskiej. Trzeba zorganizować jakiś ochocki odłam ;) Czyli w tą sobotę coś się szykuje? :) Mam czas tylko do ok. 14:30, więc nie za dużo, ale może chociaż na jakiś odcinek udałoby mi się wpaść ;)

Pzdr

fs-userbar-blog-white.png

#151 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Posted 18 March 2009 - 16:20

Ja w sobote mam czasówke u siebie w mieście[taki punktowany trening], ale w niedziele pewnie się na rondo zaturlam.

#152 Rawa81

Rawa81
  • Użytkownik
  • 92 posts
  • SkądRawa Mazowiecka

Posted 18 March 2009 - 20:38

Sorki za mały OT, ale mam pytanie do warszawiaków.

Gdzie w stolicy przymierzę kaski Lazera, ewentualnie Meta ?

P.S. Jesienią do Was dołączę (jednak nie całkiem OT ;-) ).

#153 Oktar

Oktar
  • Użytkownik
  • 23 posts
  • SkądBiałogard

Posted 18 March 2009 - 20:42

Co do MET'a to spróbuj w jednym ze sklepów z serii "Dobre sklepy rowerowe". Sam kupowałem u nich kask i mieli dość dobry wybór.
Tu adresy sklepów:
http://www.velo.com....y.php?w=7&m=172

#154 kr1zje

kr1zje
  • Użytkownik
  • 1,165 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 March 2009 - 21:18

Kaski lazer'a są w sklepie legion-serwis na przeciwko tesco na górczewskiej.

#155 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 March 2009 - 22:13

Czyli niedziela też by wchodziła w grę? :) Sorry, że tak się dopytuję, ale chciałbym mniej więcej wiedzieć, jak sobie w razie co zaplanować dzień. W przyszłym tygodniu na pewno nie dam rady, a gdzieś bym sobie z kimś pojechał ;)

#156 maro

maro
  • Użytkownik
  • 159 posts
  • SkądWarszawa/Ząbki

Posted 19 March 2009 - 16:44

to jak na sobotę się ustawiamy ? na którą ?
ma nie padać i być ok 2 stopni

pozdr.

#157 bikej50

bikej50
  • Użytkownik
  • 121 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 March 2009 - 17:51

Oj Marek, Marek. Nie mogłeś zamówić kilku stopni więcej? :mrgreen: . Oczywiście będę o ile nie będzie padać. A co do godziny to pewnie tak gdzieś 11-sta byłaby w sam raz.

#158 Martini

Martini
  • Użytkownik
  • 5 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 March 2009 - 22:01

jeśli snieg nie będzie padał to pewnie ja też sie przylączę..:)

#159 maro

maro
  • Użytkownik
  • 159 posts
  • SkądWarszawa/Ząbki

Posted 20 March 2009 - 18:03

Bartek no dobra będą 4 stopnie :-) specjalnie dla Ciebie ;-)

Mi 11 pasuje, a jak reszta ?

Marek

#160 Gosc_@ndy_*

Gosc_@ndy_*
  • Gość

Posted 20 March 2009 - 18:08

ok 11

Reply to this topic