Podkładka do wychylenia klami. Wkładasz i masz bliżej do złapania.
Decathlon - Seria Triban
Napisano 03 sierpień 2014 - 22:47
Ja też niedawno kupiłem tribana 500 ale nie dostałem tych podkładek... Mam pytanie wasze hamulce też działają kiepsko ? Aby nie powiedzieć tragicznie. Czy to zasługa słabej regulacji ? Rower był serwisowany po zakupie. Ważę 85kg ale w porównaniu do mojej magury hs11 to strach się rozpędzać z górki...
Napisano 03 sierpień 2014 - 23:11
Po zakupie swojego T3 też miałem kiepskie hamulce. Winą tego stanu należy obarczyć osobę, która skręcała rower ;-). Klocki hamulcowe były przykręcone tak jak wyszło, czyli nijak - w sposób czysto przypadkowy. Po wyregulowaniu tak aby brały całą powierzchnią równolegle z obu stron i dotarciu, złego słowa nie mogę powiedzieć. Działają skutecznie (waga podobna do Twojej).
Poza tym, rower w Decathlonie z tego co doświadczyłem, jest serwisowany przy sprzedaży tak aby przerzutki działały ok, reszta na zasadzie "jakby się coś działo to proszę przyjechać".
Jak już będziesz miał dobre hample w następnej kolejności pewnie odkryjesz, że koła się gną na zakrętach ;-)
Napisano 03 sierpień 2014 - 23:16
Napisano 04 sierpień 2014 - 18:38
Czy w decathlonie mozna kupic rower przez internet, czyli zamawia się go i jest dostarczany przez kuriera do domu?Czy niestety jest on dostarczany tylko do sklepu?
To chyba głupie pytanie, ale moje wątpliwości wzbudziły odpowiedzi w pewnym serwisie, są one z 2012 roku i to chyba powód.
Napisano 06 sierpień 2014 - 00:18
Moim zdaniem nie ma sensu, ja w szosie mam 23c i daje rade po mieście (Kraków) a ścieżki rowerowe to po co Ci? Ulicami szybciej. Za cenę kół mozesz singla czołg złożyć na miastoJakie największe opony wejdą do tribana 500? Zastanawiam się nad kupnem drugiego kompletu kół, o trochę większym rozmiarze na miasto i ścieżki rowerowe. Czy ma to sens?
A jak musisz mieć szersze to lepiej jakie opony wejdą największe do tego tribana ale zakładam ze pewnie cos kolo 26-28c