Skocz do zawartości

Zdjęcie

Decathlon - Seria Triban

2332 odpowiedzi w tym temacie

#981 luc4s

luc4s
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 08 sierpień 2014 - 21:10

tyle ze kompresory na stacji maja zazwyczaj ograniczenie do 5 atmosfer.

#982 Monowiec

Monowiec
  • Użytkownik
  • 835 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 sierpień 2014 - 21:50

tyle ze kompresory na stacji maja zazwyczaj ograniczenie do 5 atmosfer.

lepiej 5 niż czołgać się do domu.

#983 Daczu

Daczu
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 08 sierpień 2014 - 22:58

Pytanie do tych co zamawiali przez inernet:
Czy można wierzyć czasowi dostawy, który jest podany na stronie? Wyczytałem że 4 dni + 1 wysyłki wynika z tego że rower jest na magazynie międzynarodowym co nie wróży dobrze.
Jak to bylo w waszym przypadku w sytuacji gdy rower na stronie był dostepny?

czas dostawy mojego miał być 7 dni, był 8 lub 9,ale dostałem bon rabatowy za opóźnienie, co prawda 10zl ale chociaż dbają o to.

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

#984 Keke

Keke
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 09 sierpień 2014 - 09:29

Mam nadzieję że mój przyjdzie przed długim weekendem. Według decathlonu szacowany czas dostawy to 14.08

#985 Monowiec

Monowiec
  • Użytkownik
  • 835 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 sierpień 2014 - 19:39

14.08 mam nadzieje, że mi pancerze do przerzutki przyjdą bo chciałbym już rower postawić na nogi...

#986 luc4s

luc4s
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 09 sierpień 2014 - 19:48

lepiej 5 niż czołgać się do domu.

Lepiej się zaopatrzyć w małą pompkę mocowaną do uchwytu bidonu i być niezależnym od wszystkiego. 

#987 Monowiec

Monowiec
  • Użytkownik
  • 835 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 sierpień 2014 - 19:50

Lepiej się zaopatrzyć w małą pompkę mocowaną do uchwytu bidonu i być niezależnym od wszystkiego. 

Też fakt.

#988 Keke

Keke
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 10 sierpień 2014 - 10:08

Czy oponę w tribanie 300 można zdjąć gołymi rękoma, czy niezbędne jest użycie łyżek?

#989 samogona

samogona
  • Użytkownik
  • 172 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 10 sierpień 2014 - 12:20

Czy oponę w tribanie 300 można zdjąć gołymi rękoma, czy niezbędne jest użycie łyżek?

Ja zdejmowałem bez

#990 Keke

Keke
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 10 sierpień 2014 - 13:07

To dobrze, nie muszę w takim razie specjalnie kupować łyżek. Czy istnieją tanie, małe pompki którymi awaryjnie napompuje koło szosowe?

#991 Keke

Keke
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 10 sierpień 2014 - 13:07

To dobrze, nie muszę w takim razie specjalnie kupować łyżek. Czy istnieją tanie, małe pompki którymi awaryjnie napompuje koło szosowe?

#992 Maciejas

Maciejas
  • Użytkownik
  • 103 postów

Napisano 10 sierpień 2014 - 13:51

Zerknij sobie na :

http://author.pl/akcesoria/pompki/pipe

Nie znalazłem nic lepszego na rynku w tym przedziale cenowym i w tej funkcjonalności  ;-)

Plusy:

- oczywiście pasuje do uchwytu na bidon w Tribanie, u mnie też mieści się do torebki podsiodłowej z resztą gratów takich jak np. dętka

- aluminiowy korpus (taka pompeczka potrafi się naprawdę ładnie nagrzewać)

- faktycznie da się dmuchnąć w koła mocniej, właściwie zależy to tylko od krzepy bo tłok nie przepuszcza

- wężyk, niezastąpiony przy końcowym dobijaniu powietrza, gdy ciężko to wszystko w łapach utrzymać

- małe gabaryty

#993 stfn

stfn
  • Użytkownik
  • 10 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 sierpień 2014 - 14:00

http://www.blackburn...tik-sl-412.html Widziałem ostatnio w sklepie w Galerii Katowice coś takiego (50zł), organoleptycznie wydaje się być dobrej jakości, ale czy tym da się napompować te minimalne 5atm, szczególnie bez zamykacza to nie wiem.

#994 darekUFO

darekUFO
  • Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 10 sierpień 2014 - 19:09

Co polecacie dokręcić lub poprawić w nowym tribanie 500?

Słyszałem, że są różne dziwne niespodzianki związane ze złym montażem tych rowerów i chciałbym wiedzieć co poprawić

#995 Senninho

Senninho
  • Użytkownik
  • 1384 postów
  • SkądSzczecinek

Napisano 10 sierpień 2014 - 19:16

Sprawdź wszystkie śruby które są na widoku. Szczególnie korby, mostek i hamulce. Te dwie do regulacji przerzutek zostaw jeśli te działają dobrze. :-D To najważniejsze. Potem możesz rzucić okiem na piasty ale to po tyś albo dwa. 

#996 luc4s

luc4s
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 10 sierpień 2014 - 20:02

Mój już ma 150 km na liczniku i wszystkie śruby się trzymają. Przetestowałem też dzisiaj go na krakowskich krawężnikach i nawet nie taka bestia delikatna na jaką wygląda. 

Co do opon... Jechałem wczoraj bocznymi drogami i na jednej z nich po asfalcie płynęła sobie 2 cm głębokości rzeczka (po ostatnich deszczach). Na fabrycznych oponach nie ma zero, absolutnie zero przyczepności i hamowania. Jak jazda po lodzie. Druga podobna sytuacja, jak przez skrzyżowaniem leżała warstwa piachu. Też o mało nie zaliczyłem gleby... Podsumowując, opony trzeba zmienić.

#997 Senninho

Senninho
  • Użytkownik
  • 1384 postów
  • SkądSzczecinek

Napisano 10 sierpień 2014 - 21:34

Wystarczy nauczyć się jeździć rowerem szosowym. Oponki może i nie są rewelacyjne ale ja na swoich 4 tyś mam zrobione i żyje. Nie omijam piachu, żwiru czy wody jak jedziemy w grupie i da się:-D

#998 Maciejas

Maciejas
  • Użytkownik
  • 103 postów

Napisano 10 sierpień 2014 - 22:11

Pewnie, że się da. No ale fakt jest taki, że w mokrych warunkach (deszcz) trzeba mieć ciut więcej rozsądku i wyobraźni, margines błędu dla kierownika oponki pozostawiają mniejszy ;-)

Na suchym właściwe dobrze się śmiga. Na piasku to chyba każdy slick będzie zachowywał się podobnie.

#999 kaido2

kaido2
  • Użytkownik
  • 837 postów

Napisano 11 sierpień 2014 - 08:08

Zerknij sobie na :

http://author.pl/akcesoria/pompki/pipe

Nie znalazłem nic lepszego na rynku w tym przedziale cenowym i w tej funkcjonalności  ;-)

Plusy:

- oczywiście pasuje do uchwytu na bidon w Tribanie, u mnie też mieści się do torebki podsiodłowej z resztą gratów takich jak np. dętka

- aluminiowy korpus (taka pompeczka potrafi się naprawdę ładnie nagrzewać)

- faktycznie da się dmuchnąć w koła mocniej, właściwie zależy to tylko od krzepy bo tłok nie przepuszcza

- wężyk, niezastąpiony przy końcowym dobijaniu powietrza, gdy ciężko to wszystko w łapach utrzymać

- małe gabaryty

Swego czasu były w Lidlu:

2_9256_Minipompka_35.jpg

Za jedyne19,99 PLN za 1 szt.
- ze stabilnego i lekkiego aluminium
- przeznaczona do zaworów Schradera, Dunlopa i Presta
- zdejmowany wąż pompki, chowany w obudowie
- z uchwytem ze wzmocnionego tworzywa sztucznego do zamocowania pod uchwytem na bidon
- gwarancja: 3 lata

- nabija  spokojnie 9 bar ( nominalne 8,3)

- Pomimo małego rozmiaru jest naprawdę efektywna

CykloOpole !!! :)

#1000 Maciejas

Maciejas
  • Użytkownik
  • 103 postów

Napisano 12 sierpień 2014 - 10:34

O widzisz, dobrze wiedzieć, wygląda na kolejną sensowną pompkę w świetnej cenie. Echm... Tylko upoluj teraz taką...  :-P

Dodaj odpowiedź