tyle ze kompresory na stacji maja zazwyczaj ograniczenie do 5 atmosfer.
Decathlon - Seria Triban
Napisano 08 sierpień 2014 - 22:58
czas dostawy mojego miał być 7 dni, był 8 lub 9,ale dostałem bon rabatowy za opóźnienie, co prawda 10zl ale chociaż dbają o to.Pytanie do tych co zamawiali przez inernet:
Czy można wierzyć czasowi dostawy, który jest podany na stronie? Wyczytałem że 4 dni + 1 wysyłki wynika z tego że rower jest na magazynie międzynarodowym co nie wróży dobrze.
Jak to bylo w waszym przypadku w sytuacji gdy rower na stronie był dostepny?
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Napisano 10 sierpień 2014 - 13:51
Zerknij sobie na :
http://author.pl/akcesoria/pompki/pipe
Nie znalazłem nic lepszego na rynku w tym przedziale cenowym i w tej funkcjonalności ;-)
Plusy:
- oczywiście pasuje do uchwytu na bidon w Tribanie, u mnie też mieści się do torebki podsiodłowej z resztą gratów takich jak np. dętka
- aluminiowy korpus (taka pompeczka potrafi się naprawdę ładnie nagrzewać)
- faktycznie da się dmuchnąć w koła mocniej, właściwie zależy to tylko od krzepy bo tłok nie przepuszcza
- wężyk, niezastąpiony przy końcowym dobijaniu powietrza, gdy ciężko to wszystko w łapach utrzymać
- małe gabaryty
Napisano 10 sierpień 2014 - 14:00
http://www.blackburn...tik-sl-412.html Widziałem ostatnio w sklepie w Galerii Katowice coś takiego (50zł), organoleptycznie wydaje się być dobrej jakości, ale czy tym da się napompować te minimalne 5atm, szczególnie bez zamykacza to nie wiem.
Napisano 10 sierpień 2014 - 20:02
Mój już ma 150 km na liczniku i wszystkie śruby się trzymają. Przetestowałem też dzisiaj go na krakowskich krawężnikach i nawet nie taka bestia delikatna na jaką wygląda.
Co do opon... Jechałem wczoraj bocznymi drogami i na jednej z nich po asfalcie płynęła sobie 2 cm głębokości rzeczka (po ostatnich deszczach). Na fabrycznych oponach nie ma zero, absolutnie zero przyczepności i hamowania. Jak jazda po lodzie. Druga podobna sytuacja, jak przez skrzyżowaniem leżała warstwa piachu. Też o mało nie zaliczyłem gleby... Podsumowując, opony trzeba zmienić.
Napisano 10 sierpień 2014 - 22:11
Pewnie, że się da. No ale fakt jest taki, że w mokrych warunkach (deszcz) trzeba mieć ciut więcej rozsądku i wyobraźni, margines błędu dla kierownika oponki pozostawiają mniejszy ;-)
Na suchym właściwe dobrze się śmiga. Na piasku to chyba każdy slick będzie zachowywał się podobnie.
Napisano 11 sierpień 2014 - 08:08
Zerknij sobie na :
http://author.pl/akcesoria/pompki/pipe
Nie znalazłem nic lepszego na rynku w tym przedziale cenowym i w tej funkcjonalności ;-)
Plusy:
- oczywiście pasuje do uchwytu na bidon w Tribanie, u mnie też mieści się do torebki podsiodłowej z resztą gratów takich jak np. dętka
- aluminiowy korpus (taka pompeczka potrafi się naprawdę ładnie nagrzewać)
- faktycznie da się dmuchnąć w koła mocniej, właściwie zależy to tylko od krzepy bo tłok nie przepuszcza
- wężyk, niezastąpiony przy końcowym dobijaniu powietrza, gdy ciężko to wszystko w łapach utrzymać
- małe gabaryty
Swego czasu były w Lidlu:
Za jedyne19,99 PLN za 1 szt.
- ze stabilnego i lekkiego aluminium
- przeznaczona do zaworów Schradera, Dunlopa i Presta
- zdejmowany wąż pompki, chowany w obudowie
- z uchwytem ze wzmocnionego tworzywa sztucznego do zamocowania pod uchwytem na bidon
- gwarancja: 3 lata
- nabija spokojnie 9 bar ( nominalne 8,3)
- Pomimo małego rozmiaru jest naprawdę efektywna
CykloOpole !!!