Dla mnie też tym bardziej że jak ktoś używa stravy nie tyko do roweru pojawiła się fajna tabelka podsumowująca ilość kilometrów i czasu z wszystkich dyscyplin.
Endomondo I Strava
Posted 12 February 2016 - 20:24
Eh, ja na takie coś nie zwracam absolutnie uwagi. Automatycznie się dostosowuję do zmian
. No chyba, że nagle wrzuciliby kafle a'la windownia 8, to byłoby na krawędzi mojej wytrzymałości, ale pewno bym to zauważył ;D
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 13 February 2016 - 18:50
Tak, to cuda Stravisix'a - aczkolwiek toto pikuś przy reszcie co oferuje ![]()
- Pan_Wonsik likes this
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 21 March 2016 - 12:04
A, to nie wiem w sumie czy jest to gdzieś wyjaśnione ale działa to mniej więcej tak:
Puchary dostajesz za zajęcie któregoś czołowego miejsca w klasyfikacji ogólnej segmentu, korona za objęcie prowadzenia czyli zdobycie KOM'a.
Medale natomiast dostajesz za osiągnięcie swojego najlepszego (PR), drugiego najlepszego (srebro) i trzeciego najlepszego (brąz) czasu, który niekoniecznie należy do czołowych w klasyfikacji.
EDIT: strava wyjaśnia to podobnie: https://support.stra...Awards-Glossary(po ang.)
- Julkos likes this
Posted 21 March 2016 - 12:38
Strava trochę niepotrzebnie kombinuje z tymi zmianami. Tzn. dla mnie momentami dane są niespójne - jest kilka różnych zakładek i w zależności od zakładki prezentują się różne wartości (np. tylko rower, rower + pływanie + bieg lub wszystko) a nie jest to jakoś jasno zaznaczone wszędzie co aktualnie widzimy.
Posted 21 March 2016 - 17:06
Jeszcze dodam, że pucharki mają pierwszeństwo nad medalami. Dlatego, robiąc swój najlepszy czas, a jednocześnie łapiący się do TOP10 wyświetli się pucharek z odpowiednim miejscem a nie PR. Z kolei robiąc drugi lub trzeci czas, który będzie na tyle dobry, aby łapać się do dychy, dostajemy odpowiedni medal, a nie pucharek, mimo iż czas który osiągnęliśmy tak by sugerował.
Posted 06 April 2016 - 10:51
Czy lepiej kupić garmin edge 500 ?
Posted 06 April 2016 - 12:33
Sony Experia E4 - jeszcze nigdy mnie nie zawiodła. Użytkuję od roku, bateria jak na samym początku - Endo bez premium na 100 km zużycie 20%, bardzo szybko łapie fixa, nie gubi sygnału nawet w parszywych warunkach( skończyły się przekłamania ślad i wartości).
Aparat przyzwoity, muza i ekran też jakby Cię interesowało.
Nie wiem może ze 4 stówy kosztuje teraz ten telefon?
CykloOpole !!!
Posted 06 April 2016 - 18:59
Panowie,jaki kupić telefon do endomondo i stravy?Dobrze żeby nie gubił zasięgu i kosztował max 500 zł .Pozdrawiam.
Czy lepiej kupić garmin edge 500 ?
To ja proponuję Bryton Rider 310, na ebayu, za mniej niż 500zł, dokładny odbiornik gps plus różne funkcje, ja mam podstawowy model 100 i do zapisywania śladu stravy bardzo sobie chwalę (długa żywotność baterii, bez konieczności instalacji czujnika prędkości)