Jump to content

Photo

licznik ATECH F438

153 replies to this topic

#81 Qbuss

Qbuss
  • Użytkownik
  • 36 posts
  • SkądTychy

Posted 30 March 2014 - 20:50

Ja ostatnio mam spore problemy z pulsometrem. Może nie spore, ale wyniki treningów są niemiarodajne. Przykładowo, zaczynam jazdę i przy zjeździe z górki puls jest powyżej 220. Sytuacja powtarza się kilka razy. Po kilkunastu minutach pulsometr wraca do normy. 

Dzisiaj znowu miałem podobny problem. W połowie trasy zrobiłem kilkuminutową przerwę. Ruszam i znowu na zjedzie kosmiczne wyniki. Oczywiście serducho pracuje normalnie. Czym to może być spowodowane?  

O, to, to. Odpowiadając na kolejne posty, nie wiem, czy to elektryzująca się koszulka lub tym bardziej źle założony pasek.

Rzeczony licznik mam od roku (pierwszy, który dostałem często gubił prędkość i poszedł do wymiany). Ten nowy działał do niedawna bez problemu. Ale od kilku treningów mam identyczne objawy: na zjeździe tętno skacze do kosmicznych wartości (np. 208 przy moim maks ~195). Wymieniłem baterię - nic. Pasek jest nawilżony. Jeżdżę w tych samych ciuchach. Dziś na spokojnej przejażdżce w tlenie (niestety - większość "na czuja") puls często skakał ponad 190. Prędkość pokazuje dobrze.

Nie wiem co jest nie tak - nie napiszę, że dobrze, że masz ten problem, bo nie jestem sam :-D Ale wynika z tego, że one są niesamowicie kapryśne. Drugi raz bym go nie kupił. Chyba że macie jeszcze jakieś rady (prooooszę :-P). W przeciwnym razie pewnie będę musiał kupić coś innego, bo bez pulsometru raczej ciężko trenować.

#82 lubelaczek

lubelaczek
  • Użytkownik
  • 481 posts

Posted 30 March 2014 - 20:59

wymiana baterii ?

#83 Qbuss

Qbuss
  • Użytkownik
  • 36 posts
  • SkądTychy

Posted 30 March 2014 - 22:10

wymiana baterii ?

Pisałem przecież, że wymieniłem. Ale dzięki za dobre chęci ;-)

#84 Qbuss

Qbuss
  • Użytkownik
  • 36 posts
  • SkądTychy

Posted 07 April 2014 - 06:47

Dobra, „naprawiłem” pulsometr, przynajmniej na pewien czas. Kupiłem żel do USG i nawilżyłem nim pasek - wczoraj (Tychy-Żar-Tychy, 130 km) cały czas działał idealnie, żadnych skoków. Wcześniej wystarczało nawilżanie wodą. Ciekawe jak długo jeszcze wytrzyma.

#85 Mikip

Mikip
  • Użytkownik
  • 323 posts
  • SkądSzczecin

Posted 07 April 2014 - 13:01

Wiecie gdzie można teraz kupić ten licznik?

#86 Wupe

Wupe
  • Użytkownik
  • 52 posts

Posted 07 April 2014 - 13:18

Mam taki do sprzedania, uzywany przez kilka miesiecy, wciaz na gwarancji (mam paragon).

#87 Qbuss

Qbuss
  • Użytkownik
  • 36 posts
  • SkądTychy

Posted 07 April 2014 - 20:08

Wiecie gdzie można teraz kupić ten licznik?

Ja go kupiłem na Allegro. Jeśli akurat nie ma, powinny się pojawić, ew. poszukaj gdzieś indziej przez Google.

#88 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2,254 posts
  • Skądkrakow

Posted 07 April 2014 - 21:48

Chyba SPIKE miał taki licznik na sklepie.  pozdr

#89 Mikip

Mikip
  • Użytkownik
  • 323 posts
  • SkądSzczecin

Posted 08 April 2014 - 07:10

No właśnie nie ma bo pytałem dopiero za miesiąc-dwa :(

#90 Gosc_solid_crank_*

Gosc_solid_crank_*
  • Gość

Posted 08 April 2014 - 07:53

http://apg.pl/produc...etrem-nowosc-2/

Powodzenia!

#91 czester_

czester_
  • Użytkownik
  • 428 posts
  • SkądWarszawa / Wola

Posted 10 April 2014 - 18:40

Mi się zepsuł pasek pulsometra, a raczej transmisja. Dostałem zwrot pieniędzy z uwagi na fakt, że ten model nie jest już produkowany,.

Kupiłem Holuxa.

#92 Lukasz Kwiatkowski

Lukasz Kwiatkowski
  • Użytkownik
  • 265 posts
  • SkądKlucze

Posted 10 April 2014 - 19:53

Używałem Atecha przez sezon, nic w nim się nie psuło, raz wymieniłem baterię w liczniku, byłem zadowolony. Teraz żona z nim jeździ, a ja przeszedłem na EDGA 500 :-) . Wart jest tych pieniędzy...

#93 chlebu

chlebu
  • Użytkownik
  • 665 posts
  • SkądKrosno

Posted 23 April 2014 - 07:42

Cześć.

Może mnie ktoś wtajemniczyć jaka jest różnica między tymi dwoma licznikami?

Warto kupić droższy czy to, ta sama rzecz?

http://allegro.pl/at...4141036980.html

http://allegro.pl/li...4149258148.html

Dzięki

#94 Gosc_solid_crank_*

Gosc_solid_crank_*
  • Gość

Posted 23 April 2014 - 08:29

Zajrzyj    www.apg.pl      ;-)

#95 chlebu

chlebu
  • Użytkownik
  • 665 posts
  • SkądKrosno

Posted 25 April 2014 - 21:43

Działa Wam pomiar kadencji???

#96 Mikip

Mikip
  • Użytkownik
  • 323 posts
  • SkądSzczecin

Posted 26 April 2014 - 07:56

Mi wszystko działa lecz licznik strasznie krótko trzyma baterię po 200km już pokazuje słabą baterię. A do tego ostatnio zaczął strasznie wariować ostatnio jak już skończyłem trening z chłopakami i wracamy sobie spokojnie w tlenie a tu nagle nowy maksymalny puls 218...

#97 chlebu

chlebu
  • Użytkownik
  • 665 posts
  • SkądKrosno

Posted 28 April 2014 - 09:50

Mi wszystko działa lecz licznik strasznie krótko trzyma baterię po 200km już pokazuje słabą baterię. A do tego ostatnio zaczął strasznie wariować ostatnio jak już skończyłem trening z chłopakami i wracamy sobie spokojnie w tlenie a tu nagle nowy maksymalny puls 218...

Kupiłem od razu wszystkie nowe baterie. Te w zestawie były b. słabe.

Nie wiem dlaczego, ale nie łapie mi pomiaru kadencji. Czujnik prędkości też musiałem przełożyć na lewą stronę, bo po prawej mi nie działał.

#98 Mikip

Mikip
  • Użytkownik
  • 323 posts
  • SkądSzczecin

Posted 28 April 2014 - 13:31

U mnie na początku też "nie działała" kadencja bo była po prostu źle ustawiona musi być naprawdę blisko u mnie się prawie dotyka

#99 Greek

Greek
  • Użytkownik
  • 2,090 posts
  • SkądKraków

Posted 28 April 2014 - 13:58

Upewnij się czy ta folijka w czujniku kadencji, ułatwiająca wyciąganie baterii, nie jest umieszczona na stykach, przez co bateria może Ci nie stykać :)

"Najgorsze koło czyni najwięcej hałasu", Antoine de Rivarol

Ragazza Ravennesa

#100 chlebu

chlebu
  • Użytkownik
  • 665 posts
  • SkądKrosno

Posted 05 May 2014 - 10:46

Upewnij się czy ta folijka w czujniku kadencji, ułatwiająca wyciąganie baterii, nie jest umieszczona na stykach, przez co bateria może Ci nie stykać :)

Działa.

Reply to this topic