Skocz do zawartości

Zdjęcie

Trójmiasto- wspólne treningi na szosie

260 odpowiedzi w tym temacie

#241 user1215

user1215
  • Użytkownik
  • 143 postów
  • Skąd3miasto

Napisano 07 wrzesień 2011 - 11:44

Może to nie najlepszy temat, ale temat lokalny więc spróbuje ;)

Co myślicie o możliwości wyścigu na pętlach na Reja w Sopocie. Czy na tym okrążeniu da się zorganizować wyścig czy jest może za wąsko, kiepski asfalt lub inne przeciwwskazania?

Dziś (jak często zresztą) przed pracą przejechałem kilka okrążeń (wiadomo, mały ruch ;)) i tak sobie pomyślałem, że może można było się tam ścigać. W naszej okolicy nie ma żadnego amatorskiego wyścigu szosowego, a wydaje się, że zamknięcie i zabezpieczenie tego kawałka asfaltu nie powinno być problemem. W sumie tylko leśnicy powinni go używać ;) Pętla ma jakieś 5.5 km, może dla niektórych nudno tak w koło, ale adrenalina w czasie wyścigu robi swoje.

Co myślicie? Ktoś próbował lub organizował coś takiego tam wcześniej?

#242 frixfrot

frixfrot
  • Użytkownik
  • 382 postów
  • SkądVarsovia

Napisano 07 wrzesień 2011 - 14:55

Nie jestem z Trójmiasta, ale często bywam i z tego co wiem były takie zawody.

#243 Bury

Bury
  • Moderator
  • 799 postów
  • SkądZłocieniec

Napisano 06 styczeń 2012 - 12:21

Witam.
Niedawno wprowadziłem się do Gdańska. Zabrałem też ze sobą rower;)
Czy w najbliższą sobotę (7.01.12) wybiera się ktoś na trening? Z racji, że nie znam kompletnie tutejszych tras wole wyruszyć z kimś, kto pokieruje i opowie i tutejszych trasach.
Sam bikemap.net i GPS to za mało...

#244 jakubruc

jakubruc
  • Użytkownik
  • 161 postów
  • SkądSopot

Napisano 08 styczeń 2012 - 18:40

W weekendy rondo Castorama- 9.30 z BikeAcademy lub tradycyjnie o 11.00. Sam teraz tam nie bywam, ale wiem, że kilka osób trenuje. W tygodniu dobre są pętle w lesie na Reja w Sopocie.

#245 Bury

Bury
  • Moderator
  • 799 postów
  • SkądZłocieniec

Napisano 08 styczeń 2012 - 19:09

O tym rondzie wiem. Ale pytanie, czy w zimę tam też ktoś się pojawia. Wiem też, że w Chaszczynie zbierają się na wspólny trening, tyle tylko że w sezonie...
Jeśli byłby ktoś miły i nakreśliłby jakieś przykładowe trasy (najlepiej z małym ruchem samochodów).
Pozdrawiam.

#246 Bury

Bury
  • Moderator
  • 799 postów
  • SkądZłocieniec

Napisano 02 marzec 2012 - 22:36

Sorki, że post pod postem, ale czy trójmiasto dalej śpi? Są już zjazdy na rondku lub w Chwaszczynie? Cisza również na forum trojmiasto.pl

P.S. proszę moderatora o scalenie ze sobą 2 moich postów ;)

#247 jakubruc

jakubruc
  • Użytkownik
  • 161 postów
  • SkądSopot

Napisano 05 marzec 2012 - 13:28

Cytat

...ale czy trójmiasto dalej śpi?

W niedzielę na Casto było ok. 20 osob.

#248 Bury

Bury
  • Moderator
  • 799 postów
  • SkądZłocieniec

Napisano 05 marzec 2012 - 15:09

Patrz a ja w sobotę 90km samemu tyrałem się pod wiatr :/ O której godzinie zlatują się tam chłopaki?

#249 jakubruc

jakubruc
  • Użytkownik
  • 161 postów
  • SkądSopot

Napisano 05 marzec 2012 - 16:23

Start- punktualnie o 11. W niedzielę jest zazwyczaj większa grupa.
Gdzie byłeś w sobotę, bo minąłem kilku kolarzy, może Ciebie? :)

#250 Bury

Bury
  • Moderator
  • 799 postów
  • SkądZłocieniec

Napisano 05 marzec 2012 - 16:50

Ja mijałem kogoś tylko na ul. Spacerowej.

Ja jechałem tak: ul. Spacerowa - Chcwaszczyno - Żukowo - Kartuzy - Przodkowo - Miszewo

i powrót do Gdańska.
Jeszcze nie znam tutaj tras a czasu nie za wiele ;)
Pozdrawiam.

#251 szprot

szprot
  • Użytkownik
  • 122 postów
  • Skądkatzenfurt

Napisano 25 czerwiec 2014 - 22:54

witam czy jest jakies spotkanie w niedziele w chwaszczynie.chetnie bym sie przejechal.romek

#252 Solar

Solar
  • Użytkownik
  • 115 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 27 czerwiec 2014 - 08:09

szprot, dnia 25 Cze 2014 - 21:54, napisał:

witam czy jest jakies spotkanie w niedziele w chwaszczynie.chetnie bym sie przejechal.romek

Siemka, z autopsji wiem, że zawsze ktoś jest na rondzie o 9.00 w Chwaszczynie :)

#253 Formella.z

Formella.z
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 28 lipiec 2014 - 18:59

Witam.

Jaki jest charakter tych spotkań?

Pzdrw

#254 llukash

llukash
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 19 sierpień 2014 - 11:26

Hej, ja jak wybieram sie na przejazdzke, zwykle startuje z przymorza, przez osowe, chwaszczyno i tam juz roznie jade, jak podejdzie.

Chetnie bym posmigal z kims na swoim poziomie. Zwykle predkosci na prostych 25-35km/h w zaleznosci od warunkow.

Dystans najchetniej 50-100km. W tygodniu raczej malo czasu i jezdze sporadycznie. Glownie weekendy.

Czy sa jakies stale miejsca i godziny spotkan?

#255 Koroliow

Koroliow
  • Użytkownik
  • 384 postów
  • SkądKaszuby

Napisano 22 sierpień 2014 - 08:41

Trójmiasto od dłuższego czasu na wspólne treningi umawia się głównie przez Facebooka https://www.facebook.../groups/C3City/ 
Proponuje tam się kontaktować. 

#256 llukash

llukash
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 22 sierpień 2014 - 08:47

Dzieki za odpowiedz :) To cenna informacja :)

#257 Tomaszos

Tomaszos
  • Użytkownik
  • 19 postów
  • SkądTrójmiasto

Napisano 15 październik 2014 - 12:48

Odświeżę temat, czy są organizowane jakieś weekendowe rundy szosowe w trójmieście? Ja co prawda mieszkam w Kosakowie, ale mogę ustawić się w weekendy rano gdziekolwiek w Gdyni, Sopocie czy Gdańsku,

Pozdrawiam

Tom

#258 mag...

mag...
  • Użytkownik
  • 590 postów
  • Skądpomorskie

Napisano 15 październik 2014 - 22:09

Największa ustawka to chyba wciąż rondo Castorama w Gdańsku. weekendy o 11. Ale nie wiem bo dawno nie byłem. Teraz chyba jeżdżą przez rondo Chwaszczyno,wiec możesz tam na nich czekać.

Na rondzie w Chwaszczynie też często spotykają się o 9 rano jeśli jesteś rannym ptaszkiem.

#259 Tomaszos

Tomaszos
  • Użytkownik
  • 19 postów
  • SkądTrójmiasto

Napisano 16 październik 2014 - 08:21

mag..., dnia 15 Paź 2014 - 21:09, napisał:

Największa ustawka to chyba wciąż rondo Castorama w Gdańsku. weekendy o 11. Ale nie wiem bo dawno nie byłem. Teraz chyba jeżdżą przez rondo Chwaszczyno,wiec możesz tam na nich czekać.

Na rondzie w Chwaszczynie też często spotykają się o 9 rano jeśli jesteś rannym ptaszkiem.

Dzięki za info, ja w sobotę wyruszam zwykle ok 6:30,do Chwaszczyna mam 30 km a więc mała godzinka drogi. zobaczymy, może się spotkamy, w tę sobotę planuję poranną rundę, ale Chwaszczyno będę miał w  drodze powrotnej. 

#260 Bury

Bury
  • Moderator
  • 799 postów
  • SkądZłocieniec

Napisano 16 październik 2014 - 14:49

Jeśli chcesz pojeździć w spokojnym tempie to Castorama o 11. Z całym szacunkiem, ale jeżdżą już za wolno i krótko.

Chwaszczyno o 9.00 w soboty i niedziele to zdecydowanie chyba najmocniej obsadzona "ustawka". Zrobisz tam wszystko. Jak to ktoś dobrze ujął: "chcesz odpocząć od jazdy na kole Kuby, wyjdź na zmianę" ;)

Oczywiście możesz ustawić się na fajesi-fejsi.

Osobiście nie lubię facebook'a itp. ale w tym wypadku o wszelkich trójmiejskich "zgrupowaniach" dowiesz się tam z pierwszej ręki.

https://www.facebook.../groups/C3City/

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy