Skocz do zawartości

Zdjęcie

Trójmiasto- wspólne treningi na szosie

260 odpowiedzi w tym temacie

#201 Gosc_kot szosowiec_*

Gosc_kot szosowiec_*
  • Gość

Napisano 14 marzec 2011 - 19:35

Cytat

Do końca listopada w każdą sobotę i niedzielę o g. 11.00.

Czy możesz odpowiedzieć ile osób (mniej/więcej) stawia się pod Casto i jak długie są trasy ?

#202 jakubruc

jakubruc
  • Użytkownik
  • 161 postów
  • SkądSopot

Napisano 14 marzec 2011 - 20:03

Zacznę od Reja- zarówno w sobotę i niedzielę jechałem stromym podjazdem do Osowy. Asfalt suchy, ale na środku i po bokach lód:) Łagodnego podjazdu nie sprawdzałem, ale na 99% błoto i roztopy.
Na Castoramie teraz było 20 -30 osób. Trasa zawsze zaczyna się tak samo: Osowa- jazda wokół lotniska- Banino- Pępowo- Miszewo- Przodkowo, gdzie niektórzy skręcają, a większość jedzie dalej na Łebno, tu najczęściej skręcamy na Szemud ( ze 2 razy jechaliśmy jeszcze dalej prosto), z Szemudu najczęściej do Chwaszczyna i powrót do domu, ale np. wczoraj wraz z kilkoma kolegami pojechaliśmy jeszcze w dół... i do góry na Nw. Dwór Wejh., Koleczkowo i Chwaszczyno.
mapka
Fajnie jest, na początku można pogadać, poczuć jak się jedzie w peletonie, poznać wiele znanych kolarskich asów:) Czasami wpadnie tu Szmyd, często inni znani byli kolarze.

#203 Gosc_kot szosowiec_*

Gosc_kot szosowiec_*
  • Gość

Napisano 14 marzec 2011 - 20:15

Bardzo miła trasa, tylko - jaka jest nawierzchnia ?
Czy zbiórka jest zawsze na parkingu Castoramy ?

ps.
To na Reja trzeba jeszcze kilka/kilkanaście dni poczekać.

#204 puchaty

puchaty
  • Użytkownik
  • 787 postów
  • SkądGdynia

Napisano 14 marzec 2011 - 20:59

Ech, a ja te trasy robię sam, zamiast w towarzystwie :/ Chętnie pojawię się na Castoramie. Co do nawierzchni to jest przyzwoicie, no może poza dwoma km między Karczemkami i Chwaszczynem gdzie zryli asfalt i jest tarka.

#205 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 14 marzec 2011 - 23:41

Cytat

Czy zbiórka jest zawsze na parkingu Castoramy ?

Nie na parkingu, tylko przy rondzie - na wprost zjazdu z wiaduktu nad obwodnicą jest to rondo.

Cytat

Co do nawierzchni to jest przyzwoicie, no może poza dwoma km między Karczemkami i Chwaszczynem gdzie zryli asfalt i jest tarka.

Ano przyzwoite asfalty na tej trasie są - po byle czym byśmy się nie katowali ;-)
A zryty asfalt oznacza jedno - że niebawem będzie tam kładziony nowy. Więc to dobry znak ;-)

#206 juju

juju
  • Użytkownik
  • 3 postów
  • SkądSopot

Napisano 16 marzec 2011 - 18:24

Dzięki! Pozdrawiam!

Cytat

Zacznę od Reja- zarówno w sobotę i niedzielę jechałem stromym podjazdem do Osowy. Asfalt suchy, ale na środku i po bokach lód:) Łagodnego podjazdu nie sprawdzałem, ale na 99% błoto i roztopy.
Na Castoramie teraz było 20 -30 osób. Trasa zawsze zaczyna się tak samo: Osowa- jazda wokół lotniska- Banino- Pępowo- Miszewo- Przodkowo, gdzie niektórzy skręcają, a większość jedzie dalej na Łebno, tu najczęściej skręcamy na Szemud ( ze 2 razy jechaliśmy jeszcze dalej prosto), z Szemudu najczęściej do Chwaszczyna i powrót do domu, ale np. wczoraj wraz z kilkoma kolegami pojechaliśmy jeszcze w dół... i do góry na Nw. Dwór Wejh., Koleczkowo i Chwaszczyno.
mapka
Fajnie jest, na początku można pogadać, poczuć jak się jedzie w peletonie, poznać wiele znanych kolarskich asów:) Czasami wpadnie tu Szmyd, często inni znani byli kolarze.

#207 black rider

black rider
  • Użytkownik
  • 24 postów
  • SkądPrabuty

Napisano 16 marzec 2011 - 18:53

Na Reja łagodnym też jest ok, mały odcinek z syfem ale generalnie szosówką da się spokojnie śmigać szczególnie że u góry jest ładnie. Byłem co prawda na mtb, ale szosówką też nie byłoby problemu

#208 gj5

gj5
  • Użytkownik
  • 11 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 23 marzec 2011 - 15:55

Jaką średnią zazwyczaj macie?

#209 Gosc_kot szosowiec_*

Gosc_kot szosowiec_*
  • Gość

Napisano 23 marzec 2011 - 16:00

Staram się, aby z każdego treningu była >30km/h, ale nie zawsze się to udaje. Poniżej 30km/h jest wtedy, gdy gorzej się czuję lub trening składa się w większości z podjazdów.

#210 gj5

gj5
  • Użytkownik
  • 11 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 23 marzec 2011 - 17:18

Chodzi mi o średnią na ustawkach szosowych ;]

#211 Gosc_kot szosowiec_*

Gosc_kot szosowiec_*
  • Gość

Napisano 23 marzec 2011 - 17:22

Dobrze, że dodałeś "o co Ci chodzi", bo byłem gotów podać też średnią ocen ze szkoły.

#212 asedio

asedio
  • Użytkownik
  • 260 postów
  • SkądTczew

Napisano 23 marzec 2011 - 17:51

a po co ci ta średnia? ;-)

#213 gj5

gj5
  • Użytkownik
  • 11 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 23 marzec 2011 - 22:58

Chce wiedzieć czy dam radę :P Sam zazwyczaj robie koło 25 z kumplem 27-29 w peletonie to pewnie ze 30 będzie

#214 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów

Napisano 23 marzec 2011 - 23:17

gj5, czytaj --> http://forum.trojmia...222385,1,9.html

#215 Gosc_kot szosowiec_*

Gosc_kot szosowiec_*
  • Gość

Napisano 30 marzec 2011 - 15:46

Cytat

Co do nawierzchni to jest przyzwoicie, no może poza dwoma km między Karczemkami i Chwaszczynem gdzie zryli asfalt i jest tarka.

.................................................
travisb
Ano przyzwoite asfalty na tej trasie są - po byle czym byśmy się nie katowali ;-)
A zryty asfalt oznacza jedno - że niebawem będzie tam kładziony nowy. Więc to dobry znak ;-)
................................................

Panowie, czy coś się już (na tym odcinku) zmieniło na lepsze ?

#216 puchaty

puchaty
  • Użytkownik
  • 787 postów
  • SkądGdynia

Napisano 30 marzec 2011 - 16:27

Niestety nie. 2 km tarki ale można jechać przez Tuchomek, takie ucho zrobić do drogi na Żukowo.

#217 Gosc_kot szosowiec_*

Gosc_kot szosowiec_*
  • Gość

Napisano 30 marzec 2011 - 16:44

Pytania :

1. czy ta "tarka" jest aż tak zła, że lepiej po niej nie jechać i w ramach objazdu zrobić jednak to "ucho" ?
2. czy dobrze wnioskuję, że licząc od ronda w Chwaszczynie (na Karczemki) po jakichś 400m trzeba odbić na lewo ?

#218 puchaty

puchaty
  • Użytkownik
  • 787 postów
  • SkądGdynia

Napisano 30 marzec 2011 - 16:59

Nie no da się przejechać tylko nieprzyjemnie jest. To taki wygryziony przez kombajn asfalt, przygotowanie pod nową nawierzchnię. A z tym odbiciem to jest tak, że jadąc od Chwaszczyna to jechać należy drogą na Żukowo ze 2 km i już w lesie, gdy mamy zakręt w lewo jest krzyżówka ze zjazdem w prawo. Od tej krzyżówki jest jakiś 1 km do drogi Chwaszczyno - Karczemki. Potem tej tarki jest już tylko tyle co do Karczemek czyli jakieś 500 metrów. Jadąc od strony Karczemek będzie to naturalnie zjazd w prawo.

#219 Gosc_kot szosowiec_*

Gosc_kot szosowiec_*
  • Gość

Napisano 30 marzec 2011 - 17:18

Dziękuję za wyjaśnienia - już wiem, jak jechać.

#220 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów

Napisano 30 marzec 2011 - 21:35

A jaka jest nawierzchnia na tym 'uszku'? Kiedyś tamtędy jechałem - tylko raz - pierwszy i ostatni, bo dziura dziurę poganiała ;] Coś się zmieniło tam?

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy