Skocz do zawartości

Zdjęcie

Trójmiasto- wspólne treningi na szosie

260 odpowiedzi w tym temacie

#221 Gosc_kot szosowiec_*

Gosc_kot szosowiec_*
  • Gość

Napisano 30 marzec 2011 - 21:42

No tak, trafne pytanie.
Może się okazać, że jednak lepiej jechać główną tarką.

#222 black rider

black rider
  • Użytkownik
  • 24 postów
  • SkądPrabuty

Napisano 31 marzec 2011 - 08:33

Jak ktoś jedzie z Gdyni to może jechać przez Wiczlińską na Koleczkowo i Kielno, tam jest znacznie lepiej a i ruch mniejszy

#223 puchaty

puchaty
  • Użytkownik
  • 787 postów
  • SkądGdynia

Napisano 31 marzec 2011 - 09:27

Cytat

A jaka jest nawierzchnia na tym 'uszku'? Kiedyś tamtędy jechałem - tylko raz - pierwszy i ostatni, bo dziura dziurę poganiała ;] Coś się zmieniło tam?

Jechałem tamtędy jakiś miesiąc temu. Nawierzchnia kiepska ale i tak lepsze to niż ta tarka.

#224 Gosc_kot szosowiec_*

Gosc_kot szosowiec_*
  • Gość

Napisano 05 kwiecień 2011 - 19:59

Cytat

Cytat

A jaka jest nawierzchnia na tym 'uszku'? Kiedyś tamtędy jechałem - tylko raz - pierwszy i ostatni, bo dziura dziurę poganiała ;] Coś się zmieniło tam?

Jechałem tamtędy jakiś miesiąc temu. Nawierzchnia kiepska ale i tak lepsze to niż ta tarka.

Polecam ten objazd polecany przez puchatego :-D
Bardzo przyzwoita nawierzchnia i niewielki ruch samochodowy.

#225 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 20 kwiecień 2011 - 22:25

Cytat

Cytat

Cytat

Polecam ten objazd polecany przez puchatego :-D
Bardzo przyzwoita nawierzchnia i niewielki ruch samochodowy.

Ostatnio obadałem ten objazd - jest git ;)

Ale ja tu coś innego chciałem ...
Mianowicie w sobotę planujemy zrobić trochę dłuższą trasę w stronę Wejherowa. Oto link do trasy --> http://maps.google.p...8,0.614548&z=11

Zbiórka w Chwaszczynie o 9:00. Im więcej osób tym ciekawiej :) Tak więc wpadajcie Panowie!
Tempo raczej spokojne. Pogoda zapowiada się zacna!

#226 MastaAlan

MastaAlan
  • Użytkownik
  • 23 postów
  • SkądGdańsk/Olsztyn

Napisano 13 maj 2011 - 15:39

czy jutro koledzy wybierają się na wspólny trening. Jeśli tak to czy można się dołączyć?

#227 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów

Napisano 13 maj 2011 - 21:22

MastaAlan, większość jutro startuje w Gryficach, (a ja wybieram się do Helu) więc wątpię, żeby coś się działo. Oczywiście nie biorę pod uwagę ustawki o 11:00 przy Castoramie na Osowej - tam zawsze ktoś się pojawi, więc może tam spróbuj.

#228 radny

radny
  • Użytkownik
  • 177 postów
  • Skąd3City

Napisano 30 lipiec 2011 - 08:00

Dzisiaj startujemy z ul. Budowlanych lub rondo Castorama godz. 11:00am ... planujemy połączyć dwie grupy.

Pierwsza cześć do ronda w Przodkowie przez Banino ...

Zapraszam wszystkich chcących troche popracować na zmianach do wspólnego tworzenia weekendowego sztandarowego treningu dla 3City

#229 jakubruc

jakubruc
  • Użytkownik
  • 161 postów
  • SkądSopot

Napisano 30 lipiec 2011 - 20:35

Cytat

Zapraszam wszystkich chcących troche popracować na zmianach do wspólnego tworzenia weekendowego sztandarowego treningu dla 3City

Coś na nutę Tompoza :)
Dzisiaj o 9.30 spotkaliśmy się w Chwaszczynie. Trasa inna, ciekawsza- bo na Casto zawsze niestety to samo. Tempo b. wysokie. Dla mnie niestety tylko do ok. 50 km. potem odcięło prąd...

#230 puchaty

puchaty
  • Użytkownik
  • 787 postów
  • SkądGdynia

Napisano 30 lipiec 2011 - 21:03

A czy jutro coś się może kroi?

#231 Gosc_omoto5_*

Gosc_omoto5_*
  • Gość

Napisano 31 lipiec 2011 - 18:14

jeździ ktoś trasą Sobieszewo , Przegalina ??

#232 Magik

Magik
  • Użytkownik
  • 3 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 31 lipiec 2011 - 18:58

Ja dziś byłem, choć wydostać się dla mnie z Centrum to jakaś masakra..

#233 radny

radny
  • Użytkownik
  • 177 postów
  • Skąd3City

Napisano 01 sierpień 2011 - 10:02

Cytat

Cytat

Coś na nutę Tompoza :)
Dzisiaj o 9.30 spotkaliśmy się w Chwaszczynie. Trasa inna, ciekawsza- bo na Casto zawsze niestety to samo. Tempo b. wysokie. Dla mnie niestety tylko do ok. 50 km. potem odcięło prąd...

Jakub, ja jestem nowy w 3City i chcę tylko rozruszać towarzystwo :) Faktycznie na Casto trasa jest ta sama, ale nic nie szkodzi na przeszkodzie by ją zmodyfikować. Np. od ronda w Przodkowie odbić na Kartuzy. Parę razy tak właśnie zrobiliśmy.

Wczoraj z kolegą odprowadziliśmy grupkę stała pętlą do Chwaszczyna a później nawróciliśmy i "dokręciliśmy" jeszcze sporo ponad 2h. Także można i szybko i długo jak ktoś chce się pomęczyć ;)

#234 jakubruc

jakubruc
  • Użytkownik
  • 161 postów
  • SkądSopot

Napisano 01 sierpień 2011 - 10:38

Wpadłem też wczoraj na Castoramę (żółta bluza Planet X i niebieski Klein). Miałem mało czasu i za Rębiechowem pojechałem prosto. Powiem szczerze, że zaskoczyła mnie wysoka frekwencja, pomimo braku wielu podstawowych kolarzy goszczących zwykle na rondzie.

#235 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów

Napisano 01 sierpień 2011 - 10:41

Cytat

Faktycznie na Casto trasa jest ta sama, ale nic nie szkodzi na przeszkodzie by ją zmodyfikować.

Ciężkie to zadanie, bo starzy wyjadacze castoramowi są raczej mało chętni do zmian trasy, dlatego też w Przodkowie peletonik sie rozbija na mniejsze grupki (albo poszczególne osoby) i obierane są różne kierunki. Ale wiadomo - wtedy już nie ma mowy o pracy w większej grupie, która wspólnie startowała z Osowy.
A trochę szkoda, że 'wąsacze' są tak mało otwarci na zmianę trasy. Przecież Kaszuby mają niemały potencjał w ilości dobrej jakości asfaltów, że o walorach czysto turystycznych i widokowych, tudzież 'falistości' terenów już nie wspomnę ... Dlatego bardziej cenię ustawki w Chwaszczynie w soboty i niedziele w okolicach godziny 8:30/9:00. Info o nich najczęściej pojawia się tu --> http://forum.trojmia...222385,1,9.html
Ale jak ktoś chce się pościgać, to Casto jest w sam raz. Przynajmniej do Przodkowa ;-)

#236 radny

radny
  • Użytkownik
  • 177 postów
  • Skąd3City

Napisano 01 sierpień 2011 - 12:48

Z tego co zauważyłem w ostatnich tygodniach to do Przodkowa formuje sie niewielka grupka 4-6 osób max, z tego "starsi panowie" stanowią może 2-3 osoby. Także nie ma co sie na nich oglądać :) Jeśli będzie nas więcej to będziemy mogli dyktować warunki i wybierać trasę ...

Co do waszej ustawki w Chwaszczynie, to trochę za wcześnie biorąc pod uwagę, że przed dłuższym treningiem należałoby co nieco zjeść, a nie powinno się wyruszać wcześniej niż 2h po posiłku. Do tego z Pruszcza mam całkiem spory kawałek.

#237 Gosc_omoto5_*

Gosc_omoto5_*
  • Gość

Napisano 01 sierpień 2011 - 16:34

a robi ktos moze ustawki na przegaline ??bo mi troche daleko do chwaszczyna

#238 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów

Napisano 01 sierpień 2011 - 22:05

Cytat

Co do waszej ustawki w Chwaszczynie, to trochę za wcześnie biorąc pod uwagę, że przed dłuższym treningiem należałoby co nieco zjeść, a nie powinno się wyruszać wcześniej niż 2h po posiłku. Do tego z Pruszcza mam całkiem spory kawałek.

Zawsze możesz wstać np. o 4 i zjeść wcześniej przygotowane śniadanie i położyć się dalej spać :)
A z Osowej do Chwaszczyna jest tylko 6km ...

Cytat

a robi ktos moze ustawki na przegaline ??bo mi troche daleko do chwaszczyna

Nie słyszałem, żeby w tamtych rejonach jakieś ustawki były.

#239 Danny

Danny
  • Użytkownik
  • 27 postów
  • SkądPiaseczno

Napisano 05 sierpień 2011 - 08:40

Koledzy,
Wybieram się końcem sierpnia do Karwii. Czy możecie mi polecić jakieś sprawdzone trasy w tamtej okolicy z małym natężeniem ruchu i znośnej nawierzchni?
Z góry dziękuje (mapy mile widziane ;-))

#240 Koroliow

Koroliow
  • Użytkownik
  • 384 postów
  • SkądKaszuby

Napisano 05 sierpień 2011 - 13:52

Danny,
Odradzam trasę w stronę Władysławowa bo tam cholerny bruk jest. Trasy nr 218 z Krokowa do Wejherowa też nie polecam, bo dość duży ruch i kręta a więc niebezpiecznie. Polecam szosy wokół jeziora Żarnowieckiego i w gminie Gniewino (tam jest fajny podjazd z Czymanowa do Gniewina, do wyboru normalnie szosą albo wzdłuż rur elektrowni szczytowo pompowej (szoza zamknięta ale rowerem da się tam wjechać). Dalej możesz pojechać z Gniewina do Kostkowa i przez Chynowie do Świetlina (w Świetlinie niestety wstrętny bruk) dalej do Łęczyc i powrót przez Brzeźno Lęborskie, Purzyce, Witków, Mierzyno, Gniewino.
Jeśli dłuższe trasy i chcesz zobaczyć tzw. Szwajcarię Kaszubską to np. trasa:
http://www.gpsies.co...0914A8059C6D1CA

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy