Trójmiasto- wspólne treningi na szosie
Napisano 31 marzec 2011 - 09:27
Cytat
A jaka jest nawierzchnia na tym 'uszku'? Kiedyś tamtędy jechałem - tylko raz - pierwszy i ostatni, bo dziura dziurę poganiała ;] Coś się zmieniło tam?
Jechałem tamtędy jakiś miesiąc temu. Nawierzchnia kiepska ale i tak lepsze to niż ta tarka.
Gosc_kot szosowiec_*
Napisano 05 kwiecień 2011 - 19:59
Cytat
Cytat
A jaka jest nawierzchnia na tym 'uszku'? Kiedyś tamtędy jechałem - tylko raz - pierwszy i ostatni, bo dziura dziurę poganiała ;] Coś się zmieniło tam?
Jechałem tamtędy jakiś miesiąc temu. Nawierzchnia kiepska ale i tak lepsze to niż ta tarka.
Polecam ten objazd polecany przez puchatego :-D
Bardzo przyzwoita nawierzchnia i niewielki ruch samochodowy.
Napisano 20 kwiecień 2011 - 22:25
Cytat
Cytat
Cytat
Polecam ten objazd polecany przez puchatego :-D
Bardzo przyzwoita nawierzchnia i niewielki ruch samochodowy.
Ostatnio obadałem ten objazd - jest git

Ale ja tu coś innego chciałem ...
Mianowicie w sobotę planujemy zrobić trochę dłuższą trasę w stronę Wejherowa. Oto link do trasy --> http://maps.google.p...8,0.614548&z=11
Zbiórka w Chwaszczynie o 9:00. Im więcej osób tym ciekawiej

Tempo raczej spokojne. Pogoda zapowiada się zacna!
Napisano 30 lipiec 2011 - 08:00
Pierwsza cześć do ronda w Przodkowie przez Banino ...
Zapraszam wszystkich chcących troche popracować na zmianach do wspólnego tworzenia weekendowego sztandarowego treningu dla 3City
Napisano 30 lipiec 2011 - 20:35
Cytat
Coś na nutę TompozaZapraszam wszystkich chcących troche popracować na zmianach do wspólnego tworzenia weekendowego sztandarowego treningu dla 3City

Dzisiaj o 9.30 spotkaliśmy się w Chwaszczynie. Trasa inna, ciekawsza- bo na Casto zawsze niestety to samo. Tempo b. wysokie. Dla mnie niestety tylko do ok. 50 km. potem odcięło prąd...
Napisano 30 lipiec 2011 - 21:03
Napisano 01 sierpień 2011 - 10:02
Cytat
Cytat
Coś na nutę TompozaZapraszam wszystkich chcących troche popracować na zmianach do wspólnego tworzenia weekendowego sztandarowego treningu dla 3City
Dzisiaj o 9.30 spotkaliśmy się w Chwaszczynie. Trasa inna, ciekawsza- bo na Casto zawsze niestety to samo. Tempo b. wysokie. Dla mnie niestety tylko do ok. 50 km. potem odcięło prąd...
Jakub, ja jestem nowy w 3City i chcę tylko rozruszać towarzystwo

Wczoraj z kolegą odprowadziliśmy grupkę stała pętlą do Chwaszczyna a później nawróciliśmy i "dokręciliśmy" jeszcze sporo ponad 2h. Także można i szybko i długo jak ktoś chce się pomęczyć

Napisano 01 sierpień 2011 - 10:38
Napisano 01 sierpień 2011 - 10:41
Cytat
Ciężkie to zadanie, bo starzy wyjadacze castoramowi są raczej mało chętni do zmian trasy, dlatego też w Przodkowie peletonik sie rozbija na mniejsze grupki (albo poszczególne osoby) i obierane są różne kierunki. Ale wiadomo - wtedy już nie ma mowy o pracy w większej grupie, która wspólnie startowała z Osowy.Faktycznie na Casto trasa jest ta sama, ale nic nie szkodzi na przeszkodzie by ją zmodyfikować.
A trochę szkoda, że 'wąsacze' są tak mało otwarci na zmianę trasy. Przecież Kaszuby mają niemały potencjał w ilości dobrej jakości asfaltów, że o walorach czysto turystycznych i widokowych, tudzież 'falistości' terenów już nie wspomnę ... Dlatego bardziej cenię ustawki w Chwaszczynie w soboty i niedziele w okolicach godziny 8:30/9:00. Info o nich najczęściej pojawia się tu --> http://forum.trojmia...222385,1,9.html
Ale jak ktoś chce się pościgać, to Casto jest w sam raz. Przynajmniej do Przodkowa ;-)
Napisano 01 sierpień 2011 - 12:48

Co do waszej ustawki w Chwaszczynie, to trochę za wcześnie biorąc pod uwagę, że przed dłuższym treningiem należałoby co nieco zjeść, a nie powinno się wyruszać wcześniej niż 2h po posiłku. Do tego z Pruszcza mam całkiem spory kawałek.
Napisano 01 sierpień 2011 - 22:05
Cytat
Zawsze możesz wstać np. o 4 i zjeść wcześniej przygotowane śniadanie i położyć się dalej spaćCo do waszej ustawki w Chwaszczynie, to trochę za wcześnie biorąc pod uwagę, że przed dłuższym treningiem należałoby co nieco zjeść, a nie powinno się wyruszać wcześniej niż 2h po posiłku. Do tego z Pruszcza mam całkiem spory kawałek.

A z Osowej do Chwaszczyna jest tylko 6km ...
Cytat
Nie słyszałem, żeby w tamtych rejonach jakieś ustawki były.a robi ktos moze ustawki na przegaline ??bo mi troche daleko do chwaszczyna
Napisano 05 sierpień 2011 - 13:52
Odradzam trasę w stronę Władysławowa bo tam cholerny bruk jest. Trasy nr 218 z Krokowa do Wejherowa też nie polecam, bo dość duży ruch i kręta a więc niebezpiecznie. Polecam szosy wokół jeziora Żarnowieckiego i w gminie Gniewino (tam jest fajny podjazd z Czymanowa do Gniewina, do wyboru normalnie szosą albo wzdłuż rur elektrowni szczytowo pompowej (szoza zamknięta ale rowerem da się tam wjechać). Dalej możesz pojechać z Gniewina do Kostkowa i przez Chynowie do Świetlina (w Świetlinie niestety wstrętny bruk) dalej do Łęczyc i powrót przez Brzeźno Lęborskie, Purzyce, Witków, Mierzyno, Gniewino.
Jeśli dłuższe trasy i chcesz zobaczyć tzw. Szwajcarię Kaszubską to np. trasa:
http://www.gpsies.co...0914A8059C6D1CA
Dodaj odpowiedź