Pomiar Mocy - Sprzęt (Tylko Sprzętowe Mierniki Mocy!)
Napisano 22 styczeń 2015 - 17:34
- play lubi to
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 22 styczeń 2015 - 18:12
@playzino
po pierwsze: poczytaj sobie a nie niech sobie kolega poczyta (co to jest ? piaskownica ?). Po drugie: orientuję się w cenach SRM-a, po trzecie: gdzie napisałem, że coś za ponad 3 tysiące daje nieprecyzyjny pomiar ? I wreszcie po czwarte: czytałem opis i wiem czym różni się opcja z jednym czujnikiem od opcji z dwoma. Chodziło mi o to (co z resztą wyraźnie zasygnalizowałem w poście), aby ktoś rozwinął wątek na tyle, abym ja (ciemna masa jeżeli chodzi o pomiar mocy) mógł zdecydować cokolwiek. Sam widzisz, że ludzie na poziomie (bo ich znam kupę czasu z forum), pofatygowali się jednak napisać kilka konkretów. Twój post nie wniósł nic.
@Prozor, @mikroos dzięki ! już wszystko dla mnie jasne.
Napisano 22 styczeń 2015 - 18:23
To jeszcze moje trzy grosze. Różnica w mocy nóg nie jest żadnym problemem tak długo jak długo jest stała dla wszystkich zakresów mocy/prędkości. Dopóki taka sytuacja nie występuje to nie ma problemu w treningu. Moim osobistym zdaniem nawet jeśli są pewne różnice to i tak taki pomiar jest w zupełności wystarczający do ustawienia treningu (wiem, że niektórzy traktują powiar mocy jak aptekę, ale to tak nie działa).
Pisać można oczywiście dużo, ale najbardziej przekonujące jest "głosowanie własnymi pieniędzmi". Ja mam Power2Max (pomiar całej mocy choć balans pomiędzy nogami jest interpolowany) w przełajówce i do MTB szukam teraz Stages (pomiar jednej nogi). Naprawdę nie obawiałbym się na Twoim miejscu pomiaru tylko jednej nogi (niektóre zawodowe drużyny używają takich mierników, pozytywnie wypowiada się o nim także DC rainmaker).
Napisano 22 styczeń 2015 - 23:34
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 22 styczeń 2015 - 23:44
Napisano 01 luty 2015 - 22:15
http://4iiii.com/pre...uary-30th-2015/
Sytuacja z Precision trochę się komplikuje. Wysyłanie korby za ocean w tę i z powrotem raczej nie wpłynie pozytywnie na koszty. Chyba, że pojawi się jakiś europejski dystrybutor ale to pewnie melodia dalekiej przyszłości.
Napisano 16 luty 2015 - 23:43
Wiecie jak wygląda sprawa z uszczelnieniem PowerTapa Pro+?
Wczoraj pierwszy raz myłem rower na myjce ciśnieniowej i dopiero po fakcie zorientowałem się, że nie zwracałem uwagi, żeby nie lać po piaście (ogólnie piasty i suport nie zalewam wodą ale pewnie szybko "przeleciałem" lancą w pobliżu PT).
Jutro chyba otworzę pokrywę, żeby zobaczyć czy jest tam woda.
Napisano 24 luty 2015 - 13:25
W Europie też kombinują z systemem pomiaru mocy w... bucie: Nowości z hiszpańskiego rynku - Luck
But ładny, a sam system pomiaru mocy wygląda tak:
,
Ponoć będzie można przekładać bebechy do nowej pary butów ;-)
Może europejczykom uda się to, z czym amerykańce mają problem...
Napisano 02 marzec 2015 - 22:59
mam pytanko do użytkowników Stages":
1. jak to jest z bateriami ? na ile w rzeczywistości wystarczają ? (w PT kręcę pół roku i dopiero raz wymieniałem)
2. czy faktycznie wysysa energię po 1-2 dniach kręcenia jak się zacznie wymieniać ? jak jest ze szczelnością ? czy w deszczu (lub w symulacji pod prysznicem) daje radę ?
wątek Rainmakera czytałem i jako pomiar mocy źle nie wychodzi, (do tego można na wyścigach korzystać ze wskazań) ale są jakieś jaja z bateriami, ?
Napisano 04 marzec 2015 - 13:28
mam pytanko do użytkowników Stages":
1. jak to jest z bateriami ? na ile w rzeczywistości wystarczają ? (w PT kręcę pół roku i dopiero raz wymieniałem)
2. czy faktycznie wysysa energię po 1-2 dniach kręcenia jak się zacznie wymieniać ? jak jest ze szczelnością ? czy w deszczu (lub w symulacji pod prysznicem) daje radę ?
wątek Rainmakera czytałem i jako pomiar mocy źle nie wychodzi, (do tego można na wyścigach korzystać ze wskazań) ale są jakieś jaja z bateriami, ?
Co jednak ciągnie do Stages? PT nie wystarcza?
Napisano 04 marzec 2015 - 14:53
No właśnie, ceny Stages aż takie niskie nie są, "po taniości" ciągle jeszcze można kupić Power2Max Classic z korbą FSA Gossamer za 690 + 17,90 = 707,90 €, przy kursie sprzedaży 4,3 za euro to będzie ok 3044 (plus ewentualny spread bankowy). Jak ktoś ma korbę Sram S900, Force22/Rival22 (Rotor/Cannondale/Spec) to za 940€ można do niej dokupić pająk z pomiarem mocy Type S, choć to już trochę drożej wychodzi.
Ale można się jeszcze zapytać o korbę Sram Rival22 GXP z P2M Classic:
Tyle tylko, że nie wiadomo, czy jeszcze mają w ofercie, trzeba pisać.
Napisano 04 marzec 2015 - 17:55
W zeszłym roku zacząłem korzystać ze Stage Ultegra 6800
W 2014 przejechał połowę sezonu szosowego (kupiłem w maju, szosę we wrześniu odwiesiłem na hak)
Od końca stycznia 2015 znowu pomaga mi w treningach. Deszczu widział sporo, grad też się zdarzył. Generalnie się nie cackam za bardzo z rowerem. Wszystko działa super.
Trudno mi stwierdzić jak długo dokładnie żyje bateria. W związku z małym problemem na linii Garmin Edge 500 i Stage wymieniłem baterię długo przed jej wyczerpaniem. Wiem, że na luzaku trzyma 2 miesiące.
Generalnie sprzęt się przykręca (bajecznie prosto w przypadku shimano), kalibruje (trwa to kilka sekund) i używa. Jedynie przy wymianie baterii uważaj na "ząbki" które są na klapce. Mi się jeden udało ułamać. Ale klapka dalej się trzyma i dokładnie przylega.
Napisano 05 marzec 2015 - 10:39
Witam koledzy, czy ktoś w tym roku kupował P2M? Jak wygląda sprawa a szczególnie forma płatności? Chciałbym kupić FSA lub lepiej Sram Rival bo oferta cenowa 699E dotyczy chyba korby z tarczami. Może ma ktoś też informacje na temat tego sklepu w Berlinie http://www.bikeline.net/? Biorę pod uwagę udanie się tam lub może kogoś poproszę ze znajomych by przesyłkę ominąć. Mam również propozycję zakupu Garmin Vector (na obie nogi) za 3500 PLN (nowy), lecz słyszę że korba posłuży dłużej... Będę wdzięczny za opinie.
Napisano 05 marzec 2015 - 14:41
Przesyłka to niecałe 18 euro, więc koszt aż tak duży nie jest.
Jeśli chodzi o korbę Sram, to najpierw napisz i sprawdź czy jeszcze są dostępne.
Napisano 05 marzec 2015 - 15:01
Przy platnosci przelew bankowy, dostajesz darmowy zestaw: naklejka (kolor do wyboru), extra bateria, oring, srubki i pokrywka, to przy modelu S.
Napisano 05 marzec 2015 - 17:17
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Dodaj odpowiedź
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: PowerTapPower2MaxSRM, Quarq, Stages, Polar, i inne.
|
Giełda →
Sprzedam / Oddam / Zamienię →
Pomiar Mocy Fsa Powerbox Bb386Evo 172,5 Mm 53/39Napisany przez dmxzor , 01 sty 2020 pomiar mocy, powerbox, stages i 3 więcej |
|
|
Odzież i akcesoria →
Liczniki - pulsometry - gps - oświetlenie →
Opaska Sigma R1Napisany przez @ndrew , 07 sty 2017 sigma, polar, hr, r1, m400 |
|
||
Giełda →
Wspólne zamówienia →
Power2Max - 2 PomiaryNapisany przez Lason , 03 gru 2016 Power2max, pomiar mocy i 3 więcej |
|