swoja droga, ciekawe ile ten kapturek kosztuje jakbym np go zgubil
EDIT: 10 EUR, ok
EDIT: to jednak do NG, usb cap
do type-S jest jakiś cap, ale do ngeco nie widzę
Napisano 24 styczeń 2018 - 22:34
No chyba do NGeco nie ma gumki zapasowej, ale jak się przyjrzeć tej do NG to trochę podobna
Jeszcze odpowiedz P2M na temat działania w różnych warunkach:
built2resist
power2max power meters deliver precise and reliable data under all conditions: whether it’s hot or cold, wet or dry, you can rely on your power2max. Our power meters are waterproof, resisting even the strongest rain. The in-built temperature compensation mechanism ensures that your power2max stays accurate in changing weather.
Napisano 24 styczeń 2018 - 22:52
darek71 to musiałbyś szukać korby np. Sram S900 (mam taką u siebie z miernikiem) lub Sram Rival 22 https://rowerplus.pl...&results=23?s=0
Do tego jeszcze dochodzi cena miernika mocy to już tak korzystnie cenowo nie jest.
Czy do tej korby Sram Rival 22 mogę założyć tarczę od 10rz. Jeśli tak to wyjdzie ok. 2700zł z wątpliwą ochroną przed wodą, choć nie słyszałem aby ktoś na to narzekał, a Favero Assioma Uno 2100zł ale wszędzie czas oczekiwania ok. 20dni
Napisano 24 styczeń 2018 - 23:30
Tak, możesz. Korba jak korba.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 25 styczeń 2018 - 07:32
Czy do tej korby Sram Rival 22 mogę założyć tarczę od 10rz. Jeśli tak to wyjdzie ok. 2700zł z wątpliwą ochroną przed wodą, choć nie słyszałem aby ktoś na to narzekał, a Favero Assioma Uno 2100zł ale wszędzie czas oczekiwania ok. 20dni
Ale pomiar sumarycznej mocy a nie jednej nogi. Korbę mam krótko, od października, ale ta zaślepka ani razu się jeszcze nie poluzowała ani nic z tych rzeczy. Oryginalną baterię (chinol) musiałem zmienić to jak na kawałek gumy naprawdę ciężko zeszła. Na razie tak jak mi doradzono na forum - kupiłem a to po prostu działa.
A jak chciałeś po taniości (też chciałem po taniości) to z korbą Gossamer 490 EUR a to znacznie mniej niż 2700PLN. No chyba, że jesteś ogromnie przywiązany do napisu Sram i gryzie "niehomogeniczność" grupy, jak nie to ją po prostu zdejmiesz i wsadzisz taką z napisem FSA zamiast dokupować innego Srama
Napisano 25 styczeń 2018 - 09:18
Nie do końca - jeszcze musi zmienić suport z GXP na Megaexo dodatkowe 29€
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 25 styczeń 2018 - 16:24
A jak chciałeś po taniości (też chciałem po taniości) to z korbą Gossamer 490 EUR a to znacznie mniej niż 2700PLN. No chyba, że jesteś ogromnie przywiązany do napisu Sram i gryzie "niehomogeniczność" grupy, jak nie to ją po prostu zdejmiesz i wsadzisz taką z napisem FSA zamiast dokupować innego Srama
Nie ma dla mnie znaczenia takie coś jak "homogeniczność" grupy także wszelkie zamienniki, które dobrze spełniają swoją rolę są ok. Czyli to wariant za 490+29=519EUR to jest podobnie do tego co muszę zapłacić za pedały Favero a mam miernik na dwie strony.
Napisano 25 styczeń 2018 - 16:43
mess według informacji z P2M mają w sprzedaży gumową osłonę baterii. Kosztuje 5 euro. Zamawiasz jakąś małą cześć za 5 euro ze strony i w komentarzu wpisujesz że potrzebujesz gumową osłonę do NGeco może sobie zamówię
Napisano 25 styczeń 2018 - 20:43
Nie ma dla mnie znaczenia takie coś jak "homogeniczność" grupy także wszelkie zamienniki, które dobrze spełniają swoją rolę są ok. Czyli to wariant za 490+29=519EUR to jest podobnie do tego co muszę zapłacić za pedały Favero a mam miernik na dwie strony.
Musisz jeszcze tylko zwrócić uwagę na blaty, ja się na tym przejechałem. Nie chciałem bulić 100 Euro za Praxis, nie chciałem też swoich 4 ramiennych z korby Shimano bo wygląda to okropnie, więc kupiłem P2M z rozstawem BCD110 i tanio nowego Gossamera żeby wydobyć z niego blaty i pozbyć się reszty.
No i blaty z korby Gossamer nie pasują do pająka z P2M bo mają wyprofilowanie pod pająk FSA na 34T przez co koronka się wygina, a 50T dla odmiany jest dość szeroka - odsadzenie miejsca montażu i zębatki. Cięzko wyregulować przerzutkę żeby zrzucała sprawnie i łańcuch nie szorował o wózek. Musiałem skołować sobie jakiś inny zestaw. Mam teraz bodaj starą 34 Shimano i 50T Praxis używkę z olx.
Jak Sram ma normalne płaskie zębatki bez dodatków typu wycięcia pod pająk to problem nie istnieje - przekładasz swoje i działa.
Napisano 27 styczeń 2018 - 01:08
no ja monitorowalem jako od konca listopada zdaje się, bcd130 juz tylko bylo dostepne.
Z Type-S (oś 24mm BCD110) były przeboje. Zniknęły jakoś na początku listopada. Później pojawiły się pod koniec. W tedy zamówiłem sobie zestaw z blatami Praxisa. Okazało się, w cale ich nie mieli. Po baaardzo długiej wymianie maili dostałem odpowiednik NGeco z balansem L/P. W sumie wyszedłem na tym dobrze, ale od złożenia zamówienia do otrzymania korby upłynęło ponad 20dni.
Napisano 29 styczeń 2018 - 19:23
|
Giełda →
Sprzedam / Oddam / Zamienię →
Pomiar Mocy Fsa Powerbox Bb386Evo 172,5 Mm 53/39Napisany przez dmxzor , 01 sty 2020 pomiar mocy, powerbox, stages i 3 więcej |
|
|
Odzież i akcesoria →
Liczniki - pulsometry - gps - oświetlenie →
Opaska Sigma R1Napisany przez @ndrew , 07 sty 2017 sigma, polar, hr, r1, m400 |
|
||
Giełda →
Wspólne zamówienia →
Power2Max - 2 PomiaryNapisany przez Lason , 03 gru 2016 Power2max, pomiar mocy i 3 więcej |
|