Ja nie wymieniałem. Korba FSA ciasno weszła, ale działa. Inni w tym wątku opisywali wcześniej, że robili to samo, więc nie trzeba wymieniać suportu.
Pomiar Mocy - Sprzęt (Tylko Sprzętowe Mierniki Mocy!)
Posted 10 March 2018 - 18:48
Nie do końca. Shimano PressFit 92 nie będzie, oś korby FSA Megaexo będzie po prostu za krótka.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 10 March 2018 - 21:34
Nie wiem czy wiecie ale w poniedziałek na ruszyć serwis umożliwiający montaż mocy na używanej korbie. Będzie możliwość wysłania korby do firmy, oni zamontują pomiar i całość odeślą.
Więcej szczegółów ma się pojawić na stronie www.inpeak.pl.
Dzisiaj wrzuciłem na FB temat dotyczący zakupu pomiaru i odezwał się do mnie człowiek z taką informacją.
Wysłane z mojego Moto G (5) Plus przy użyciu Tapatalka
Posted 10 March 2018 - 21:49
Zdecydowałem się na FSA Powerboxa, w wersji aluminiowej oczywiście. Teraz jeżdżę na Shimano 105 zamontowanej w ROSE SL PRO 2000.
Pytanie: wejdzie na podmianę ta korba? I czy będę musiał zmieniać wkład supportu przy takim rozwiązaniu? Bo jak tak to od razu bym kupił zamawiając pomiar.
BTW uważacie że to dobry wybór dla amatora nieogarniętej technicznie :-)
Posted 10 March 2018 - 21:55
Jako że technicznie jestem słaby potrzebuję Waszej pomocy.
Zdecydowałem się na FSA Powerboxa, w wersji aluminiowej oczywiście. Teraz jeżdżę na Shimano 105 zamontowanej w ROSE SL PRO 2000.
Pytanie: wejdzie na podmianę ta korba? I czy będę musiał zmieniać wkład supportu przy takim rozwiązaniu? Bo jak tak to od razu bym kupił zamawiając pomiar.
BTW uważacie że to dobry wybór dla amatora nieogarniętej technicznie :-)
Musisz zmienić suport na BB386EVO pasujący do twojej ramy (chyba masz w tym rowerze Pressfit 86 (86.5x41mm))
Posted 10 March 2018 - 22:12
Hej,
Mierniki mocy swoją ceną co raz bardziej zachęcają również zwykłych Kowalskich - czyli mnie
Nie jestem zawodowcem, a rower traktuję jako środek do celu, czyli do budowania wytrzymałości i spalania nadmiaru smalcu
tak więc pomiar mocy miałby pomóc zoptymalizować trening kolarski.
budżet - +/- 2 tyś.
w tych okolicach można kupić:
1. Nowego chinczyka Ronde, ktorego glowna wada jak dla mnie jest ANT+ - wolalbym mieć BLTE
2. uzywanego, lub za niewiele więcej nowego stagesa
3. uzywane np vectory
raczej nie mysle o power2max, bo musialbym wymienic korby i blaty (mam ubiegłoroczną sorę, która spisuje się poprawnie, nie widzę potrzeby, żeby ją wymieniać )
który wariant pomiaru mocy wybrać ? a może inny niż te powyżej ?
Dziękuję z góry za poradę,
Jacek
http://tricarbon.pl/...mocy-dwustronny
Posted 11 March 2018 - 08:29
No to potwierdzasz to, co na szybko udało mi się wybadać.
Bo co jest ważne: cena/jakość + wygląd, bo nie kupiłbym niczego, co mi się nie podoba i nie będzie pasowało do roweru. Dlatego np. takie rozwiązania, jak wrzucane troszkę wyżej Watteam Powerbeat, nigdy nie trafią pod moją nogę.
Posted 11 March 2018 - 22:54
Tak, pomiar obustronny. Dostępny w np. bike24.de - cena do PL €413,44, do DE €399,99 - ale tu tylko wersja 53-39. Inne +€51,68. Czyli pewno w innych sklepach też powinny być dostępne taniej. Jeśli nie teraz, to wkrótce
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Reply to this topic
Also tagged with one or more of these keywords: PowerTapPower2MaxSRM, Quarq, Stages, Polar, i inne.
|
Giełda →
Sprzedam / Oddam / Zamienię →
Pomiar Mocy Fsa Powerbox Bb386Evo 172,5 Mm 53/39Started by dmxzor , 01 Jan 2020 pomiar mocy, powerbox, stages and 3 more... |
|
|
Odzież i akcesoria →
Liczniki - pulsometry - gps - oświetlenie →
Opaska Sigma R1Started by @ndrew , 07 Jan 2017 sigma, polar, hr, r1, m400 |
|
||
Giełda →
Wspólne zamówienia →
Power2Max - 2 PomiaryStarted by Lason , 03 Dec 2016 Power2max, pomiar mocy and 3 more... |
|