Zdecydowałem się na tego powerboxa. Jeszcze tylko support i na wiosnę jak znalazł.
Pomiar Mocy - Sprzęt (Tylko Sprzętowe Mierniki Mocy!)
Napisano 28 listopad 2019 - 18:37
Myślę, że taniej się nie uda znaleźc.
Tańszego dwustronnego pomiaru obecnie też się chyba nie namierzy (nie licząc fsa gossamer p2max).
Fajnie, że wszystkie 'bebechy' można kupić jak się 'wyrobią'. Pedały zawsze można przerzucić jak się zmieni rower. Recenzje dobre, nie widziałem złych opinii.
Napisano 30 listopad 2019 - 10:05
Fajnie, że wszystkie 'bebechy' można kupić jak się 'wyrobią'. Pedały zawsze można przerzucić jak się zmieni rower. Recenzje dobre, nie widziałem złych opinii.
Ja też polecam, ze swojego doświadczenia. Są też wady : większa szansa na uszkodzenie przy szlifowaniu asfaltu (niz PM w korbie) i łożyska które z czasem pewnie się zużyją. Ale są zestawy naprawcze gdzie za 100 euro można wymienić całe body.
Pozdrawiam
Sent from my iPhone using Tapatalk
Napisano 25 grudzień 2019 - 23:29
Kupiłem jednostronny miernik Xcadey na korbie r7000 na Aliexpress (w sumie wyszło mi coś ok. 750 zł, więc wydaje mi się, że cenowo OK, dużo taniej niż cokolwiek z polskiej dystrybucji). Nie ma w nim baterii, tylko akumulator - wszystko zamknięte w jednej obudowie bez żadnych klapek, zatyczek, itd - bez możliwości wymiany, ale pewnie też mniejsze ryzyko zawilgocenia itp. Wg. ulotki jedno ładowania starcza na ok. 150 h jazdy. Zrobiłem update firmware + kalibrację przez dedykowaną aplikację na Androida, Garmin zobaczył miernik od razu, wszystko OK.
Nie mam porównania do innych urządzeń, ale liczby też wyglądają sensownie: gdy nie kręcę to jest zero, im mocniej cisnę, to cyferki rosną itd. Natomiast ciężko mi ustabilizować odczyt - choćbym się starał kręcić jak najrówniej, przy tym samym obciążeniu (trenażer), to jednak moc trochę skacze. Nagrałem filmik, na którym widać, że prędkość i kadencje jest na w miarę stałym poziomie, podczas gdy odczyt mocy trochę pływa. Nie mam żadnego doświadczenia z pomiarem mocy, więc nie wiem, czy to wygląda "normalnie" jak na tego typu sprzęt, czy może powinienem się martwić? - https://www.youtube....eature=youtu.be
Ponadto zauważyłem drobne opóźnienie odczytu - gdy wsiadam na rower i zaczynam kręcić, to wartość pojawia się po 2-3 s., natomiast gdy przestaję kręcić to zero też pojawia się po tych 2-3 s.? To jest OK?
Wesołych Świąt!
Napisano 25 grudzień 2019 - 23:46
Nie spodziewaj się cudów po wynalazku za 750 zł. Mam doświadczenie z Stages i Favero Assioma Duo i średnia z 3s jest dużo stabilniejsza
marvelo
Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT
Napisano 25 grudzień 2019 - 23:50
Natomiast ciężko mi ustabilizować odczyt - choćbym się starał kręcić jak najrówniej, przy tym samym obciążeniu (trenażer), to jednak moc trochę skacze. Nagrałem filmik, na którym widać, że prędkość i kadencje jest na w miarę stałym poziomie, podczas gdy odczyt mocy trochę pływa. Nie mam żadnego doświadczenia z pomiarem mocy, więc nie wiem, czy to wygląda "normalnie" jak na tego typu sprzęt, czy może powinienem się martwić? - https://www.youtube....eature=youtu.be
Ponadto zauważyłem drobne opóźnienie odczytu - gdy wsiadam na rower i zaczynam kręcić, to wartość pojawia się po 2-3 s., natomiast gdy przestaję kręcić to zero też pojawia się po tych 2-3 s.? To jest OK?
Wesołych Świąt!
Jak dla mnie to działa poprawnie(oczywiście biorąc pod uwagę, że te waty są poprawne) , jedyne o co bym się martwił to trwałość tego miernika...
Napisano 26 grudzień 2019 - 12:51
Powerbox BB386EVO? Wg ściągawki TeamZ Watt FSA "jedna korba dla wszystkich", z wyjątkiem akurat BB90:
Właśnie oprócz długości ważna jest średnica, jak Arked napisał te grubsze nie wejdą. Przynajmniej jeśli w suporcie są łożyska 🥴
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 26 grudzień 2019 - 12:55
Na bank? Bo strona mi wyrzuca coś takiego
http://shop.fullspee...oy-m-exo-cranks
A według tej tabeli, pokazuje to samo.
https://www.power2ma...ter-2017-62.pdf
Napisano 26 grudzień 2019 - 12:59
To zdecyduj się jaką masz korbę: BB386EVO czy M/EXO (MegaExo®). To drugie wejdzie, to pierwsze NIE. Tabele wyraźnie to opisują.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 26 grudzień 2019 - 20:43
Kupiłem jednostronny miernik Xcadey na korbie r7000 na Aliexpress (w sumie wyszło mi coś ok. 750 zł, więc wydaje mi się, że cenowo OK, dużo taniej niż cokolwiek z polskiej dystrybucji). Nie ma w nim baterii, tylko akumulator - wszystko zamknięte w jednej obudowie bez żadnych klapek, zatyczek, itd - bez możliwości wymiany, ale pewnie też mniejsze ryzyko zawilgocenia itp.
A jak się mają ramiona korby R7000 w stosunku do 5800 , będzie te ramię pasować do korby 5800 czy jakieś inne wymiary
Dodaj odpowiedź
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: PowerTapPower2MaxSRM, Quarq, Stages, Polar, i inne.
|
Giełda →
Sprzedam / Oddam / Zamienię →
Pomiar Mocy Fsa Powerbox Bb386Evo 172,5 Mm 53/39Napisany przez dmxzor , 01 sty 2020 pomiar mocy, powerbox, stages i 3 więcej |
|
|
Odzież i akcesoria →
Liczniki - pulsometry - gps - oświetlenie →
Opaska Sigma R1Napisany przez @ndrew , 07 sty 2017 sigma, polar, hr, r1, m400 |
|
||
Giełda →
Wspólne zamówienia →
Power2Max - 2 PomiaryNapisany przez Lason , 03 gru 2016 Power2max, pomiar mocy i 3 więcej |
|