Pomiar Mocy - Sprzęt (Tylko Sprzętowe Mierniki Mocy!)
Napisano 20 czerwiec 2022 - 08:04
Nie wiem, co sprawdzałeś. Po aktywacji "Travel mode" pedały robią okrążenie diodami po podach i od tej pory jakiekolwiek nimi ruszanie czy kręcenie ich nie budzi. Widoczne dla aplikacji robią się dopiero po podłączeniu ich do ładowania (sam magnesik nie wystarczy, jak to jest w przypadku ich resetowania). Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Tak samo to działa z moimi starymi (srebrne sprężyny), jak i nowymi (czarne sprężyny) pedałami.
- muzycom lubi to
Napisano 21 lipiec 2022 - 08:38
Hej! Próbuje reanimować miernik mocy w korbie - pierwsza wersja jakiegoś rondla/xcadey - nie maja bluetootha - przynajmniej nie widzę żeby go wykrywał telefon. Naklejek na urządzeniu brak. Elektronika się odkleiła od ramienia. Czy ktoś mi może powiedzieć na od czego zależy liczba przesunięcia po kalibracji ? Zauważyłem że przy dużych wartościach typu 300 - 400 - miernik liczy ok (sprawdzone z powertapami), a przy małych odwrotnie (przekłamuje dużo na plus+). Pewnie miernik do śmieci :/
Napisano 21 lipiec 2022 - 08:57
Jeśli odkleiła się cała elektronika, to zasadniczo jest to już tylko lewe ramię korby. Jeśli się upierasz na jej naprawę, to polecam porozmawiać z miosklep, może za jakąś (nie)skromną opłatą się podejmą. Ja bym jednak już o niej zapomiał jako o pomiarze, tym bardziej, że to stary model bez BLE.
- ogreczek lubi to
Napisano 21 lipiec 2022 - 09:08
Jeśli odkleiła się cała elektronika, to zasadniczo jest to już tylko lewe ramię korby. Jeśli się upierasz na jej naprawę, to polecam porozmawiać z miosklep, może za jakąś (nie)skromną opłatą się podejmą. Ja bym jednak już o niej zapomiał jako o pomiarze, tym bardziej, że to stary model bez BLE.
To taka bardziej ciekawostka. Kupiłem ją właśnie w cenie lewej korby. Elektronika jest ok. Może się trochę źle wyraziłem odkleił się cały ten plastikowy element w którym jest elektronika i bateria. Widać 4 kabelki do tensomentrów i same tensometry. Sam pomiar się kalibruje za każdym razem tylko z różna wartością przesunięcia
Napisano 24 lipiec 2022 - 17:48
Panowie... Assioma Duo, pojawił mi się luz na jednym pedale wzdłuż osi. Da się to jakoś skasować, czy wymiana łożysk tylko pomoże??
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
spróbuj dokręcić tą nakrętkę z zewnatrz na klucz imbus , może się poluzowała .
- Jacko i EmPe lubią to
Napisano 25 lipiec 2022 - 17:24
Ronde w pająku - zakres 50-60
Parametry w stosunku do:
Czy ktoś może ma miernik mocy xcadey/Rondel
Kompletnie bez znaczenia i odniesienia. Na pytanie:
Czy ktoś może ma miernik mocy xcadey/Rondel - i jest mi w stanie napisać w jakich przedziałach powinna być liczba po kalibracji ? wysoka jak przy 4iii 800-850, czy raczej niskie powyżej jedności ?
może odpowiedzieć tylko i wyłącznie posiadacz tego samego miernika mocy. Każdy inny miernik mocy innego producenta, ba innej serii będzie mieć inny zakres kalibracyjny.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 25 lipiec 2022 - 17:30
Parametry w stosunku do:
Kompletnie bez znaczenia i odniesienia. Na pytanie:
może odpowiedzieć tylko i wyłącznie posiadacz tego samego miernika mocy. Każdy inny miernik mocy innego producenta, ba innej serii będzie mieć inny zakres kalibracyjny.
Napisano 25 lipiec 2022 - 20:37
Czy ktoś może ma miernik mocy xcadey/Rondel - i jest mi w stanie napisać w jakich przedziałach powinna być liczba po kalibracji ? wysoka jak przy 4iii 800-850, czy raczej niskie powyżej jedności ?
Ja mam chyba taki pomiar xcadey bez BT. Znaczy jest BT ale tylko do łączenia się z korba za pomocą programu.
U mnie przy kalibracji wyskakuje wartość z przedziału 455-465.
Pozdrawiam
Napisano 25 lipiec 2022 - 20:44
Ja mam chyba taki pomiar xcadey bez BT. Znaczy jest BT ale tylko do łączenia się z korba za pomocą programu.
U mnie przy kalibracji wyskakuje wartość z przedziału 455-465.
Pozdrawiam
Napisano 28 lipiec 2022 - 06:37
Stanowczo zalecam używanie do kalibracji pomiarów Ronde/Xcadey ichniejszej apki. Ma to świetne uzasadnienie, bo nie ma wiele innych apek, które przed kalibracją pokazują bieżącą wartość offsetu, a to jest bardzo konkretna informacja. Jeśli offset wskazywany w apce po podłączeniu miernika i ustawieniu go w odpowiedniej pozycji będzie się zmieniał co każdą jazdę, to znaczy, że albo coś jest nie dokręcone, albo pomiar ma jakąś wadę. A gdy ta wartość staje się stabilna, to zasadniczo pozostaje już tylko kalibrowanie przy wielkich zmianach temperatury, bo bez nich wszystko działa poprawnie.
Napisano 28 lipiec 2022 - 06:39
Stanowczo zalecam używanie do kalibracji pomiarów Ronde/Xcadey ichniejszej apki. Ma to świetne uzasadnienie, bo nie ma wiele innych apek, które przed kalibracją pokazują bieżącą wartość offsetu, a to jest bardzo konkretna informacja. Jeśli offset wskazywany w apce po podłączeniu miernika i ustawieniu go w odpowiedniej pozycji będzie się zmieniał co każdą jazdę, to znaczy, że albo coś jest nie dokręcone, albo pomiar ma jakąś wadę. A gdy ta wartość staje się stabilna, to zasadniczo pozostaje już tylko kalibrowanie przy wielkich zmianach temperatury, bo bez nich wszystko działa poprawnie.
Dodaj odpowiedź
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: PowerTapPower2MaxSRM, Quarq, Stages, Polar, i inne.
|
Giełda →
Sprzedam / Oddam / Zamienię →
Pomiar Mocy Fsa Powerbox Bb386Evo 172,5 Mm 53/39Napisany przez dmxzor , 01 sty 2020 pomiar mocy, powerbox, stages i 3 więcej |
|
|
Odzież i akcesoria →
Liczniki - pulsometry - gps - oświetlenie →
Opaska Sigma R1Napisany przez @ndrew , 07 sty 2017 sigma, polar, hr, r1, m400 |
|
||
Giełda →
Wspólne zamówienia →
Power2Max - 2 PomiaryNapisany przez Lason , 03 gru 2016 Power2max, pomiar mocy i 3 więcej |
|