Pomidorki koktailowe, szpinak albo brokuły, trochę czosnku i oliwy, a na to np łosoś i sok z cytryny albo przy ograniczonym budżecie kurczak / indyk. 10 minut roboty a pyszne.

Z Czym Najlepiej Wsuwać Makaron ?
Napisano 24 sierpień 2014 - 20:09
ja jadam z kurczakiem .... oklepana sprawa , ale z grzybkami jest super , kurki, podgrzybki .... itd sos do makaronów o róznych smakach także
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, velotech@vp.pl
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 25 sierpień 2014 - 17:00
Zależy od pory roku: z makiem + rodzynkami + miodem; owoce (pomarańcze, winogrona, banan, kiwi, i co innego w promocji) + jogurt naturalny + miód; często oklepanie czyli sos pomidorowy + mięso mielone; specjał z Białoruskiej kuchni- swojska szynka wędzona podsmażana z ziołami + na wierzch surowe jajko + ser (pychota) , chodź ostatnio przestawiam się na kasze
Gosc_Bosiur_*
Napisano 18 wrzesień 2014 - 08:06
z mlekiem i masłem dla mnie bomba, odrobina soli do smaku,
dobry też ze śmietaną i żółtkiem.
lepiej makaronu nie jeść.
są przecież rodzime pyry, kasze - zdrowiej.
jak już palić węglem, to warto ograniczyć potencjalne uszkodzenia i.. dbać o piec, by palił jak najdłużej ;-)
Napisano 21 październik 2014 - 10:12
najlepszy jest ze szpinakiem i serem feta
Napisano 21 październik 2014 - 10:35
z tunczykiem ,oliwa z oliwek ,z oliwkami i pieprzem
Napisano 15 listopad 2014 - 09:05
Zawsze zamiast zastanawiać się z czym zjeść makaron można zrobić sobie różnego rodzaju kasze ot taka odmiana która dobrze zrobi naszym jelitom. Nie wspominając o tym, że kasze są bardzo bogate w minerały i witaminy nie wspominając o tym co potrzeba czyli węglowodanach i to nie o niskim IG. Poczytajcie o kaszach.
Napisano 15 listopad 2014 - 09:42
Natomiast jako składnik codziennej diety kasza jest jak najbardziej wskazana!

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 15 listopad 2014 - 12:20
Ostatnio staram się ograniczać ilość glutenu w pożywieniu (co niestety nie jest proste) i zacząłem tesować kasze pod różnymi postaciami. Jaglana po przełamaniu pewnych oporów smakowych dosyć dobrze wychodzi w połączeniu z sosem pomidorowym i warzywami + ew. jajko.
Odnośnie makaronów, to polecam spróbować makarony razowe - głównie ze względu na niższy poziom IG - smakowo niestety trzeba się przekonać bo twardawe i o specyficznym zapachu...
Napisano 15 listopad 2014 - 15:03
Wystarczy się trochę zainteresować z czego to IG wynika (a nawet przeanalizować sobie wartości poszczególnych produktów i samemu wysnuć wnioski), żeby zorientować się, że uzależnianie się od tych durnych tabelek IG to nonsens. Prawda jest taka, że KAŻDY prawidłowo skomponowany, pełnowartościowy posiłek ma bardzo niskie IG - tyle w temacie.
Napisano 15 listopad 2014 - 17:38
Napisano 17 listopad 2014 - 22:23
A mnie przychodzi do głowy, że goodluck001 swoimi spostrzeżeniami potwierdza trafność założeń diety paleolitycznej, że człowiek nie zdążył dostosować swojej przemiany materii do pochłaniania tak wielkiej, jak obecnie, ilości węglowodanów, pochodzących głównie z ziaren zbóż, a więc i glutenu. Niektórzy mają pecha i są uczuleni na gluten, ale czy nie przyszło wam do głowy, że i ci nieuczuleni, czuliby sie znacznie lepiej, gdyby glutenu nie spożywali ? A przynajmniej go ograniczyli ?
http://readthelabel....asciwie-chodzi/ - poczytać można.
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen
Napisano 17 listopad 2014 - 22:59
Poza tym wskazania lekarzy są jednoznaczne: osobom zdrowym (bez nietolerancji czy celiakii) gluten nie tylko nie szkodzi, ale wręcz służy.
Dodaj odpowiedź