Skocz do zawartości

Trening Kolarski

• Zamknięty Temat jest zamknięty
254 odpowiedzi w tym temacie

#241 wjagus

wjagus
  • Użytkownik
  • 195 postów
  • SkądMysłowice

Napisano 22 listopad 2009 - 12:28

To nie jest kłótnia lecz wymiana zdań pomiędzy Tompozem a resztą Forum :) Tak czy inaczej ostatnie kilka ostatnich postów razem z moim pójdą na hasiok za offtopic.
Tompoz nie ma się kim pochwalić bo jego ewentualni wychowankowie pewnie siedzą za doping, który Tompoz im doradzał :-P
Nie ma się co wadzić z takim. Zawsze i wszędzie kogoś musi poprawić (taka jego nieszczęsna natura), a gdy ktoś stawia twarde kontrargumenty to ten zaczyna się wściekać, brakuje mu słów (i przecinków).
Dejcie se spokój chopcy :-D

#242 jarek996

jarek996
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • SkądMALM�

Napisano 22 listopad 2009 - 12:56

TOMPOZ napisal "jesli potrawisz przeczytac tylko 1 % moich postów to gdzie doczytałes że kogoś obrzucam błotem "

TOMPOZ ; nie POTRAWIE nawet 1% Twoich postow....
One sa poprostu NIESTRAWNE :-A

P.S a Ty ciagle swoje ; pochwal sie albo swoimi wynikami , albo kogos kto jedzie ( jezdzi ) na Twoich teoriach . Masz jakis wynik , linki do nich ???
I tylko nie pisz , ze Lodz mastersami stoi , bo to juz wiemy.
Konkrety prosze : KTO STOSUJAC TRENING wg teori TOMPOZA ( ktore notabene jego teoriami nie sa ; sa tylko zbiorem CUDZYCH doswiadczen cytowanych prze niego ) wygral jakis wyscig lub czuje sie 50 % mocniejszy ????

#243 Gosc_kot szosowiec_*

Gosc_kot szosowiec_*
  • Gość

Napisano 22 listopad 2009 - 13:43

Cytat

Przekonujesz mnie, że nie masz ugruntowanej wiedzy z zakresu fizjologii wysiłku i pokrewnych dyscyplin nauki i cokolwiek gdzieś wyczytasz o bieganiu lub kulturystyce zaczynasz wieścić te rewelacje na forach kolarskich i dorabiasz do tego swoje teorie.

Cytat

P.S. Tak to niestety jest , jak cala wiedza pochodzi z internetu, a JEDYNYM zrodlem "prawdy" jest Wikipedia.... Niestety ; mamy XXI wiek ;-)

Te dwie wypowiedzi nawzajem się uzupełniają i są bardzo trafne.

#244 Gosc_Tompoz_*

Gosc_Tompoz_*
  • Gość

Napisano 22 listopad 2009 - 14:45

Moi mili openenci wróccie do genezy czyli początku, bo tak naprawdę wy nawet nie jesteście swiadomi o czym ja dyskutuje z Lucjanem.
Ano Lucjan zanegował osobe Pawła Grzonka młodego trenera chodzu, ktory przenosi na trening swoich chodziaży doświadczenia m.in. były mistrza poslki Masters Mirosława Dyki, fizjologów i trenerów opiekujących się Polska czwórka wioslarska ( mistrzowie olimpijscy ). I ot cała dyskusja między mną a Lucjanem. Ja dałem przykład Pawła Grzonki jako trenera podczochacego do sztuki bycia trenerem interdyscyplinarnie.
Lucjan momentalnie zaczął kompletnei nie znajac dorobku trenerskiego tego trenera negowac go. I Lucjan tak mocno się zacietwierzył w tym megowaniu że na koniec nazwał Pawła Grzonke mitomanem a Mirosława Dykę koksiarzem.

Tylko jedna uwaga Paweł Grzonka to trener mistrzów i medalistów Polski juniorow............................ czyli Lucjan jako super trener ma jakiś medal juniorski swych młodych podopiecznych.

Czy Lucjan potrafi jedynie budowac szacunek dla siebie na tym forum negują mnie ( a to jest proste każdy to potrafi ) i obrażac innych trenerów i zawodników nazywając ich m.in. koksiarzami

Stawiam pytania......................... niech każdy sobie na nie odpowie nie z perspettywy mnie ale Lucjana a dokładnei jego postawy niegodnej trenera iw ychowawcy młodzieży.

Tompoz

#245 Gosc_Tompoz_*

Gosc_Tompoz_*
  • Gość

Napisano 22 listopad 2009 - 14:50

Wracajac jeszcze do osoby Lucjana, przperaszam że oceniam go jago forowicza a nie wiedzę fachowo ( bo z tej tu ani na innym forum się nie wykazał wogle ) zwrócilem że od 1-23 tygodni Lucjan ma jakies problemy gdyż zrobil się bardoz nerwowy a tkai wczesniej nie był przykładem tego jest m.in. te elementy co wymienilem powyżej ale równiez tego moralizujący ton na forum www.szosa.rowery.org gdzie przykładem tego jest jego wypowiedz pouczająca całe forum i cały świat o dopingu.

Zaczynam powoli kojarzyć fakty...................... Lucjan nie gniewam sie na ciebie poprostu masz gorsze dni, ale to przejdzie jeszcze będzie lepiej.
Jeszcze bedziesz dobrodusznym Lucjanem trenerem młodzieży dajacym przykład na lewo i prawo.

Tompoz

#246 Gosc_kot szosowiec_*

Gosc_kot szosowiec_*
  • Gość

Napisano 22 listopad 2009 - 15:15

To nie jest "Metodyka treningu kolarskiego", tylko "Psychoanaliza Forum Szosowego".

#247 Gosc_Tompoz_*

Gosc_Tompoz_*
  • Gość

Napisano 22 listopad 2009 - 15:32

Cytat

To nie jest "Metodyka treningu kolarskiego", tylko "Psychoanaliza Forum Szosowego".

no cóz masz racje................... tylko nie ja skierowałem "Ten tramwaj na te tory które trafnie nazwaleś psychoanalizą forum szosowego ".

Tak się dziwnie składa że ten temat o medotyce został załozony przezmnie.

Tompoz

#248 Gosc_kot szosowiec_*

Gosc_kot szosowiec_*
  • Gość

Napisano 22 listopad 2009 - 15:48

... no, to Panie motorniczy ... z powrotem tramwaj na tory i jedziemy.

#249 lucjan

lucjan
  • Użytkownik
  • 79 postów
  • Skądnieopodal

Napisano 22 listopad 2009 - 20:12

No comments.
Miałem tych faktów o Tompozie nie ujawniać, ale skoro sam się o nie prosi, to proszę, poczytajcie forumowicze, jakim mistrzem przygotowań jest ówże kolarz:

http://www.forum.cyk...656433872fbe1ad

http://www.forum.cyk...656433872fbe1ad zwłaszcza ostatni post, w którym rozegzaltowany Tompoz oznajmia światu, że pod koniec kwietnia 2008 jego poziom wytrenowania pozwala mu pojechać na maksa 40-50 km ze średnią 28-30 km/h. I tak oto dowiadujemy się, że ówże mistrz wiedzy tajemnej na początku okresu startowego ma niesamowity przypał.

http://www.forum.cyk...656433872fbe1ad a w tym poście Tompoz korzysta z okazji by doradzać innym jak mają budować swoją życiową formę.

http://www.forum.cyk...656433872fbe1ad z kolejnymi cennymi poradami Tompoza

http://www.forum.cyk...656433872fbe1ad

#250 Gosc_Tompoz_*

Gosc_Tompoz_*
  • Gość

Napisano 22 listopad 2009 - 20:41

Lucjan pogrąrzasz się coraz bardziej, zaczynasz byc tym razem smieszny. To czy ktos jeżdzi szybko czy wolno to wynika zpoziomu Vo 2 max. A to czy ktoś się zna na metodyce treningu wytrzymałościowego nie jest wprost proporcjonalne do jego poziomu wytrenowania. Bo jesli by przyjac takie założenie to najlpeszym trenerem na swiecie jest obecnie Contador.

Teraz juz jestem pewny jestes starym zgosznialym prowicjonalnym trenerem ( to moze za duzę slowo instruktorem kolarstwa ). I jak widać przy oakzji zacietwierzonym na maxa. Rzuc juz chłopie na luz bo jestes starszy człowiek i ci tego napięcia np. niedajboże serce nie wytrzyma.

A na koniec zastanów się ............................ czy wychowawca młodzieży winien byc taki zacietwierzony, czy wychowawca młodzieży winien wyzywac inne oosby od koksiarzy itd. itd.

Zastanów się........................zobacz co zrobiłeś z merytorycznym tematem.................... to nie jest chłopski rynek w okolicach Sieradza.................. to forum...................... a jaki jego cel by młodziez się czegos dowiedziała.
Nie ważne od kogo czy od trenera chodu, czy od strażaka z małym Vo 2 max czy og sflustrowanego trenera kolarstwa................... ważne by się dowiedziała cos sensownego.

I nie pozwole by ktoś jak ty powodowany dziwna flustracja atakował sposób zdobywania wiedzy o metodyce treningu poprzez rozwój interdyscyplinarny.

A niestety kolego zaczeło się wszystko od tego że zanegowaleś to.

Ochłoń trochę ochłoń.

Tompoz

#251 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 22 listopad 2009 - 20:55

Cytat

...zastanów się [...]

Zastanów się ...

A czy Ty zastanowiłeś się do czego służy wielokropek?
Nadal nie podajesz wyników które świadczyły by za poparciem Twoich różnych przedstawianych tez z którymi się Lucjan nie zgadza, oto się chyba generalnie bulwersuje.

#252 cyryl3000

cyryl3000
  • Użytkownik
  • 159 postów
  • SkądZłotów

Napisano 22 listopad 2009 - 21:10

Tompoz, może i wiedzę masz, ale nie potrafisz jej przekazać, robisz to niezrozumiale.
Zacznij kogoś trenować, jeśli już siebie nie potrafisz (bo niskie vo 2 max, nie usprawiedliwia jazdy w maksa na poziomie poniżej 30km/h) i pochwal się rezultatami.

Lucjan jest szanowanym użytkownikiem, którego w przeciwieństwie do ciebie, bronią wychowankowie, którzy mogą się pochwalić już jakimiś osiągnięciami.

#253 jarek996

jarek996
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • SkądMALM�

Napisano 22 listopad 2009 - 21:47

cyryl3000, no i LUCJAN to 100% kultury , a nie "burkniecia" TOMPOZA.....
Dam Ci rade TOMPOZ ; badz troszke milszy dla NIEZGADZAJACYCH sie z Toba we wszystkich kwestiach , a juz zyskasz mase zwolennikow ( do dyskusji przynajmniej ). Dopoki bedziesz zachowywal sie jak BULLDOG , nie licz na milosc i zrozumienie.

LUCJANA "znalazlem" na innym foorum i od slowa do slowa zostal moim
"TRENEREM NA ODLEGLOSC" gdyz do tej pory "trenowalem" raczej bardzo chaotycznie. Pomimo to ,ze wyniki jakies przyszly postanowilem moja prace usystematyzowac pod okiem kogos kto sie na tym zna. Milo sobie korespondujemy , poswiecil mi naprawde wiele czasu , przeslal MASE POZYTECZNYCH materialow do przestudiowania i ulozyl nawet mini plan treningowy na zime i wiosne. Zrobil ile mogl nie widzac mnie "na zywca" i wszystko w fachowym , ale jakze przystepnym jezyku ( osobiscie nie "operuje" slownictwem TOMPOZA , wiec niewiele z jego postow rozumiem). Nie wywyzsza sie kim to on nie jest, tylko robi to co kocha : TRENUJE kolarzy . I robi to chyba dobrze , bo chlopaki lapia sie na pudlo !!!

P.S LUCJAN ; prosze Cie nie brnij w to.... NIE MA SENSU !
Nie jestes pierwszym i zapewne nie ostatnim.
Z ALFA i OMEGA metodyki treningu kolarskiego nie wygrasz ;-)

#254 Gosc_Tompoz_*

Gosc_Tompoz_*
  • Gość

Napisano 22 listopad 2009 - 21:58

Cytat

cyryl3000, no i LUCJAN to 100% kultury , a nie "burkniecia" TOMPOZA.....
Dam Ci rade TOMPOZ ; badz troszke milszy dla NIEZGADZAJACYCH sie z Toba we wszystkich kwestiach , a juz zyskasz mase zwolennikow ( do dyskusji przynajmniej ). Dopoki bedziesz zachowywal sie jak BULLDOG , nie licz na milosc i zrozumienie.

Czy wyzywanie ludzi od Buldogów jest standartoweym zachowaniem w kraju w ktorym mieszkasz.

Albo inaczej zacutuj me słowa ktore pociagły cię do nazwania mnie Buldogiem ???

Coraz bardziej się przekonuje że ty jestes zwykłym buraczkiem, Lucjana tak napradę to ja bardzo lubię i mam od wieczorą wielki ubaw prowadzać znim dyskusje...................................... ale co do ciebie ................ to mas zu mnie maxymalny ignor.

Tompoz

#255 Malik

Malik
  • Administrator
  • 2523 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 22 listopad 2009 - 22:31

Dobranoc.