Skocz do zawartości

Zdjęcie

Projekt Principia

zdrowy rozsądek to bajka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
290 odpowiedzi w tym temacie

#41 Petri

Petri
  • Użytkownik
  • 1003 postów
  • Skądinąd

Napisano 01 luty 2014 - 13:42

Novatec.... ????  Jak naped i obrecze sa z makaronu to piasty tez :)  baaardzo ewentualnie WI albo CK

psy szczekaja, a karawana jedzie dalej. 

porzadek jest domena prostych umyslow, tylko geniusz ogarnie chaos. 

#42 KAEM

KAEM
  • Użytkownik
  • 489 postów
  • SkądJawor

Napisano 01 luty 2014 - 14:45

Fajnie, ze jednak na niskim profilu bedzie... A jak chodzi o piasty ja bym dal chosen'a :-)

#43 wiktor24

wiktor24
  • Użytkownik
  • 1727 postów
  • SkądDolnośląskie

Napisano 01 luty 2014 - 14:48

Tak, wiem że nie przystoi     może znajdzie się jakaś ciekawa opcja oprócz wyżej omówionych ;)

#44 Petri

Petri
  • Użytkownik
  • 1003 postów
  • Skądinąd

Napisano 01 luty 2014 - 14:50

tya... obrecze Campy, Naped SR i chosen... i sidelko Velo , opny Zaffiro i kierownice BBB  :shock:  i gdzie ty widzisz niski profil ? Nemesis ma niski....

#45 KAEM

KAEM
  • Użytkownik
  • 489 postów
  • SkądJawor

Napisano 01 luty 2014 - 15:55

aaa faktycznie nie zobaczyłem dokładnie są na stożku...

tya... obrecze Campy, Naped SR i chosen... i sidelko Velo , opny Zaffiro i kierownice BBB  :shock:  i gdzie ty widzisz niski profil ? Nemesis ma niski....

Powiedział stylista łączący koła campagnolo z napędem sram... ;-) NIe będę z Tobą dyskutował, bo pozjadałeś już dawno wszystkie rozumy i w każdym temacie musisz kogoś atakować... żenada ;-) 

#46 Petri

Petri
  • Użytkownik
  • 1003 postów
  • Skądinąd

Napisano 01 luty 2014 - 16:54

Akurat moj Sram jest polaczony z kolami Hed'a... to raz. I Campagnolo, 1 1/2.  Nie o moim rowerze jest watek to dwa. Ja osobiscie mam w doopie co lacze z czym. Ma dzialac. 

A bez ogrodek - chcesz polaczyc goowniane ( w porownaniu do CK, WI, Campa )  i tanie jak barszcz piasty z napedem Super Record ?  

Nie pozjadalem rozumow. Mam swoje zdanie i potrafie go bronic nie uciekajac sie do osobistych wycieczek, tak jak ty to robisz- ewidentnie z braku argumentow - bo gdybys mial, przytoczylbys ? Inteligentni niesfrustrowani tak robia. Stosujac twoja semantyke, napisalbym ze nie masz za grosz gustu i a wzrok kiepski, o braku podstawowej kidnersztuby juz nie wspomne. 

Swoje frustracje wylewaj na kogos ze swojej wsi- mnie sobie odpusc. Nie dasz rady. 

I z jednym sie zgodze - twoje posty sa rownie zenujace jak gust. 

A pomysly - zwlaszcza tak "gustowne" podlegaja krytyce. Mimo ze twoje i nie bardzo ci sie to podoba. Mam to w gdzies. Kwiatek do kozucha to ciagle kwiatek do kozucha- mimo ze dla ciebie to "stylowo".... 

#47 KAEM

KAEM
  • Użytkownik
  • 489 postów
  • SkądJawor

Napisano 01 luty 2014 - 17:57

Żal mi Ciebie :-)

#48 Domestic

Domestic
  • Użytkownik
  • 43 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 luty 2014 - 18:09

ja tez uwazam,ze Chosen czy Novatec to przy klasie pozostałych czesci niezbyt dobry pomysł,ja bym poszedł w 100 % włoska sciezką a wiec piast Miche.Tylko i wyłącznie.Pare dnie temu miałem "w reku"przepięknego Wiliera na osprzęcie Veloce i właśnie na kołach Ambrosio/Miche - Cudo!!!!

#49 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2263 postów
  • SkądSheffield

Napisano 01 luty 2014 - 19:11

https://www.bricklan...eriff-star-hubs

Chcę to na 11s.

...ale się nie da :(

Na piastach się nie znam, więc przystępuje do edukowania się i szukania jakichś włoskich manufaktur.

Edit - O, znalazłem ładne piasty - Alchemy (nawet mnie nie obchodzi gdzie to jest robione, bo ładne):

alchemy_elf_silver.jpg

alchemy_orc_silver_campy.jpg

Są przód na 32 i tył na 36. Odpowiednio 64g i 222g. Dużo to, czy mało..?

Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman

#50 wiktor24

wiktor24
  • Użytkownik
  • 1727 postów
  • SkądDolnośląskie

Napisano 01 luty 2014 - 19:38

To mam dobre wiadomości ;)      kasetę 11spd da się założyć na wszystkie piasty 10spd ;)

http://weightweenies...?f=113&t=122772

• Siara_iwj lubi to

#51 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2263 postów
  • SkądSheffield

Napisano 01 luty 2014 - 19:41

all Campy's freehubs have been 11-speed compatible since 1999.

Ho ho ho  :mrgreen:

3695_4520_104802.jpg

#52 grzegosz.

grzegosz.
  • Użytkownik
  • 623 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 01 luty 2014 - 19:49

No tak jak Shimano ma bębenki kompatybilne 8-9-10 (poza tymi głupimi 10 only, które szybko odeszły w niepamięć), tak Campa jest 9-10-11.

#53 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2263 postów
  • SkądSheffield

Napisano 01 luty 2014 - 19:58

To sprawa rozwiązana. Wybór jest spory i zostanie dokonany po 14.02. Do tego momentu chleb i woda, bo kasy już za wiele nie zostało ;)

Do posta na dole:

2012-10-31-08.20.21.jpg

Cymesik. Gdyby nie było tego wrzeszczącego napisu USA byłyby jeszcze ładniejsze. Ale duchem pasują do Campy.

#54 wiktor24

wiktor24
  • Użytkownik
  • 1727 postów
  • SkądDolnośląskie

Napisano 01 luty 2014 - 20:05

Ambrosio/ PMP/ FRM/ Chris King czy White Industries?

tak, lubię przekazywać dobre wieści ;)

• Siara_iwj lubi to

#55 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 01 luty 2014 - 21:25

Alchemy made in USSA. Elf i Orc UL (przod/tyl), Orc jest w nowej wersji, ktora wazy 190g, przod 64g. Lajtowe piasty z jednym z najlepszych rozstawow kolnierzy, jedne z debesciarskich wg. tego co mozna wyczytac tu i owdzie, przynajmniej odnosnie poprzedniej wersji Orc.

Z wloskich, jakie ewentualnie mozna brac pod uwage, pomijajac Campe, to Extralite, z tym, ze robia tylko w czarnej anodzie.

Ciekawe i zapewne bardzo wyjatkowe sa piasty Royce, cos z rodzimego podworka. 

http://www.royceuk.c...tte-Campag.html

Tu masz troche lektury:

http://fairwheelbike...dates-and-news/

#56 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2263 postów
  • SkądSheffield

Napisano 16 luty 2014 - 04:28

W tym miesiącu ostrożnie z zakupami, bo musiałem nieco wspomóc finansowo kumpla.

Jednakże...

7adb7d8f8a2c410b637143bd0f3decf3.image.4

Ze strony Campy:

- bla bla aluminium

- bla bla karbon

- bla bla używanie jej jest lepsze niż orgazm

- bla bla

- 72g

...i na ten rok zmienili logo. Albo mają stare zdjęcie  W każdym razie czerwona "11" bardziej mi siedziała.

#57 CuoreRosso

CuoreRosso
  • Użytkownik
  • 133 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 luty 2014 - 10:07

Dziękuję Ci, że jednak SR. Co do kół to ubolewam, że zrezygnowałeś z Marchisio.

#58 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2263 postów
  • SkądSheffield

Napisano 05 marzec 2014 - 18:54

330a1dw.jpg

13z9vtl.jpg

xanuqc.jpg

124d76a.jpg

Wszystko pięknie, ALE...

Na wadze pokazało 85g. To po co ja kupuję SR..? Kulturą pracy ta przerzutka nie różni się, myślę, od Recorda, albo Chorusa. Ma być tylko lżejsza i na to idzie kasa.

Ostatnie zdjęcie, po prawej stronie - ta część spinająca dwie części wózka wykonana jest z ohydnego, taniego plastiku z widocznymi liniami po wytłoczeniu. Żeby uwierzyć musiałem to dotknąć zębami i owszem - jest to plastik w rodzaju tego, z którego przeważnie wykonuje się elementy przeznaczone do wyrzucenia (jakieś opaski, jednorazowe obejmy trzymające w kupie wiele elementów, itp). Znowu - jeśli to jest topowy osprzęt Campy to raczej nie chciałbym oglądać takich materiałów. Jednak największym zawodem jest ta nieszczęsna waga (przypominam, deklarowana na stronie Campagnolo to 72g, wersja na obejmę).

#59 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Napisano 05 marzec 2014 - 19:25

Też się dziwię, że Campagnolo potrafi popsuć (świadomie?) świetnie wyglądające i funkcjonalne komponenty stosując tandetny plastik tam, gdzie go być nie powinno. Efekty są później takie:

http://allegro.pl/kl...4003287761.html

http://allegro.pl/er...4010988040.html

No jeszcze rozumiem w taniej grupie Mirage, ale w Recordzie?

Niedługo te w pełni aluminiowe klamkomanetki będą osiągać astronomiczne ceny, bo tak właśnie powinien wyglądać solidny produkt:

http://allegro.pl/er...4010988029.html

A te 13 gramów więcej na przerzutce to chyba bym jakoś przełknął ;-) .

#60 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 05 marzec 2014 - 21:56

To chyba niestety taki urok naszych czasów. Nawet jeśli coś jest z plastiku i pęka to klient ma niewielkie pole manewru dla alternatyw innych firm, które też stosują coraz więcej beznadziejnych materiałów. 

A żeby nawet cała przerzutka była plastikowa to co - przecież klient raczej nie pozbędzie się całej grupy Campy na rzecz np Shimano, powścieka i nabędzie kolejną.... :)