O czym Wy gadacie???

Chamstwo Na Drodze
Napisano 26 sierpień 2017 - 20:26
Pełno psychopatów dzisiaj jechałem wąską dróżką z góry musiałem omijać dziury ale i tak wszystkich się nie dało i jakiś pajac w swojej astrze 1.4 mi wisiał na ogonie cały czas i chciał mnie staranować, nie wiem czego oczekiwał, że wjade w te dziury zejde z roweru i go przepuszcze czy co, niestety już każdy prostak tutaj ma jakiegoś strucla z niemiec i sie popisuje, nie wiem przed kim nawet ten akurat jechał z rodziną i dziećmi chyba mu nie zależy na bliskich..
Napisano 27 sierpień 2017 - 22:31
mavicopencd, dnia 26 Sie 2017 - 19:26, napisał:
chciał mnie staranować
I co? nie mógł Cię dogonić? :shock:
Ale popieram, że mu nie ustąpiłeś, czy jakby to nazwać.
Samochodów są setki i jakby tak każdego przepuszczać? On depnie w pedał i zaraz to odrobi.
Oczywiście mówię tylko o syt. gdzie było to utrudnione/niemożliwe bez zwolnienia wyraźnego.
Napisano 28 sierpień 2017 - 05:47
Brawo. Zablokuj drogę bez najmniejszego powodu i bez jakiejkolwiek korzyści dla siebie (bo wybacz, zjechanie na pobocze na 5 sekund by Ciebie nie zbawiło), a potem narzekaj, że kierowcy "bez powodu" nienawidzą rowerzystów.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 28 sierpień 2017 - 08:27
szosowykolarz, dnia 27 Sie 2017 - 21:31, napisał:
I co? nie mógł Cię dogonić? :shock:
Ale popieram, że mu nie ustąpiłeś, czy jakby to nazwać.
Samochodów są setki i jakby tak każdego przepuszczać? On depnie w pedał i zaraz to odrobi.
Oczywiście mówię tylko o syt. gdzie było to utrudnione/niemożliwe bez zwolnienia wyraźnego.
Ręce opadają jak się czyta takie posty
Napisano 28 sierpień 2017 - 14:14
Chyba napisałem wyraźnie, że w syt. gdy to jest bardzo utrudnione - takich sytuacji mamy mało.
Sam jeżdżę przy krawężniku i nikomu nie utrudniam, ale jadąc do pracy mam odcinek 200metrów takich dziur, że tylko środkiem da się jechać - to co, mam pod krawężnik wskakiwać? Czy może zwolnic do 5km/h i jechać po tych dziurach?
- Greek lubi to
Gosc_DivisionBell_*
Napisano 28 sierpień 2017 - 18:08
Ale nie rozumiem dlaczego miał go niby przepuszczać? Szczególnie, że omijał dziury które jak wiemy dla kół w szosówkach bywają zabójcze. Mnie najbardziej rozwalają sytuacje typu: jedzie koleś autem i wyprzedza mnie tylko po to żeby za 100 metrów skręcić w prawo, tak jakby nie mógł ten kawałeczek drogi przejechać za mną i potem spokojnie skręcić.
Napisano 10 wrzesień 2017 - 16:48
Bądźmy po prostu „gentelmenami na drodze“ - w latach osiemdziesiątych XX wieku (OMG! jak to brzmi) milicjanci ruchu drogowego rozdawali takie fajne naklejki dzieciakom. :-)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
--
Marcin Trzaska
Napisano 11 wrzesień 2017 - 07:57
DivisionBell, dnia 28 Sie 2017 - 17:08, napisał:
Ale nie rozumiem dlaczego miał go niby przepuszczać? Szczególnie, że omijał dziury które jak wiemy dla kół w szosówkach bywają zabójcze. Mnie najbardziej rozwalają sytuacje typu: jedzie koleś autem i wyprzedza mnie tylko po to żeby za 100 metrów skręcić w prawo, tak jakby nie mógł ten kawałeczek drogi przejechać za mną i potem spokojnie skręcić.
To jest jeszcze normalne, mnie spotykają często gorsze sytuacje typu kierowca mnie jeszcze dobrze nie wyprzedzi i zaczyna skręcać w prawo a ja muszę zahamować. Albo wyprzedza mnie a za 5m hamuje i zjeżdża na pobocze też jakbym nie odbił mogło by się źle skoczyć. Poza tym jest jeszcze wyprzedzanie na 3 trzeciego i wyprzedzanie praktycznie bez odstępu.
Z respektowaniem rowerzystów na drodze jest coraz lepiej ale zdarzają się takie kwiatki.
Napisano 11 wrzesień 2017 - 08:59
Napisano 11 wrzesień 2017 - 12:19
Dużo jełopów jeździ po drogach niestety. Szkolenie i egzaminy są na mega niskim poziomie i później mamy to co mamy.
W mojej ocenie to tak min. 40% ludziom bym pozabierał uprawnienia bo zwyczajnie się nie nadają.
Jeden cie wyprzedza na gazetę, a drugi (cenzura) się ciągnie za tobą przez pół miasta pomimo tego, że jadę przy samym krawężniku i sporo luk z przeciwka. Później jedziesz samochodem a tam za takim baranem kolumna 20 samochodów.
Wyprzedzanie 20metrów przed skrzyżowaniem i skręt w prawo to już standard, wyjazd z chodnika/parkingu z niewidomym za kierownicą to też częsty przypadek.
Gdy jeżdżę samochodem to tak min. 2 razy w tyg. mógłbym walić z nieswojej winy.
Napisano 11 wrzesień 2017 - 13:34
70-80% kierowców uważa swoje umiejętności za wyższe od przeciętnych.
Tak tylko mówię...
- krokodyl1220 lubi to
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 11 wrzesień 2017 - 16:07
A ja jeszcze pamiętam, że milicjanci ruchu drogowego wykręcali rowerzystom wentylki, aby uniemożliwić dalszą jazdę - niejednemu dobrze by to zrobiło. A jakież to proste i wychowawcze było
- Yar_Tur lubi to
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen
Napisano 11 wrzesień 2017 - 18:17
robo, dnia 11 Wrze 2017 - 15:07, napisał:
A ja jeszcze pamiętam, że milicjanci ruchu drogowego wykręcali rowerzystom wentylki, aby uniemożliwić dalszą jazdę - niejednemu dobrze by to zrobiło. A jakież to proste i wychowawcze było
Ale za co wykręcali? Za wykroczenie? Jazdę pod wpływem? Nie pamiętam tego😊 może za młody jestem 😉
Napisano 11 wrzesień 2017 - 18:29
Różnie - najczęściej za jazdę pod wpływem - po co zaraz mandat, albo do sądu (jest to jeszcze ?), jak najczęściej nie ma z czego ściągnąć za ten mandat, albo prawko odbierać. A tak, prowadząc rower był czas przetrzeźwieć, przemyśleć swoje postępowanie , a nie raz nie dwa rower człowieka do domu doprowadził.
Oczywiście to nie moje historie
Ale też za brak oświetlenia na ten przykład.
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen
Dodaj odpowiedź