Jump to content

Photo

Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie

2845 replies to this topic

#281 Bagno

Bagno
  • Użytkownik
  • 42 posts
  • SkądWrocław

Posted 25 August 2010 - 13:48

Outsider -> powiem Ci, że przejażdżka u chłopaków to się zwykle kończy w okolicach 35km/h :shock: :mrgreen: Ale wrażenia są bardzo fajne, żeby nie było że odradzam czy cuś.

#282 Platon

Platon
  • Użytkownik
  • 558 posts
  • SkądWrocław

Posted 25 August 2010 - 14:09

Bagno nie przesadzałbym, w sobotę mieliśmy ostatecznie średnią 27km/h ;)

#283 Bagno

Bagno
  • Użytkownik
  • 42 posts
  • SkądWrocław

Posted 25 August 2010 - 14:40

Bagno nie przesadzałbym, w sobotę mieliśmy ostatecznie średnią 27km/h ;)

Ano. Przy przewyższeniach rzędu ~2km..?
Szacun. Może kiedyś uda mi się trochę zbliżyć do Waszego poziomu.

#284 Gosc_chris1990accent_*

Gosc_chris1990accent_*
  • Gość

Posted 25 August 2010 - 16:25

Hej wszystkim,

Dzis na stronie Wrocławskiej Gazety Kolarskiej natknąłem się na cos bardzo interesującego.
Otóz 4 wrzesnia w sobotę o godz. 10.00 w Krośnicach (miejscowosc połozona ok.5km od Milicza) odbedzie się RAJD ROWEROWY organizowany -UWAGA, UWAGA przez Pana RYSZARDA SZURKOWSKIEGO, wielkiego i wspaniałego kolarza. Trasa będzie liczyc tylko 25km a udział jest BEZPŁATNY. Dla uczestników przewidziane są upominki oraz rower, który zostanie rozlosowany. Będą takze przyznawane nagrody dla najmłodszego i najstarszego uczestnika rajdu. :-D
Uważam, ze wyjazd do Krośnic jest swietnym pomysłem, tym bardziej, ze nic nas nie bedzie kosztował, a mozna tylko zyskac (w większosci rajdów rowerowych trzeba niestety cos zapłacic).

LINK: http://www.kolarstwo...hp?event_id=347

Najlepiej byłoby wystartowac ok. 7.30 rano z Pasikurowic rowerkami, poniewaz musimy dojechac jakies 55km do Krosnic, ewentualnie samochodem, jesli ktos woli zrobic tylko 25km :-D . Łącznie wyszłoby nam ok. 135km (w dwie strony + dystans rajdu) do przejechania w terenie pagórkowatym, co byłoby taką odskocznią od gór, ale hopki będą przez cały czas.

Prosze o wasze sugestie na ten temat.

#285 Gosc_chris1990accent_*

Gosc_chris1990accent_*
  • Gość

Posted 25 August 2010 - 19:27

Czesc

Muszę z przykroscią poinformowac,ze chyba nici z naszego sobotniego wyjazdu, poniewaz zapowiadają deszcze na Dolnym Sląsku i tylko 17 stopni ciepła. W niedzielę zas ma byc wiecej słonca, wiec jesli nie bedzie padac, to wyjazd przełozymy na niedzielę.

Pzdr.

#286 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1,474 posts
  • SkądWrocław

Posted 25 August 2010 - 22:55

skąd ta panika?
http://pogoda.onet.p...zko,miasto.html
takie decyzje (o odwołaniu) podejmuje się w dzień wyjazdu :).

#287 Pabloszelesto

Pabloszelesto
  • Użytkownik
  • 85 posts
  • SkądWrocław

Posted 26 August 2010 - 18:52

O której Panowie dzisiaj ruszyliście z Pasikurowic? Zajechałem tam parę minut po 17 bo jakość nawierzchni po drodze była fatalna no i pustki zastałem :/ Pojechałem w stronę Zawoni i jako, że szczęście dopisywało mi od początku, pękła szprycha :-?

#288 Gosc_chris1990accent_*

Gosc_chris1990accent_*
  • Gość

Posted 26 August 2010 - 19:03

Pabloszelesto>

Masz rację, nikogo dzis nie bylo. Ja miałem dzis się wybrac , ale od 16 do 18 naprawiałem i sprawdzalem mój licznik Sigmy, czy działa i na szczescie udało sie go naprawic :-D . Nie uzywałem go przez prawie pół roku.
Wybrałem się póżniej za to na boisko na godzinkę.

Przepraszam Paweł, za to,ze tak to głupio wyszło.
Na pewno nie raz jeszcze pojezdzimy po Wzgórzach Trzebnickich.

#289 Gosc_chris1990accent_*

Gosc_chris1990accent_*
  • Gość

Posted 26 August 2010 - 19:05

Hej wszystkim,

Panowie, co robimy z tą sobotą, bo pomysłów mamy mnóstwo, a musimy którys z nich zrealizowac. ;-)

Dajcie znac, bo cos cisza :-) .

#290 Pabloszelesto

Pabloszelesto
  • Użytkownik
  • 85 posts
  • SkądWrocław

Posted 26 August 2010 - 19:37

chris1990accent,
Hehe, a ja myślałem w którą stronę z pogonią ruszyć, choć już i tak się sporo zdążyłem napocić. Pojechałem inną trasą niż mi pisałeś i to był błąd, bynajmniej nie na 45 minutowy dojazd. Teraz wiem bynajmniej gdzie mieszkasz bo Allianz namierzyłem ;)
Ale za Skarszynem jest pięknie, minęło mnie dwoje Feltowców, ale że bez jednej szprychy jechałem, to bałem się podpiąć. Ogólnie pasowałoby mi trochę wcześniej niż 17, bo po ciemku nie chce wracać do Oleśnicy. Jak coś takiego planujesz to dawaj znać :)

#291 ziele477

ziele477
  • Użytkownik
  • 192 posts
  • SkądWrocław

Posted 26 August 2010 - 19:41

niestety z busem lipa ;( wiec jeżeli chodzi o auto to zostaje jedynie moja kijanka czyli na ścisk 4 rowery plus JEDEN pasażer, ewentualnie jak ktoś ma przyczepkę to mam hak wiec mogę pociągnąć

#292 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 27 August 2010 - 17:30

Cześć,

Dzis na stronie Wrocławskiej Gazety Kolarskiej natknąłem się na cos bardzo interesującego. Otóz 4 wrzesnia w sobotę o godz. 10.00 w Krośnicach (miejscowosc połozona ok.5km od Milicza) odbedzie się RAJD ROWEROWY!

Krzychu, ja już się piszę. Dopisz mnie do listy chętnych. :-D

Panowie, co robimy z tą sobotą, bo pomysłów mamy mnóstwo, a musimy którys z nich zrealizowac

Ja jestem jak najbardziej chętny tylko, że pogoda zapowiada się deszczowa. Proponuję wstać rano, o 7/8 i sprawdzić stan za oknem. Mamy do siebie telelefony więc możęmy się zdzwonić i umówić się jak będzie za oknem ładnie. Proponuję wstępnie godzinę 10:00 rano na zbiórkę i w związku z tym, że to będzie raczej spontan to kierunek na południe, może Jelenia Góra lub Dzierżoniów i góry Sowie lub poprostu klasycznie Sobótka albo wzgórza trzebnickie - do ustalenia.

Czekam na Wasz odzew, kto jest chętny.

#293 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1,474 posts
  • SkądWrocław

Posted 27 August 2010 - 18:54

Jeżeli będzie pogoda to proponuję wyjazd do Ziębic:
http://www.mapmyride...128266911847756
Pociąg o 9:40 na miejscu jesteśmy po godzinie!
Koniec tracy po 130km w Kamieńcu Ząbkowickim, więc jeżeli będzie ochota i siły to można nawet spokojnie na rowerze wrócić te 70 km, a jeżeli nie to mamy pociąg wraca około 90 minut.
zdr.

#294 Pabloszelesto

Pabloszelesto
  • Użytkownik
  • 85 posts
  • SkądWrocław

Posted 27 August 2010 - 19:44

No mi doszła awaria, więc kupa totalna ;p
POST, a orientujesz się jak wygląda nawierzchnia na tej trasie? Bo ja niedługo będę tydzień mieszkał w Kamieńcu właśnie i mam zamiar tą sytuację wykorzystać :) Ostatni raz ze 2-3 lata temu jechałem od Złotego Stoku na Lądek no i nawierzchnie nie była zbyt dobra (wtedy to jeszcze MTB było..).

#295 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 27 August 2010 - 19:51

Czesc,

Doskonaly pomysl! Jezeli tylko rano okolo 8 bedzie sucho i nie bedzie padac to jestem chetny. Jednakze ogladalem pol godziny temu pogode po dzienniku i mowili ze jutro caly dzien ma padac... Rano sie okaze.

#296 Jacek-GG208858

Jacek-GG208858
  • Użytkownik
  • 1 posts
  • SkądWrocław

Posted 28 August 2010 - 10:35

Witam wszystkich , jestem nowy na tym forum

Jestem zainteresowany wspólnymi wypadami na szosie lub na góralu

#297 Gosc_chris1990accent_*

Gosc_chris1990accent_*
  • Gość

Posted 28 August 2010 - 12:53

Hej wszystkim,

Przypominam, że 4 wrzesnia w sobotę o godz. 10.00 w Krośnicach (miejscowosc połozona ok.5km od Milicza) odbedzie się RAJD ROWEROWY organizowany -UWAGA, UWAGA przez Pana RYSZARDA SZURKOWSKIEGO, wielkiego i wspaniałego kolarza. Trasa będzie liczyc tylko 25km a udział jest BEZPŁATNY. Dla uczestników przewidziane są upominki oraz rower, który zostanie rozlosowany. Będą takze przyznawane nagrody dla najmłodszego i najstarszego uczestnika rajdu. :-D
Uważam, ze wyjazd do Krośnic jest swietnym pomysłem, tym bardziej, ze nic nas nie bedzie kosztował, a mozna tylko zyskac (w większosci rajdów rowerowych trzeba niestety cos zapłacic).

LINK: http://www.kolarstwo...hp?event_id=347

Najlepiej byłoby wystartowac ok. 7.30 rano z Pasikurowic rowerkami, poniewaz musimy dojechac jakies 55km do Krosnic, ewentualnie samochodem, jesli ktos woli zrobic tylko 25km :-D . Łącznie wyszłoby nam ok. 135km (w dwie strony + dystans rajdu) do przejechania w terenie pagórkowatym, co byłoby taką odskocznią od gór, ale hopki będą przez cały czas.

Prosze o wasze sugestie na ten temat.

Natomiast 5 wrzesnia w Zawonii (15km na pólnoc od Pasikurowic) o godz. 14.00 rozpocznie się wyścig dwójek kolarskich na czas na dystansie 48km.
Radzę przyjechac troszkę wczesniej, zeby pooglądac kosmiczne rowerki :mrgreen: .
Oczywiście istnieje mozliwosc startu w wyscigu za opłatą 50zł od pary (wpłaty przyjmuje biuro zawodów od godz. 12.00 do 13.30).
Z góry uprzedam, ze aby załapac sie na "PUDŁO" trzeba przejechac 48km w czasie ponizej 1h i 10minut, czyli uzyskac srednią powyzej 41 km/h !!!

Ja pojawię sie na pewno, ale tylko jako kibic, chyba,ze ktos mi pożyczy rower czasowy :-D .

LINK: http://www.kolarstwo...hp?event_id=335

Zachęcam, bo naprawdę warto.
Oto zdjęcia z wyscigu z zeszłego roku :

http://fotoforum.gaz...pl/a/38003.html

Pozdrowery.

#298 ziele477

ziele477
  • Użytkownik
  • 192 posts
  • SkądWrocław

Posted 28 August 2010 - 14:51

gdyby nie to że w przyszły weekend pracuje...

#299 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1,474 posts
  • SkądWrocław

Posted 28 August 2010 - 19:24

witam,
może jutro spotkanie o 9 na rondzie na powstańców?
zdr.

#300 emty13

emty13
  • Użytkownik
  • 182 posts
  • SkądGoszcz/Wrocław

Posted 30 August 2010 - 13:30

Na ten wyścig w Krośnicach trzeba się zapisać. Więcej znajdziecie na tej stronie: http://www.cets.com....zurkowskim.html ;)

Reply to this topic